Cellokrijgers

Cellokrijgers

Hoe klinkt het?

HOE KLINKT MOED? Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel, en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren. Ze strijken een doolhof van onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd. Welke kracht heb jij nodig om een krijger te zijn?

Een drieluik van drie choreografen over stoer doen, winnen en verliezen, kwetsbaar zijn en de kracht van muziek. Met composities van Bartók, Ligeti en Glass.

6+
Luisterwijzer:
Spannend


agenda
Op het podium

Op het podium

CELLO OCTET AMSTERDAM is een uniek en veelzijdig ensemble dat bestaat uit 8 topcellisten. CELLO OCTET AMSTERDAM maakte bij Oorkaan eerder de productie Cellostorm, die wereldwijd gespeeld heeft en genomineerd is voor een YEAH- én een YAM-award, Europese prijzen voor de beste muziekvoorstelling voor een jong publiek. De acht topcellisten staan voor nieuwe muziek en bijzondere samenwerkingen, met componisten als Arvo Pärt en Philip Glass, en kunstenaars uit verschillende disciplines. www.cellooctet.com

Cello Octet Amsterdam Sanne Bijker, Sanne van der Horst/Job Greuter, Rares Mihailescu, René van Munster Alistair Sung, Esther Torrenga/Eduard Ninot Roig, Geneviève Verhage, Claire Bleumer/Susanne Rosmolen

ACHTER DE SCHERMEN

choreografen Jochem Stavenuiter, Josephine van Rheenen, Pim Veulings
eindregie Jochem Stavenuiter
dramaturgie Erin Coppens
scenografie Sanne Oostervink
lichtontwerp Tim van ‘t Hof
artistieke leiding Caecilia Thunnissen & Sanne Bijker

mede mogelijk gemaakt door

Cellokrijgers wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21 en Het Kersjes Fonds.
De schoolconcerten van Cellokrijgers worden mede mogelijk gemaakt door ASN Foundation, Stichting SEC, Stichting De Versterking en het Prins Bernhard Cultuurfonds.