Contact

Adres
Oorkaan
De Kempenaerstraat 11b
1051 CJ Amsterdam

info@oorkaan.nl
+31 (0) 20 6202828

Routebeschrijving

KvK nummer: 341 543 79
BTW nummer: NL 8105 9153 4B01

CONTACT OORKAAN-TEAM

Het Oorkaan-Team is tijdens kantooruren bereikbaar per mail of telefoonnummer. Zie hieronder de medewerkers en de bijhorende contactgegevens.

Caecilia Thunnissen
Caecilia Thunnissen

Artistiek directie

Caecilia’s missie is om de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te ontwikkelen. Winnaar YAMAward Kriebel. Regisseerde opera’s: Jeanne d’Arc au Bucher, van Wagner Lohengrin, Der fliegende Holländer  o.l.v. Andris Nelsons met Concertgebouworkest. Sinds 2015 bij Oorkaan: Tarantula en de dans der Dieren, Romeo&Julia, Muzikale Catwalk , Laat me met rust!  In mei 2021 gaat Schräg/Strich op de Salzburger Festspiele in premiers. caeciliathunnissen.com

Dana Toorman
Dana Toorman

Administratieve ondersteuning

Na diverse bijbaantjes te hebben gehad is Dana begonnen als administratief medewerker voor Oorkaan. In 2018 heeft ze haar diploma behaald aan de middelbare school. Nu vervolgt ze haar opleiding met een studie Geschiedenis in Amsterdam. Dana is werkzaam bij Oorkaan sinds maart 2017.

Emily Perez
Emily Perez

Manager Marketingcommunicatie
emily@oorkaan.nl
T: +31 20 2440215

Emily studeerde Media & Cultuur aan de Uva, liep stage als productieassistent bij Paradiso-Melkweg Productiehuis, is vervolgens vijf jaar werkzaam geweest bij Theater de Engelenbak als Hoofd Marketing & Publiciteit. Ze heeft vanaf 2012 mede het Servicepunt AmateurKunst Amsterdam opgericht en zich altijd ingezet voor talentontwikkeling. Daarnaast is ze zangeres in diverse gospelgroepen zoals Elvis E. & Friends en de Miracle City Singers. Werkzaam bij Oorkaan sinds september 2013.

Jennifer Thompson
Jennifer Thompson

Zakelijk leider
jennifer@oorkaan.nl
T: +31 20 2440213

Jennifer is als zakelijk leider samen met de artistiek directeur eindverantwoordelijk voor Oorkaan. Haar voornaamste aandachtsgebieden zijn financiën en HR. Hiervoor werkte ze als teamleider van de financiële afdeling bij Cultuur+Ondernemen en deed ze financiële werkervaring op in de bancaire sector. Al haar financiële kennis en haar ervaring met Lean/Six Sigma past ze nu toe op een plek waar haar hart werkelijk ligt: dichtbij de creatie!

Judith Evens
Judith Evens

Medewerker Marketing
judith@oorkaan.nl

Judith studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is afgestudeerd binnen het onderzoeksgebied Music & Disability Studies met een scriptie over Nederlandse muziektolken en het vertalen van muziek naar gebarentaal. Nu vervolgt ze haar opleiding met een master Health Humanities in Tilburg. Verder is ze als freelance marketeer betrokken geweest bij verscheidene culturele organisaties. In haar vrije tijd maakt ze quilts en zit ze het liefst op het balkon met haar zwarte kater Katsu.

Mariateresa Buttarelli
Mariateresa Buttarelli

Manager Planning & Productie
mariateresa@oorkaan.nl
T: +31 20 2440219

Na haar acteursopleiding bij het Teatro Tascabile di Bergamo in Italië, heeft Mariateresa Indonesische cultuur en Bahasa en Balinees gestudeerd. Zij heeft in Azië gereisd om zich te verdiepen in het traditionele Aziatische muziektheater. Daarna heeft zij hoogwaardige podiumkunst uit Azië gepresenteerd in Europa en Zuid-Amerika, de laatste 20 jaar als zelfstandig ondernemer, vanuit Singapore en sinds 1998 vanuit Nederland. Zij vervulde functies van producent, projectmanager en zakelijk leider. Werkzaam bij Oorkaan sinds januari 2018.

Mariëlle de Boer
Mariëlle de Boer

Manager Fondsenwerving
Marielle@oorkaan.nl

Mariëlle studeerde Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde de master Cultural Economics & Entrepreneurship. Liep stage bij Maas Theater en Dans en werkte daarna als freelancer voor diverse culturele (educatieve) organisaties, die zij hielp bij de voorbereiding en uitvoering van creatieve projecten. Daarnaast heeft ze een passie voor pianospelen, fotografie en reizen. Werkzaam bij Oorkaan sinds oktober 2015

Samuel Taselaar
Samuel Taselaar

Manager Development & Boekingen
sam@oorkaan.nl
T: +31 20 244 0 218

Samuel heeft als rode draad door zijn werkende leven het verbinden van musici met liefhebbers van muziek. Via eigen evenementen, zoals het Nomads Festival en diverse werkgevers o.m. MassiveMusic en 22tracks, heeft hij brede kennis en ervaring opgedaan binnen de wereld van muziek. Vanaf november 2020 is Samuel bij Oorkaan verantwoordelijk voor zowel de connectie tussen de Oorkaan-concerten en programmeurs van theater- en concertzalen (boekingen), als de verbindingen tussen partners, sponsoren en subsidieverleners (development).

Tuğba Özer
Tuğba Özer

Office Manager
tugba@oorkaan.nl
T: +31 20 620 28 28

Tuğba is haar carrière begonnen bij de culturele instelling Imagine IC. Zij heeft hier ruim 12 jaar als Office Manager en Producent gewerkt. Vervolgens heeft Tuğba de overstap gemaakt naar de mensenrechtenorganisatie COC Nederland. Hier heeft zij ruim ongeveer 5 jaar gewerkt in de functies Projectassistent Internationaal en Office Manager. Ze wilde graag in de culturele sector werken en is sinds december 2020 werkzaam als Office Manager bij Oorkaan.

Yorick Stam
Yorick Stam

Artistiek Coördinator
yorick@oorkaan.nl
T: +31 6 174 86 162

Als regisseur, opgeleid aan de Toneelacademie Maastricht, zoekt Yorick waar muziek raakt aan theater – of andersom. Zijn afstudeerregie was de opera Blauwbaards Burcht van Béla Bartók. Yorick regisseerde als freelancer, werkte met het nieuw opgerichte muziektheatergezelschap De Bunch, gaf spel-les aan operazangers op het Conservatorium Maastricht, en werkte geregeld mee aan producties van Opera Spanga. Als muzikant schrijft en zingt hij Nederlandstalige muziek. www.yorickstam.nl (foto Bart Rademakers)

Esther Snelder
Esther Snelder

Speltraining

Esther studeerde in 1997 af in de richting Mime aan de faculteit Theater van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze in 1998 haar Docentschap Mime haalde. Als speler samengewerkt met verschillende dans- en theatermakers, zoals Kassys, Jerôme Bel, Nicole Beutler (NB projects), Magne van den Berg, René Geerlings, Sanne van Rijn, De Gemeenschap (Roy Peters en Rob de Graaf) en Jetse Batelaan (Artemis). Esther doceert aan de Amsterdamse Mime-school waar ze spellessen geeft en studenten begeleidt en adviseert bij hun projecten. Tevens is zij als spel- en Alexander techniek docente verbonden aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem.

Gerindo Kartadinata
Gerindo Kartadinata

Speltraining

Gerindo studeerde in 1997 af op de AHK / Mimeopleiding. De afgelopen 20 jaar maakte hij talrijke korte performances en voorstellingen en werkte met verschillende theatermakers, waaronder: Bambie, Lotte v/d Berg, Marien Jongewaard, Jetse Batelaan, Ko v/d Bosch, Ola Mafaalani, Nicole Beutler, Luc Boyer, Duro Toomato, Monika Haasova, Karina Holla, Ulrike Quade, Golden Palace, Via Berlin, Ibelisse Guardia, Zhana Ivanova en Silbersee. Sinds 2009 geeft hij lessen, workshops en begeleidingen in fysiek acteren  o. a. op de Toneelschool Arnhem, de CODARTS circusschool en voor Muziektheater Oorkaan.

Het Bestuur

Het bestuur van Stichting Oorkaan bestaat momenteel uit vijf mensen die regelmatig vergaderen over het beleid en de gang van zaken bij Oorkaan.

Bestuur:
Drs. C.E. Nieuwenhuis – voorzitter
Caro is de voorzitter van het Oorkaan-bestuur en partner bij The Changery. Als bestuurder en bezoeker is zij zeer betrokken bij de podiumkunstsector.
Drs. F.X.M. Hilhorst – penningmeester
Frank is de penningmeester van het Oorkaan-bestuur en controller bij VX Company te Baarn.
Drs. M. Hansen – secretaris
Maria is de secretaris van het Oorkaan-bestuur en Executive Director van de European League of Institutes of the Arts (ELIA). Maria is daarnaast lid van de Raad van Toezicht van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en zit in het bestuur van het Gergiev Festival.
Dhr. F. Kortie – bestuurslid
Floris Kortie is presentator en programmamaker. Hij is wekelijks te zien bij Podium Witteman en daarnaast betrokken bij klassieke muziekfestival Wonderfeel en het Vondelpark Openluchttheater.
Drs. D.B.M. Pinedo – bestuurslid
Danielle Pinedo is advocaat arbeidsrecht bij Baker McKenzie.