Masterclasses

MASTERCLASSES OORKAAN-METHODE
De Oorkaan-methode is een internationaal erkende benadering om met akoestische, mondiale klassieke muziek een theatraal concert te maken. De Methode richt zich enerzijds op het creëren van scenisch materiaal op basis van de muziek en de musici, en anderzijds op de ontwikkeling van de musicus tot veelzijdig performer. Makers en musici kunnen zich deze Methode eigen maken d.m.v. Masterclasses o.l.v. Caecilia Thunnissen en haar artistieke team.

MASTERCLASSES VOOR MUSICI
Een unieke manier om de Oorkaan-methode onder de knie te krijgen en om je eigen combinatie van spelen en musiceren te ontwikkelen. Artistiek directeur Caecilia Thunnissen geeft regelmatig masterclasses in Nederland en in het buitenland waaronder, ArtEZ Zwolle, Jeunesse Wien, Salzburger Festspiele, Cello Biënnale Amsterdam en het Grachtenfestival. Een vierdaagse Methode-Masterclass kan georganiseerd worden voor ensembles bestaande uit maximaal 8 musici. Dit is inclusief een fysieke speltraining door twee van onze beste trainers, en scène-workshops volgens de Oorkaan-methode door Caecilia Thunnissen.

MASTERCLASSES VOOR REGISSEURS
Regisseurs kunnen ook getraind worden volgens de Oorkaan-methode om zo te ontdekken wat je nodig hebt om een theatraal concert te kunnen ontwikkelen. Voor deze masterclass nemen we een van deze productie-ensembles mee naar jouw stad: het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet van Dromenblazers, of Trio Diamanda Dramm van Vreemde Streken. Deze masterclass maakt het mogelijk voor twee regisseurs om drie dagen lang met een van deze twee ensembles te werken, onder begeleiding van Caecilia Thunnissen. Rond deze trainingsdagen zal de originele Oorkaan-productie uitgevoerd worden voor publiek (jong en oud).

TALENT -EN MUZIEKONTWIKKELING
Dat Oorkaan meervoudig prijswinnaar is van de internationale Young Audiences Music Awards (YAMawards) voor de beste muziekproducties voor kinderen, geeft aan dat Oorkaan een unieke positie in de podiumkunsten bekleedt en wereldwijd voorloper is op het gebied van het genre jeugdmuziek. Vanuit die rol investeert Oorkaan in de opbouw van nieuw publiek en in de talentontwikkeling van makers en jonge talentvolle musici. Bij Oorkaan krijgen zij binnen de Oorkaan-Methode-Masterclasses de ruimte om een nieuwe visie op het maken en spelen voor jong én oud te ontwikkelen.

OP MAAT GEMAAKT
Ten slotte kunnen onze masterclasses ook op maat worden gemaakt, voor een specifieke tijdsduur en/of groepen.