Dromenblazers

Dromenblazers

Hoe klinkt het?

HOE KLINKT FANTASIE? Vier jongens blazen dromen tot leven. Ze laten zich meeslepen door hun fantasie en openen deuren naar ongekende droomwerelden. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje stout, dagen ze je op speelse wijze uit om mee te dromen. Of feestdromen. Of dansdromen. Of terugdromen.

Dromenblazers is een magisch vrolijk klarinetconcert waarin de vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen. Van Gershwin tot Mahler tot Dvorák en meer. Want in dromen kan alles!

Adviesleeftijd: 6+
Language No Problem

Luisterwijzer:
Grappig


agenda

Op het podium

Op het podium

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. Het ensemble bestaat uit vier veelzijdige klarinettisten die zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek, kenmerken het kwartet. Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. In 2017 kwam hun debuut cd Ode aan Amsterdam uit, in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. In 2019 brachten ze de cd New Amsterdam Stories uit met muziek van Bernstein, Gershwin tot Dvořák. Het ensemble houdt van muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. nakk.nl

blazers Tom Wolfs, Jesse Faber, Bart de Kater en Sergio Hamerslag

achter de schermen

achter de schermen

regie Mart van Berckel

”Van Berckel is een ontdekking.” – Volkskrant

Mart van Berckel studeerde aan de opleiding Muziektheater van ArtEZ Arnhem en aan de regieopleiding in Zürich, Zwitserland. Zijn afstudeervoorstelling ‘PLAY MAIDS’ won op Festival Studio Körber Junge Regie in Hamburg de publieksprijs. Mart ontving een tweejarige subsidie via de nieuwe makers regeling van Fonds Podiumkunsten, waarmee hij (muziektheater)voorstellingen maakte bij Kameroperahuis en Productiehuis De Nieuwe Oost. Hij regisseert daarnaast projecten bij o.a. het Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni. Als regieassistent werkte hij bij De Nationale Opera aan producties van Lotte de Beer en Robert Wilson. Zijn werk kenmerkt zich door een sterke muzikaliteit, een fantasierijke beeldtaal en een vaak associatieve, poëtische samenhang.

scenografie Vera Selhorst
regie-assistentie Merit Vessies
techniek Jessy van Adrichem
productieleiding Merel de Bruin/Selma Hanzon-Keijzer
artistieke leiding Caecilia Thunnissen

“Het werk van Mart van Berckel is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Gefascineerd door ons onderbewustzijn zet hij werelden op het toneel met een volstrekt eigen logica, die soms rechtstreeks uit onze dromen of nachtmerries lijkt te komen. ”

DE MUZIEK

In Dromenblazers zal muziek te horen zijn van o.a. Gerswhin, Bach, Wagner, Dvořák, Schumann, Reich, Goodmann en meer.

Beluister HIER de SpotifyPlaylist van Dromenblazers.

VOOR THUIS

VOOR THUIS

Maak je eigen wortel-klarinet!

Bekijk HIER een filmpje met Tom en Bart van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet hoe je van een biologische wortel een échte klarinet maakt!
Als je aan de slag gaat, vergeet dan niet je ouders te vragen om mee te helpen! Laat je mam of papa de klopboor maar vast uit de garage halen ;-)

Nog meer blaasinstrumenten van groenten maken? Kijk HIER Veel plezier en succes!

 

Verbeeld jouw droomwereld!

Verbeeld jouw droomwereld!

Hoe klinkt jouw droomwereld? En hoe ziet deze eruit? Download HIER de droomwolk, print deze uit en omschrijf of teken jouw droomwereld in deze geblazen droomwolk.  Maak er een foto van en mail deze naar info@oorkaan.nl en maak kans op een muzikale droomprijs!