Dromenblazers

Dromenblazers

Hoe klinkt het?

Vier jongens blazen dromen tot leven. Ze laten zich meeslepen door hun fantasie. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje overmoedig, spelen ze spelletjes en dagen ze je uit om mee te dromen. Of dagdromen. Of slaapdromen. Of op-je-kop-dromen.

Dromenblazers is een magisch vrolijk klarinetconcert waarin de vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen. Van Gershwin tot Mahler tot Dvorák en meer. Want in dromen kan alles!

5+
Luisterwijzer:
Grappig


agenda

Op het podium

Op het podium

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. Het ensemble bestaat uit vier veelzijdige klarinettisten die zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek, kenmerken het kwartet. Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. In 2017 kwam hun debuut cd Ode aan Amsterdam uit, in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. In het najaar van 2018 volgt hun tweede album. nakk.nl

blazers Tom Wolfs, Jesse Faber, Bart de Kater en Sergio Hamerslag

Achter de schermen

regie Mart van Berckel

Mart van Berckel studeerde aan de opleiding Muziektheater van ArtEZ Arnhem en aan de regieopleiding in Zürich, Zwitserland. Zijn afstudeervoorstelling ‘PLAY MAIDS’ won op Festival Studio Körber Junge Regie in Hamburg de publieksprijs. Mart ontvangt een tweejarige subsidie via de nieuwe makers regeling van Fonds Podiumkunsten, waarmee hij (muziektheater)voorstellingen maakt bij Kameroperahuis en Productiehuis De Nieuwe Oost. Hij regisseert daarnaast projecten bij o.a. het Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni. Als regieassistent werkte hij bij De Nationale Opera aan producties van Lotte de Beer en Robert Wilson. Zijn werk kenmerkt zich door een sterke muzikaliteit, een fantasierijke beeldtaal en een vaak associatieve, poëtische samenhang.

scenografie Vera Selhorst
dramaturgie Erin Coppens