Het Oorkaan Ensemble

Het Oorkaan Ensemble bestaat uit harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur.

Oorkaan presenteerde in haar 20-jarig jubileum haar eigen ensemble, met vier multi-getalenteerde, sprankelende jonge musici van internationaal topniveau. Een mooie sublimatie van alles wat Oorkaan in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl heeft opgebouwd. Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur vormen samen het Oorkaan Ensemble.

Zij zijn opgeleid volgens de Oorkaan-methode tot theatraal performende musici. Ze spelen alle muziek uit hun hoofd en creëren zo ruimte voor theatrale performance. Het repertoire dat ze spelen heeft een dubbele missie: zoveel mogelijk kleine en grote oren kennis laten maken met live uitgevoerde muziek en het openbreken van de canon met mondiale klassieke muziek.

Michela Zanoni

Michela Zanoni

De Italiaanse harpiste Michela Zanoni wordt door haar voormalige leraar en wereldberoemde harpiste Gabriella Dall’Olio omschreven als een opwindende en innemende performer.

Als solist en kamermusicus trad Michela op in het Farmleigh House in Dublin voor het staatsbezoek van ZDH Prins Albert II van Monaco aan Ierland, in de Royal Festival Hall in Londen. In 2018 won zij de John Marson prijs in St Martin-in-the-Fields. In datzelfde jaar won ze een 3e prijs op het internationale “Concours Français de la Harpe” in Limoge en op de prestigieuze Camac North London competitie.

In 2018-2019 ontving zij de Philharmonia Orchestra MMSF Harp Fellowship. Eerder speelde ze met het Young Musicians Symphony Orchestra, op Aspen Music Festival met de Princess Grace-beurs.

Michela heeft haar Master Creative Performance behaald bij Erika Waardenburg en Gwyneth Wentink aan het Conservatorium in Amsterdam. Ze studeerde af aan het Trinity Laban Conservatorium voor Muziek en Dans onder leiding van Gabriella Dall’Olio en Frances Kelly.
Ze is SOGEDA, Trinity Laban en The John and Mortimer Foundation dankbaar voor de ondersteuning van haar studie.

MICHELE MAZZINI

MICHELE MAZZINI

Michele Mazzini is componist, improvisator en speler. Hij studeerde in 2014 af met de maximale beoordeling in klarinet klassieke muziek aan het Conservatorium van Milaan. Hij studeerde ook compositie en volgde internationale masterclasses in Lugano, Siena, Graz en Lier.

Hij volgde een practicum in Stuttgart met de compositieklas van Marco Stroppa en studeerde improvisatie aan Siena Jazz bij Stefano Battaglia. In 2020 studeerde hij af met een master in basklarinet in nieuwe muziek aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erik van Deuren.

Michele is actief in de hedendaagse muziekwereld: met de groep ImprovvisoFantasia trad hij bij verschillende gelegenheden op in Milaan, Rome, Turijn, Triëst, met muziek van Cage, Stockhausen en Maderna. Hij nam de wereldpremière op van Sylvano Bussotti Grandi Numeri (Ars publica). In 2018 voerde hij de Italiaanse première uit van de hele Cornelius Cardew’s Treatise in het Museo del 900 in Milaan.

Als solist in Nederland trad hij op in De Ruimte, radioprogramma Concertzender, Vondelpark Openluchttheater, Oosterkerk en Singelkerk. In ensembles trad hij op met ensemble Insomnio en Asko|Schönberg. Zijn muziek is uitgevoerd in Muziekgebouw aan ’t IJ, Splendor en op het Grachtenfestival, Gaudeamus Festival, November Music en MouseEar concerts.

Tevens is hij een van de oprichters van TMR – Tuscany Music Revolution, een improvisatie-ensemble en creatieve residentie toegewijd aan het verkennen van nieuwe manieren om muziek te maken door middel van vrije improvisatie. Michele speelt sinds 2019 ook Javaanse gamelan. Hij treedt regelmatig op in het Gamelanhuis in Amsterdam.

ROBBRECHT VAN CAUWENBERGHE

ROBBRECHT VAN CAUWENBERGHE

Robbrecht Van Cauwenberghe wordt door zijn virtuositeit en unieke instrument regelmatig gevraagd voor concerten en muziektheaterproducties in binnen- en buitenland. Hij was recent te horen in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Festspielhaus Baden-Baden, Philharmonie Luxembourg, Bachfestival Dordrecht, Gent Festival van Vlaanderen, International Chamber Music Festival Utrecht en in verschillende Nederlandse concertzalen en theaters.

In de zomer van 2021 debuteerde hij als solist bij het Stift Festival Orchestra met het dubbelconcerto Sieben Worte (Sofia Gubaidulina) naast cellist David Cohen. Verder speelde hij in producties van o.a. De Nederlandse Reisopera, Theater Sonnevanck, Festival Dag in de Branding, Muziekzomer Gelderland en Holland Opera.

Robbrecht studeerde bajan (Russische accordeon) aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij An Raskin, de Kunstuniversität Graz bij Janne Rättyä en muziekwetenschappen aan de Universiteit Leuven waar hij zijn bachelorstudie afsloot met de graad Magna cum Laude.

Daarnaast is Robbrecht regelmatig te horen op radio en tv, waaronder het Avrotros Lenteconcert, 25 jaar Grachtenfestival, een residentie in Opium op Radio 4, en als “jonge held” in het tv-programma Podium Klassiek.

VEYSEL DZHESUR

VEYSEL DZHESUR

Veysel Dzhesur is geboren en getogen in Izmir (Turkije). Hij begon zijn muzikale carrière op jonge leeftijd met het studeren van trompet. Later studeerde hij klassiek slagwerk aan het Conservatorium van Izmir en begon hij te werken als gastmuzikant in grote orkesten in heel Turkije, waaronder de Presidential Symphony Orchestra en Izmir State Symphony Orchestra.

Hij vervolgde zijn opleiding in Nederland, waar hij zijn masterdiploma behaalde aan Codarts Rotterdam en meer ervaring opdeed als orkestspeler bij onder andere Rotterdam Sinfonia. In de laatste jaren voorafgaand aan zijn afstuderen ontwikkelde hij een nieuwe passie: instrumenten uit het Midden-Oosten.

Als multi-percussionist is hij thuis in uiteenlopende stijlen, van Westers klassiek tot populaire en wereldmuziek. Door Oorkaan’s missie om kleine en grote oren kennis te laten maken met “mondiale klassieke muziek”, vond Veysel Oorkaan de perfecte plek om zijn vaardigheden met betrekking tot instrumenten en muziekstijlen toe te passen en muziek op theatrale wijze tot leven te brengen.

Veysel is ook al meer dan tien jaar actief als muziekleraar en haalt energie uit het aanwakkeren van passie voor muziek, vooral bij kinderen. Het meest betekenisvolle deel van zijn werk is het creëren van memorabele ervaringen voor zijn jonge publiek. Herinneringen die vreugde en nieuwsgierigheid naar de wereld van muziek opwekken en nieuwe generaties van zowel luisteraars als muzikanten inspireren.

CAECILIA THUNNISSEN

CAECILIA THUNNISSEN

Maker/regisseur CAECILIA THUNNISSEN

Internationaal bekroond regisseur Caecilia Thunnissen creëerde meerdere semi-scenische opera’s met Het Concertgebouworkest: Jeanne d’Arc au Bucher (2018) o.l.v. Stéphane Deneve, Wagners Lohengrin (2015) o.l.v. Sir Mark Elder, genomineerd als “Opera of the Year” door Place de l’Opera Magazine en Der fliegende Holländer (2013) o.l.v. Andris Nelsons. Zij werkte daar samen met ’s werelds beste operazangers als Klaus Florian Vogt, Camilla Nylund, Anja Kampe, Christine Goerke, Claire de Chévigné, Judit Kutasi, en Christopher Ventris.Christopher Ventris.

Sinds 2015 is Caecilia Thunnissen artistiek directeur van Oorkaan en ontwikkelde de ‘Oorkaan-methode’, een internationaal erkende methode om vanuit muziek theatrale concerten te creëren. In 2020 won ze de YAMawards 2020 met Kriebel/Tickle (2+), een internationale coproductie van Oorkaan, De Nationale Opera en de Philharmonie Luxembourg. Ook maakte ze Laat me met rust! (2017) met het Nederlands Kamerorkest en met Het Concertgebouworkest de familieconcerten Muzikale Catwalk  (2017), Romeo & Julia (2018) en Tarantula en de Dans der Dieren (2018). caeciliathunnissen.com