Oorkaan-methode

OORKAAN-METHODE

Oorkaan is al twintig jaar de enige in jeugdmuziek gespecialiseerde instelling in Nederland die op internationaal hoog niveau jeugdmuziekvoorstellingen creëert. Regisseur Caecilia Thunnissen ontwikkelde bij haar aanstelling als artistiek directeur in 2015 ‘de Oorkaan-methode’. Deze werkwijze is bepalend voor de eigen artistieke signatuur van Oorkaan, waarin álle performers musici zijn en de muziek centraal staat.

De uitgangspunten van de Oorkaan-methode zijn:
1. er staan geen andere performers dan musici op het toneel;
2. de muziek staat centraal;
3. de speelstijl is fysiek.

MASTERCLASSES OORKAAN-METHODE
De Oorkaan-methode is een internationaal erkende benadering om met akoestische, mondiale klassieke muziek een theatraal concert te maken. De Methode richt zich enerzijds op het creëren van scenisch materiaal op basis van de muziek en de musici, en anderzijds op de ontwikkeling van de musicus tot veelzijdig performer. Makers en musici kunnen zich deze Methode eigen maken d.m.v. Masterclasses o.l.v. Caecilia Thunnissen en haar artistieke team. Wil je meer weten over deze Masterclass? Lees HIER verder.

Onze masterclasses kunnen ook op maat worden gemaakt, voor een specifieke tijdsduur en/of groepen. Voor meer informatie, klik HIER en neem contact met ons op.