Tarantula en de dans der dieren

Tarantula en de dans der dieren

Hoe klinkt het?

Huu! Een spin! Maar wacht - dit is helemaal geen enge spin. Het is de eenzame spin Tarantula. Ze kan namelijk geen web spinnen terwijl ze juist droomt van een spinnenwebbenpaleis vol vrienden. Ze ziet alle dieren voorbijkomen, van de trotse leeuw tot de gezellige kippen. Maar niemand heeft oog voor haar! Totdat blijkt dat een toverkracht bezit waarmee ze de andere dieren kan laten dansen. Zal haar droom toch uitkomen?

Wil je weten hoe dit klinkt? Kom dan naar het Familieconcert Tarantula en de dans der dieren. Aan de hand van drie stukken van de Franse componist Saint-Saëns nemen de musici van het Concertgebouworkest en een actrice je mee in de wereld van Tarantula. In Saint-Saëns’ Carnaval der dieren laten zij de meest wonderlijke dieren voorbij komen, die dansen op de Tarantelle. Natuurlijk komt ook de beroemde Danse macabre voorbij.

Dit concert in samenwerking met Oorkaan wordt geregisseerd door Caecilia Thunnissen. De musici van het Concertgebouworkest delen het podium met actrice Charlene Sancho. De dramaturgie is van Erin Coppens, de tekst werd geschreven door Lisanne van Aert, Tessa Verbei is verantwoordelijk voor de scenografie en Desiree van Gelderen voor het lichtontwerp. Lionel Ziblat arrangeerde de muziek.

6+
Luisterwijzer:
Gek


bekijk agenda