Workshop ‘Hoorspelen in de klas’

Naast de theatrale concerten heeft Oorkaan ook hoorspelen gemaakt, die het luistervermogen van kinderen ontwikkelen. Luister hier naar een van onze hoorspelen. Om kinderen niet alleen de magie van het luisteren naar een hoorspel, maar ook het plezier van het zelf máken ervan mee te geven, biedt Oorkaan de workshop ‘Hoorspelen in de Klas’ aan. Deze kan los van het bezoek aan een schoolconcert geboekt worden. Tijdens de workshop gaan de kinderen onder begeleiding van de workshopleider(s) van Oorkaan in groepjes hun eigen hoorspel maken.

Een hoorspel bestaat uit 3 elementen: muziek, tekst en geluid. De hoorspelen worden opgenomen in een mobiele opnamestudio die meegenomen wordt naar de klas. Deze hoorspelen van de kinderen worden online gepubliceerd. Zo kunnen de kinderen hun eigen hoorspel nog eens naluisteren, die van de andere groepjes beluisteren en bovendien aan hun ouders, grootouders of begeleiders thuis laten luisteren.

De workshop is opgebouwd volgens de fases van het creatieve proces waarbij de zes muzikale domeinen aan bod komen. De zes domeinen zijn zingen, spelen, bewegen, luisteren, lezen en noteren, componeren en improviseren. Ze leren deze elementen te gebruiken om er gevoelens mee uit te drukken, om er mee te communiceren en om te reflecteren op eigen werk en dat van anderen.

6+


Aankomende concerten

za
22
jun
Workshop ‘Maak je eigen hoorspel’
11:30 uur,

Kunstfestival IkToon, Hilversum
Gratis workshop

za
22
jun
Workshop ‘Maak je eigen hoorspel’
13:15 uur,

Kunstfestival IkToon, Hilversum
Gratis workshop

za
22
jun
Workshop ‘Maak je eigen hoorspel’
14:45 uur,

Kunstfestival IkToon, Hilversum
Gratis workshop

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.