TRIOLINO | TAKADAAAAP!

HOE KLINKT HET?

Samen met de musici van de Jeunesse Oorkaan-Academy neemt Triolino het publiek mee in een wereld vol rijke tonen en melodische figuren. Samen verkennen ze fascinerende instrumenten en verschillende muziekgenres. Triolino ontmoet vier voorheen onbekende, glimmende instrumenten die op elkaar lijken en toch ook heel verschillend zijn. Met hun luide, stille, lage en hoge tonen passen ze perfect bij Triolino's geluidscollectie.

Daniël, Catarina, Pedro en Mafalda zijn experts in het presenteren van de betoverende klanken van hun saxofoons en Triolino wordt getransporteerd naar een wondere wereld van melodieën, bewegingen en afbeeldingen. Waren al deze klinkende ontmoetingen slechts een droom?

De "Triolino"-concerten van Jeunesse Austria brengen muziek, beweging en beeldende kunst op een unieke manier samen. Alles draait om de ontwikkeling van spannende 'staged concerts' die alle zintuigen aanspreken en een jong publiek actief betrekken bij de voorstelling. De "Triolino" concerten ontstaan door de artistieke input van de Jeunesse-Oorkaan-Academy; een samenwerking tussen Oorkaan en Jeunesse, hier worden multi-getalenteerde, sprankelende jonge musici van internationaal topniveu getraind in de Oorkaan Methode

Adviesleeftijd: 3 tot 103
Language No ProblemOP HET PODIUM EN ACHTER DE SCHERMEN

OP HET PODIUM EN ACHTER DE SCHERMEN

Maat Saxofoon Kwartet 
Sopraansaxofoon Daniel Ferreira
Altsaxofoon Catarina Gomes
Tenorsaxofoon Pedro Silva
Baritonsaxofoon Mafalda Oliveira

Dans Jasmin Steffl
Toneelontwerp en kostuum Dimana Lateva
Regisseurs Cornelia Voglmayr

Het succesvolle Maat Saxofoonkwartet maakte deel uit van de Jeunesse-Oorkaan-Academie in 2022. De
muzikanten hebben allemaal hun roots in Portugal, maar het ensemble werd opgericht in Amsterdam, waar ze
allemaal aan Het Conservatorium hebben gestudeerd. In 2022, werd het talent van dit jonge kwartet beloond met de Nederlandse Klassiek Talent Award.

“Het kwartet kiest voor een authentieke, verrassende presentatie met een grensverleggende programmakeuze. Muzikaal laten ze perfect samenstel horen, maar ze zijn toch ook als individuen herkenbaar. ”

DE MUZIEK

  • Guillermo Lago – Montevideo (1960)
  • Franz von Suppè Ouvertüre zu »Dichter und Bauer«
    (arr. Daniel Lourenço) (1819–1895)
  • Felix Mendelssohn Bartholdy – Capriccio e-Moll op. 81/3 (1809–1847)
  • José Luís Tinoco – No teu poema (*1932)
  • Ferenc Farkas – Lassú aus »Old Hungarian Dances« (1905–2000)
  • Mai Cocopelli – Triolino-Song (*1975)

OVER DE JEUNESSE-OORKAAN-ACADEMY

In het kader van de Jeunesse-Oorkaan-Academy traint artistiek directeur Caecilia Thunnissen met een paar vaste trainers van Oorkaan, musici en makers in het spelen en creëren van theatrale concerten voor een jong publiek. De met de ‘Oorkaan-methode’ ontwikkelde concerten hebben gespeeld in de Elbphilharmonie, de Philharmonie Luxembourg, Baden-Baden of de Salzburger Festspiele en hebben talrijke internationale nominaties en awards ontvangen.

De academie bestaat uit masterclasses verspreid over een half jaar en deelname aan Triolino, een serie van vier concerten van Jeunesse – musik.erleben in samenwerking met Wiener Konzerthaus voor kinderen vanaf 3 jaar.

Aankomende concerten

za
22
jun
Sticks
met Percossa
13:00 uur,

Festival Tweetakt
Theater Kikker, Utrecht

za
22
jun
Sticks
met Percossa
16:00 uur,

Festival Tweetakt
Theater Kikker, Utrecht

za
22
jun
Workshop ‘Maak je eigen hoorspel’
11:30 uur,

Kunstfestival IkToon, Hilversum
Gratis workshop

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.