De dag dat papa viel

Iedereen struikelt wel eens

Een theatraal concert over jezelf zijn, vallen, en lekker blijven liggen.
Als papa valt kan dat grappig, verdrietig of eng zijn.
Het ligt maar net aan hoe hij neerkomt.
Valt hij op zijn kont of op zijn hoofd? Valt hij van hoog of glijdt hij uit over een bananenschil? Moet hij huilen of moet hij lachen? Help je papa overeind of redt hij zichzelf?  

Twee ijzersterke jazzmuzikanten onderzoeken hun zachte kant, en delen die met jonge ogen.

In de wijk
De dag dat papa viel is de eerste productie van een nieuwe concertserie van Oorkaan: In de wijk. Vanaf 2024 nodigt Oorkaan elk jaar een nieuwe maker uit om met twee musici een mini theatraal concert te maken. Een theatraal concert met topmusici zoals je van Oorkaan gewend bent, maar dan in een buurthuis, bibliotheek, of kerk bij jou in de wijk. 

Leeftijdsadvies: voor de hele familie
Language No Problem 

Luisterwijzer:
Grappig


De muziek

In De dag dat papa viel hoor je onder andere:

  • CrimmitschauMatteo Paggi
  • Nuvole – Matteo Paggi
  • Skeletron – Properly Raised Kids (Aviv Noam & Matteo Paggi) 
  • La Pasionaria Charlie Haden (arr. Aviv Noam & Matteo Paggi)
  • Abide With Me – Henry Francis Lyte (arr. Thelonious Monk & Adrian Moncada) 

Op het podium en achter de schermen

Trombone Matteo Paggi 
Saxofoon Aviv Noam 
 
Regie Wieger Meulenbroek 
Scenografie Marieke Horst 
Composities en arrangementen Matteo Paggi, Adrián Moncada 
Artistieke leiding Caecilia Thunnissen 
Productie Lars van der Meer en Anouk Dekkers

Wieger Meulenbroek

Wieger Meulenbroek

Wieger Meulenbroek is de regisseur van In de Wijk 2024. Hij is afgelopen jaar afgestudeerd als regisseur van de Toneelacademie in Maastricht en volgde in 2023 de Jeunesse-Oorkaan-Academy. Hij maakt voorstellingen over worstelende wezens, tragikomisch balancerend op de rand van hoop en wanhoop. Absurdisme en humor verlichten de pijn van het mens-zijn, waardoor je geraakt en vermaakt de zaal verlaat. Naast zijn studie als theaterregisseur is hij autodidact multi-instrumentalist en componist. Foto: Ies Kaczmarek

Matteo Paggi

Matteo Paggi

Matteo Paggi is een veelzijdige trombonist wiens talent grenzen overstijgt. Sinds 2022 siert hij de podia van Europa als onderdeel van ‘The Fearless Five’ naast jazzlegende Enrico Rava. Op de Nederlandse televisie is hij te zien en te horen in ‘Even tot Hier’. In projecten als ‘WORDS’ en ‘Matteo Paggi and the Giraffes’ verlegt hij muzikale grenzen en laat hij genres moeiteloos samenvloeien. Met wortels in symfonische en operaorkesten streeft Matteo naar innovatie en artistieke uitmuntendheid, waarbij hij het publiek over alle continenten boeit met zijn betoverende melodieën

Aviv Noam

Aviv Noam

Aviv Noam is een saxofonist (alt, bariton, sopraan) en een multi-instrumentalist (bas-klarinet, fluit). Aviv werkt als freelance muzikant, componist en saxofoon-/muziekleraar en heeft zijn master afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam. Aviv werkt op een breed scala aan muziekgebieden, van vrij geïmproviseerde en avant-garde jazzprojecten tot funk, hiphop, pop en brassbandmuziek. Zijn voornaamste focus als artistiek personage ligt echter in de muzikale werelden van avant-garde en moderne jazz. Aviv is winnaar van o.a. de Dutch Jazz Competition en Keep an Eye International Jazz Award. Met het Aviv Noam Quartet was hij te horen op het North Sea Jazz Festival, Amersfoort Jazz Festival, Oranjewoud Festivals, én in het Bimhuis, TivoliVredenburg en Muziekgebouw aan ’t IJ. 

Marieke Horst

Marieke Horst

Marieke Horst is vorig jaar afgestudeerd als kostuum- en decorontwerper aan de Toneelacademie in Maastricht. Voor de ontwerpen van ‘de dag dat papa viel’, heeft ze zich laten inspireren door Paul Klee. Hij maakte handpoppen voor de verjaardagen van zijn zoon. De impulsieve vormen van de poppen spreken haar aan. Ze hebben iets woests vertelt ze, als een kindertekening die tot leven is gekomen.

Aankomende concerten

vr
24
mei
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
14:00 uur,

Première in Amsterdam (besloten)

di
27
aug
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
10:00 uur,

Tolhuistuin, Amsterdam
Grachtenfestival

vr
21
feb
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
19:00 uur,

Abdijkerk, Aduard

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.