Nieuws

Cellokrijgers genomineerd voor Zapp Theaterprijs

Cellokrijgers genomineerd voor Zapp Theaterprijs

Oorkaan en het Cello Octet Amsterdam zijn met Cellokrijgers genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2019! Door het hele land hebben kinderen de afgelopen maanden gestemd op hun favoriete theatervoorstellingen, waaruit 5 nominaties naar voren zijn gekomen. Welke van deze voorstellingen het beste is, wordt bepaald door de kinderjury. Zij maken de uiteindelijke winnaar in september bekend.
lees meer
Glimp naar New York en Washington

Glimp naar New York en Washington

Bijna 5 jaar na de première maakte Oorkaan’s peuterproductie Glimp haar debuut in de USA! Oorkaan heeft op uitnodiging van BAM (Brooklyn Academy of Music) van 4 tot 12 mei 2019 maar liefst 12 voorstellingen gespeeld in New York, en met succes! In januari 2020 keert Glimp terug naar Amerika, ditmaal naar het Kennedy Center in Washington. De concerten zijn onderdeel van Never Grow Up!, een initiatief van DutchCultureUSA en Dutch Performing Arts.
lees meer
Theater is Live!

Theater is Live!

Oorkaan heeft samen met 22 andere professionele jeugdgezelschappen van Nederland, het Centercom Subsidiefonds gewonnen! De prijs is een 1 jaar durende landelijke buitenreclame-campagne met o.a. A0 posters en een speciale gezamenlijke website van de jeugdgezelschappen. Het doel van de campagne is gezinnen te stimuleren naar het theater of concertzalen te gaan, in plaats van te kijken naar een beeldscherm, want live is leuker!
lees meer
Floris Kortie bestuurslid Oorkaan

Floris Kortie bestuurslid Oorkaan

Het OorkaanTeam is verheugd dat Floris Kortie is toegetreden tot ons bestuur! Je kent Floris wellicht van het televisieprogramma Podium Witteman waarin hij wekelijks te zien is als co-host en muzikale trendwatcher. Voor de NTR maakt Floris vooral programma’s voor een wat ouder publiek. Juist daarom vindt hij het extra leuk om via Oorkaan de betrokkenheid te vergroten van de allerjongste luisteraars! Wij vinden het een grote eer Floris te verwelkomen!
lees meer