Nieuws

OORKAAN WINT OPNIEUW YAMAWARDS

Op 17 oktober 2018 werd in Santiago de Compostella bekend gemaakt dat de productie Shadow music, ofwel Skyggespill), een internationale coproductie van Oorkaan, Norwegian Chamber Orchestra en Kulturtanken, de YAMaward in de categorie ‘Best Large Ensemble’ heeft gewonnen. De YAMawards zijn dé internationale prijzen voor de beste muziekproducties voor een jong publiek. Uit 11 nominaties werden binnen drie categorieën in totaal drie winnaars geselecteerd door een internationale vakjury. De productie Shadow music, geregisseerd door Dagmar Slagmolen, is voortgekomen uit het Fast Forward traject van het Fonds Podiumkunsten. In 2015 won Oorkaan twee YAMawards voor de productie Glimp (2 tot 4 jaar), in de categorieën ‘Production Of The Year’ en ‘Best Small Ensemble.’ Uit alle genomineerden werd Shadow Music uitgekozen tot ‘Production of the year.’ Lees HIER verder.

HOORSPEL-CD AANGENAAM KLASSIEK VOOR KIDS

Oorkaan produceerde i.s.m. Klassieke Zaken de hoorspel 2cd-box ‘Aangenaam Klassiek voor Kids’ vijf hoorspelen. Vier hoorspelen zijn geïnspireerd op een aantal Oorkaanconcerten en er staat een verkorte hoorspelversie van het familieconcert Romeo en Julia met Het Koninklijk Concertgebouworkest. Sanne Schuhmacher schreef voor deze 2-cd vijf korte verhalen waarin woord en muziek elkaar als verteller afwisselen.
Luisteren wordt in de snelle online cultuur waar we tegenwoordig in leven steeds moeilijker. Aangenaam Klassiek en Oorkaan vonden elkaar in de wens om zoveel mogelijk jonge oren kennis te laten maken met klassieke muziek, en zo het luisteren te bevorderen. De 2-cd-box is voor € 9,99 verkrijgbaar in heel Nederland in diverse muziek-en boekenwinkels. Je kunt HIER de cd ook al online bestellen! Lees HIER verder voor meer informatie.

OORKAAN WINT GEZAMELIJK SUBSIDIEFONDS

Oorkaan heeft samen met 22 andere professionele jeugdgezelschappen van Nederland, het Centercom Subsidiefonds gewonnen! De prijs is een 1 jaar durende landelijke buitenreclame-campagne met o.a. A0 posters en een speciale gezamenlijke website van de jeugdgezelschappen. De campagne start vanaf november 2018 en is in circa 70 steden te zien. Het doel van de campagne is gezinnen te stimuleren naar het theater of concertzalen te gaan, in plaats van te kijken naar een beeldscherm, want live is leuker! Lees HIER meer!

 CAECILIA THUNNISSEN IN DE MEDIA

Onlangs verschenen verschillende artikelen in de media over Oorkaan, De Oorkaan-methode en ‘Aangenaam klassiek voor kids’ en interviews met artistiek directeur Caecilia Thunnissen.
‘Onze musici zijn performers’ luidt de kop van het interview met Caecilia Thunnissen in het blad ‘Luister‘, hét magazine over klassieke muziek!
“Beeld is extreem krachtig. Juist in deze beeldcultuur moet je het jonge publiek meenemen in hoe belangrijk luisteren is. Niet alleen naar muziek, maar ook naar de wereld en naar de ander. Caecilia Thunnissen regisseert operaconcerten voor volwassenen en probeert als artistiek directeur van Oorkaan middels klassieke muziek ook de oren van kinderen te openen!” Lees HIER het hele artikel.

Gerelateerd: Lees HIER ook het artikel met een interview met Caecilia in o.a. het Noordhollands Dagblad ‘Leren van popmuziek’.