Nieuws

Oorkaan bestaat 20 jaar!

Oorkaan bestaat 20 jaar!

Wist je dat Oorkaan dit jaar 20 jaar bestaat? Oorkaan is ontstaan in 2001 vanuit de kleine zaal van het Concertgebouw. Sindsdien vervullen we een onmisbare schakel in de keten van de Nederlandse muzieksector: de jonge luisteraar van vandaag is de concertbezoeker van morgen en de topmusicus van overmorgen. Oorkaan werkt al 20 jaar traditiegetrouw samen met gerenommeerde topmusici. Om dit te vieren blikken wij terug op bijzondere momenten. Volg ons op social media, stap in de Oorkaan-tijdmachine en begin een muzikale reis door de tijd. #Oorkaan20jaar
lees meer
Oorkaan lanceert vijftallige hoorspelreeks

Oorkaan lanceert vijftallige hoorspelreeks

Na de lancering van het Oorkaan hoorspel Romeo en Julia zijn nu ook de hoorspelen Meneer Sax, Nachtvlinder, Krijgerszoon en Zwarte Monster online beschikbaar. Het leukste luistercadeau voor voor het hele gezin. Nu beschikbaar via o.a. Storytel, Kobo Plus, Luisterrijk, Libris, De Slegte, Nextory en Bol.com.
lees meer
Oorkaan lanceert het hoorspel Romeo en Julia

Oorkaan lanceert het hoorspel Romeo en Julia

Oorkaan lanceert online het hoorspel Romeo en Julia, geschreven door Sanne Schuhmacher, naar een concept en regie van Caecilia Thunnissen. Met een uitvoering van Tsjaikovski’s Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’ vertellen Oorkaan, het Concertgebouworkest en (stem)acteurs Jouman Fattal en Steven Stavast een eigen versie van het verhaal van misschien wel het beroemdste liefdespaar aller tijden…Romeo en Julia.
lees meer
Kriebel winnaar YAMawards!

Kriebel winnaar YAMawards!

De peuterproductie KRIEBEL, geregisseerd door Caecilia Thunnissen, is de winnaar van de YAMaward 2020 in de categorie ‘Best Small Ensemble’! De Young Audiences Music Awards zijn de felbegeerde internationale prijzen voor de beste muziekproductie voor een jong publiek. Dit is de derde keer dat Oorkaan een YAMaward wint.
lees meer
KRIEBEL genomineerd voor de YAMawards!

KRIEBEL genomineerd voor de YAMawards!

De peuterproductie KRIEBEL, geregisseerd door Caecilia Thunnissen, is genomineerd voor de Young Audiences Music Awards 2020 in de categorie ‘Best Small Ensemble’! Dit is de felbegeerde internationale prijs voor de beste muziekproductie voor een jong publiek. De winnaar wordt op 20 oktober bekend gemaakt. Help jij ons om de publieksprijs te winnen? Breng je stem uit! 
lees meer
OORKAAN & COVID-19

OORKAAN & COVID-19

Wij zijn dankbaar dat we ondanks alle coronamaatregelen af en toe weer mochten spelen dit seizoen! Met o.a. de succesvolle première van het familieconcert Dromenblazers met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet in het Concertgebouw en de reprise van het YAMaward bekroonde peuterconcert Kriebel. I.v.m. de lock-down speelt Oorkaan niet totdat de zalen weer open mogen. Voor een volledig en actueel overzicht bekijk onze agenda!
lees meer
Oorkaan in het Cultuurfonds Magazine

Oorkaan in het Cultuurfonds Magazine

"Wij willen kinderen leren luisteren", zegt Thunnissen. "Dat is een belangrijk onderdeel van hun 21st century skills. We dagen hen uit, laten ze nieuwe klanken ontdekken en stimuleren hun verbeelding. Als je met de kinderen in een concertzaal zit, dan merk je dat dat verbindend werkt: je zit met elkaar in het donker om echt te luisteren en dat doet iets met het publiek en de musici."
lees meer
Oorkaan voor Thuis

Oorkaan voor Thuis

Oorkaan kun je ook in de huiskamer of in de klas binnenhalen met “Oorkaan voor thuis”. Beleef Oorkaan thuis met muzikale hoorspelen, spotify-playlists, filmpjes, knutselprojecten, kleurplaten en meer. Je kijkt je oren uit!
lees meer
Première Dromenblazers in ‘niet op’

Première Dromenblazers in ‘niet op’

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet ging 29 maart 'niet op'. Als gevolg van de coronamaatregelen is de première van de voorstelling Dromenblazers uitgesteld. De Theaterkrant laat dagelijks theatermakers aan het woord die betrokken zijn bij een voorstelling die in première zou gaan. Lees het interview met regisseur Mart van Berckel van Dromenblazers in de Theaterkrant.
lees meer
Beleef Oorkaan online

Beleef Oorkaan online

Ook wij kunnen vanwege de Coronacrisis voorlopig niet live voor ons publiek spelen. Totdat de zalen weer open mogen, kun je ons de huiskamer of de klas binnenhalen met “Oorkaan voor thuis”. Blijf op de hoogte en volg ons via sociale media, schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of check onze agenda. Je kijkt je oren uit!
lees meer