Wereldpremière Cambur Pin-Tón met het Tocuyito Trio: nieuwe regie van Caecilia Thunnissen

Op zaterdag 16 maart 2024 zal de nieuwe productie van Jeunesse en Oorkaan ‘Cambur Pin-Tón‘ in première gaan in het Wiener Konzerthaus! “Cambur Pin-Tón”, dat ‘rijpe banaan’ betekent in het Venezolaans, is een kleurrijke en dansante reis met explosieve ritmes en exotische soundscapes. Inspiratie voor dit theatraal concert, is de rijke Venezolaanse cultuur en natuur, met mysterieuze bergen en verhalen over magische wenzens, die door de muziek verklankt wordt.

Cambur Pin-Tón is een nieuwe regie van Caecilia Thunnissen met pianotrio Tocuyito Trio. Dit Venezolaans ensemble, dat woont en werkt in Wenen, is dit seizoen het “Featured Ensemble” van Jeunesse en volgde eerder de Jeunesse-Oorkaan-Academy.

Joseph Avilia (pianist van het Tocuyito Trio) over de Jeunesse-Oorkaan-Academy: “Voor mij was deelname aan de Jeunesse-Oorkaan-Academie de perfecte kennismaking met een wereld van creatieve mogelijkheden waarin ik mij nu thuis voel. Het verruimde mijn professionele blik en gaf mij extra plezier in het muziek maken.”

Credits

Tocuyito Trio Pianotrio
Dalina Ugarte – viool
Joseph Avila – piano
Santo Scala – cello

Featured Ensemble Jeunesse 2023|24
Achter de schermen
Caecilia Thunnissen – regisseur
Wieger Meulenbroek – regieassistent
Laura Aya – choreografie
Sophie Baumgartner – scenografie
Bartek Kubiak – lichtontwerp
Johannes Plos – decorbouw

Een coproductie van Oorkaan en Jeunesse Wien

Deze productie zal in seizoen 2025-2026 door Nederland en Europa touren.
Voor informatie hierover, mail bookings@oorkaan.nl

Over het Tocuyito Trio

Over het Tocuyito Trio

“Ons trio is kleurrijk, virtuoos en vrolijk”, benadrukken violiste Dalina, pianist Joseph en cellist Santo, die het ensemble sinds de zomer van 2023 completeert. Als featured ensemble van Jeunesse in het seizoen 2023-2024 brengt het Tocuyito Trio het ritme van thuisland Venezuela naar Jeunesse – voor ouders, baby’s, kinderen en alle nieuwsgierige muziekfans.

Dalina, Santo en Joseph zijn opgegroeid met de volksmuziek van hun thuisland, die voor hen vandaag de dag nog steeds anekdotes en beelden tot leven brengt: “de uitgestrektheid van de Llanos, de savannes van Venezuela, de hitte van de Caribische kust, de mist in de Andes of de lucht van Caracas.”

www.tocuyitotrio.com

Over de Jeunesse-Oorkaan-Academy

Over de Jeunesse-Oorkaan-Academy

In het kader van de Jeunesse-Oorkaan-Academy traint artistiek directeur Caecilia Thunnissen met een paar vaste trainers van Oorkaan, musici en makers in het spelen en creëren van theatrale concerten voor een jong publiek.

De academie bestaat uit masterclasses verspreid over een half jaar en deelname aan Triolino, een serie van vier concerten van Jeunesse – musik.erleben in samenwerking met Wiener Konzerthaus voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wieger Meulenbroek assisteert Caecilia bij deze productie. De net in Maastricht afgestudeerde regisseur heeft vorig seizoen de Jeunesse-Oorkaan-Academy afgesloten. HIj volgt dit seizoen een talent-intensiveringstraject bij Oorkaan als Nieuwe Maker.

www.jeunesse.at/eng/academy