Nieuws

Glimp naar New York en Washington

Glimp naar New York en Washington

Bijna 5 jaar na de première maakt Oorkaan’s peuterproductie Glimp haar debuut in de USA! Oorkaan is uitgenodigd door BAM (Brooklyn Academy of Music) om van 4 tot 12 mei 2019 maar liefst 12 voorstellingen te spelen in New York. In januari 2020 keert Glimp terug naar Amerika, ditmaal naar het Kennedy Center in Washington. De concerten zijn onderdeel van Never Grow Up!, een initiatief van DutchCultureUSA en Dutch Performing Arts.
lees meer
Oorkaan in de Theatermaker

Oorkaan in de Theatermaker

“Muzikanten op de vloer, soms zelfs in een belangrijke rol – bij voorstellingen voor de jeugd is dat geen zeldzaam verschijnsel. Maar niemand in het Nederlandse veld, en misschien wel in de hele wereld, kiest zo radicaal voor de muziek en de musici als Oorkaan.” Zo luiden de openingszinnen van het artikel over Oorkaan in de TheaterMaker van maart 2019, het vakblad voor de Nederlandse podiumkunsten.
lees meer
Theater is Live!

Theater is Live!

Oorkaan heeft samen met 22 andere professionele jeugdgezelschappen van Nederland, het Centercom Subsidiefonds gewonnen! De prijs is een 1 jaar durende landelijke buitenreclame-campagne met o.a. A0 posters en een speciale gezamenlijke website van de jeugdgezelschappen. Het doel van de campagne is gezinnen te stimuleren naar het theater of concertzalen te gaan, in plaats van te kijken naar een beeldscherm, want live is leuker!
lees meer
Floris Kortie nieuw bestuurslid Oorkaan

Floris Kortie nieuw bestuurslid Oorkaan

Het OorkaanTeam is verheugd dat Floris Kortie is toegetreden tot ons bestuur! Je kent Floris wellicht van het televisieprogramma Podium Witteman waarin hij wekelijks te zien is als co-host en muzikale trendwatcher. Voor de NTR maakt Floris vooral programma’s voor een wat ouder publiek. Juist daarom vindt hij het extra leuk om via Oorkaan de betrokkenheid te vergroten van de allerjongste luisteraars! Wij vinden het een grote eer Floris te verwelkomen!
lees meer
Aangenaam Klassiek voor Kids

Aangenaam Klassiek voor Kids

Oorkaan produceerde i.s.m. Klassieke Zaken de hoorspel 2cd-box ‘Aangenaam Klassiek voor Kids’ vijf hoorspelen. Vier hoorspelen zijn geïnspireerd op een aantal Oorkaanconcerten en er staat een verkorte hoorspelversie van het familieconcert Romeo en Julia met Het Koninklijk Concertgebouworkest. De 2-cd-box is voor € 9,99 verkrijgbaar in heel Nederland in diverse muziek-en boekenwinkels. Je kunt de cd ook online bestellen!
lees meer
Caravan op tournee!

Caravan op tournee!

Caravan reist door heel het land. De première van Caravan op 20 januari in Podium Mozaïek was een groot succes. Het was volle bak en alle kinderen en hun families hebben genoten van de prachtige muziek en spel van Julian Schneemann op piano, Jeroen Batterink op percussie, Sinan Arat op de ney en Yanna Pelser op viool, in regie van Robin Coops. Een bijzondere muzikale reis, waarin oosterse en westerse klanken samensmelten, met één heel mysterieus pakje.
lees meer