Kwartetten met Beethoven

Hoe Klinkt het?

HOE KLINKT KWARTETTEN MET GOUD? In Kwartetten met Beethoven breekt het Dudok Quartet Amsterdam het beroemde Strijkkwartet opus 132 van Beethoven open voor jonge oren.
Vier musici spelen buiten met elkaar een kwartetspel. “Heb jij voor mij van de strijkers de altviool?”, “Ik mis nog van de getallen nummer 4”, “Wie heeft van de metamorfose de vlinder?”, “En wie heeft de allermooiste kleur goud?”

Het kwartet neemt je zonder woorden mee in een muzikaal spel met verschillende sferen en kleuren. Het geniale muziekstuk van Beethoven is steeds in beweging en wordt, net als de kaarten in het spel, telkens opnieuw geschud. Komen alle muzikale kleuren uiteindelijk bij elkaar?

Een concert vol fantasievolle beelden, beweging, magie en verwondering met de mooiste muziek van Beethoven.

Adviesleeftijd: 6+
Language No ProblemOp het podium

Op het podium

Het Dudok Quartet Amsterdam studeerde met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Door hun successen op internationale strijkkwartetconcoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. In 2018 ontving het Dudok Quartet Amsterdam als eerste Nederlandse ensemble ooit de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. De artistieke commissie kende het Dudok Kwartet de prijs unaniem toe en was niet alleen onder de indruk van hun talent en virtuositeit, maar ook van hun creativiteit en verbeeldingsrijke benadering van het musiceren. www.dudokkwartet.nl

Judith van Driel 1e viool
Marleen Wester 2e viool
Marie-Louise de Jong altviool
David Faber cello

achter de schermen

achter de schermen

Rosabel Huguet choreografie en regie

Rosabel Huguet is choreograaf, performer en danseres. Sinds 2012 speelt ze bij de Berliner Schaubühne (met Thomas Ostermeier en Romeo Castellucci) en sinds 2015 werkt ze als Assistent Director samen met Sasha Waltz & Guests. Rosabel was choreografisch assistent van Jochen Sandig in het theatraal concert “Human Requiem” met het Rundfunkchor Berlin, dat tijdens de Koorbiënnale 2015 in het Muziekgebouw aan ’t IJ speelde. Rosabel was verantwoordelijk voor o.a. de mise-en-espace bij concerten van o.a. Daria van Den Bercken, Dudok Quartet en Rosanne Philippens. www.rosabelhuguet.com

David Dramm muzikaal advies en bewerking
Marjolijn Brouwer scenografie
Ayla van Maarschalkerweerd assistent kostuumontwerp en uitvoering
Ganna Veenhuysen repetitor en speltrainer
Desirée van Gelderen lichtontwerp
Djordi Veerman techniek
Caecilia Thunnissen artistieke leiding

Publiciteitsbeeld Festina

Beluister & Bekijk

De Muziek

Strijkkwartet nr. 15, opus 132 van Beethoven

voor thuis

Maak kennis met de musici van het Dudok Quartet Amsterdam en hun instrumenten.
Bekijk hieronder diverse filmpjes en maak de bijbehorende opdrachten en beluister het hoorspel met Hans Smit!
Veel plezier!

Maak een Vlinder-Vioolmasker

Maak een Vlinder-Vioolmasker

Download eerst de vlinder-vioolmasker en print deze uit op een A4. Kleur of versier de vlinder zoals je wilt, knip de vlinder en de gaatjes uit langs de stippellijn. Rijg een elastiekje of touwtje door de kleine gaatjes, maak een knoopje en zet je masker op en fladderen maar!
Je kijkt je ogen uit!

Download HIER het masker.

Maak je eigen kwartetspel

Maak je eigen kwartetspel

Download eerst de kwartetspel-frames en print deze uit op 2 A4-tjes. Teken of beplak de kaarten als een kwartet. Bedenk 8 verschillende categorieën per kwartetserie, bijvoorbeeld ‘insecten’ of ‘instrumenten’ en bedenk per categorie 4 bijbehorende namen, b.v. bij de insecten: een vlinder, een vlieg, een wesp en een bij. Schrijf deze op de kaartjes, maak er een mooie tekening bij, knip ze uit en kwartetten maar!

Download HIER het de kwartetspel-frames. Let op! Het zijn 2 pagina’s!

Mede mogelijk gemaakt door

Kwartetten met Beethoven wordt mede mogelijk gemaakt door de Janivo Stichting en het August Fentener van Vlissingen Fonds. De schoolconcerten worden mede mogelijk gemaakt door ASN Foundation, Stichting SEC, Stichting De Versterking en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Aankomende concerten

ma
22
apr
Tempo
MET HET OORKAAN ENSEMBLE
9:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

ma
22
apr
Tempo
met het Oorkaan Ensemble
11:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

do
9
mei
Kriebel
14:45 uur,

Maaiveld Festival, Apeldoorn

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.