Kriebel

Kriebel

Hoe klinkt het?

HOE KLINKT EEN KRIEBEL IN JE BUIK?
En wat gebeurt er als die kriebel plots via je mond naar buiten glipt, door de ruimte zweeft en zo floep, via de viool de marimba in kruipt, en flop je oren in vliegt?
In een betoverend visuele ruimte nemen een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres je mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Een peuterconcert dat alle zintuigen kriebelt.

Kriebel is een productie van Oorkaan, De Nationale Opera en Ballet en Philharmonie Luxembourg.

KRIEBEL is de winnaar van de internationale Young Audiences Music Award (YAMaward) 2020 in de categorie ‘Best Small Ensemble’.

Adviesleeftijd: 2 tot 102
Language No Problem

Luisterwijzer:
Grappig


bekijk agenda
VOOR ZAKELIJKE BOEKINGEN, KLIK HIER

Op het Podium

Op het Podium

zang en viool Tiemo Wang
slagwerk en dans Vitaly Medvedev
dans  Samantha van den Doel / Milang Lie Meeuw Lew (afwisselende bezetting)

Tiemo Wang begon zijn muzikale carrière als violist. Hij werkte bij verschillende orkesten zoals Het Gelders Orkest en de orkesten van de omroep. Als zanger heeft hij zich gespecialiseerd in het barok en hedendaagse repertoire. Hij zingt regelmatig bij opera- en barokgezelschappen in binnen- en buitenland waaronder De Nationale Opera, De Nederlandse Reisopera, Nieuwe Philharmonie Utrecht, BachPlus, Zefiro Torna, Il Gardelino en Vocalconsort Berlin. Sinds 2007 is Tiemo verbonden aan Silbersee. In de afgelopen jaren heeft Tiemo zich steeds meer ontwikkeld tot multidisciplinair musicus en combineert zang, viool en theater in verschillende voorstellingen.

Al op zijn zevende studeerde Vitaly Medvedev aan één van de meest prestigieuze muziekscholen van Rusland. Later behaalde hij zijn bachelor muziek (percussie) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en een master percussie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de afgelopen jaren heeft Vitaly zich ontwikkeld tot multidisciplinair performer en was als musicus / danser / acteur o.a. te zien in voorstellingen van NITE, Orkater, Oorkaan en Schweigman&. Hij trad ook op met toonaangevende Nederlandse hedendaagse muziekensembles, zoals Klang, Asko | Schönberg, Silbersee, Ragazze Quartet, Cappella Amsterdam en heeft samen met percussionist Mei-Yi Lee het hedendaagse muziek- en performance ensemble SonoLab opgericht.

Samantha van den Doel is geboren in Nederland en ging op haar 14e naar de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Daarna is ze doorgestroomd naar Codarts Hogeschool voor de Kunsten en heeft haar opleiding als uitvoerend danser behaald in 2011. Na haar afstuderen is ze aan de slag gegaan als freelance danser en danst is allerlei uiteenlopende producties, van schoolvoorstellingen tot dansfilms. Ook werkt ze als vaste danser bij FDR Dance, een gezelschap wat projecten maakt in Nederland en Mexico. Sinds 6 jaar geeft ze ook les in klassiek ballet op verschillende scholen.

DE MUZIEK

De muziek die wordt gespeeld in Kriebel betreft een nieuwe compositie mét libretto, geschreven door Leonard Evers.

ACHTER DE SCHERMEN

ACHTER DE SCHERMEN

regie Caecilia Thunnissen

Caecilia Thunnissen, regisseur en artistiek directeur van Oorkaan, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Naast haar opera- en muziektheater-regies voor volwassen publiek, regisseerde zij voor Oorkaan met het Concertgebouworkest Muzikale Catwalk (2017), Romeo & Julia (2018) en Tarantula en de dans der Dieren (2018) en met Het Nederlands Kamerorkest Laat me met rust! (2017). caeciliathunnissen.com

composities Leonard Evers
choreografie Milena Sidorova 
dramaturgie Erin Coppens
decorontwerp Tessa Verbei
kostuumontwerp Merel van Marken Lichtenbelt
lichtontwerper Tiedo Wilschut
trainer Heidi Vierthaler
repetitor Sarah Reynolds
coupeurs Roos de Boer en Esther Datema
decorassistentie Paulina Kropok
tourproducent Jacco Windt
projectleiding Monika Kösters
technische productie NO&B Roy van Zon, Vincent van der Wolf, Minjon Olgers
productieleiding Oorkaan Wendy van Os

Voor thuis

Voor thuis

Download HIER voor de allerkleinsten de super leuke kleurplaat van Kriebel en print deze uit! Wat zie je allemaal? Welke instrumenten herken je? En wat is het meisje aan het doen?

Zo maak je je eigen snaarinstrument!
Je hebt nodig: een harde deksel (van een glazen potje), een ijslollystokje, vier elastiekjes, stiften en/of verf. Versier de deksel, het lollystokje en de elastiekjes zoals jij dat zelf wilt. Trek de vier elastiekjes om de deksel heen en zorg dat de elastiekjes goed en strak gespannen staan. Plak vervolgens de platte kant (dus de bovenkant) van de deksel aan het einde van het lollystokje en hopla: je hebt je eigen snaar instrument gemaakt! Wacht tot je publiek muisstil is en je concert kan beginnen.