Hoorspel Zwarte Monster

Hoe klinkt het?

Met pianomuziek van Debussy, Mendelssohn, Brahms en Chopin als uitgangspunt, vindt in dit hoorspel van Oorkaan een poëtische en spannende ontmoeting plaats tussen Meneer Tobias en een Zwart Pianomonster.

Het is een koude gure nacht. Meneer Tobias leest in zijn fauteuil een boek. Ineens vallen de lichten uit en maakt de grote zwarte vleugel uit het niets geluid. Hij brult, hij briest, de toetsen worden ingedrukt zonder dat er iemand zit. Maar dan hoort Meneer Tobias het huilen van de vleugel. Meneer Tobias weet het zeker: vleugels worden ziek van verdriet als je ze te lang niet aanraakt. Hij aait over zijn toetsen en slaat zijn arm om hem heen. Sinds die nacht is alles anders …

Geïnspireerd op het theatrale concert Meneer Tobias en het Zwarte Monster van Oorkaan met Tobias Borsboom en Vitaly Medvedev in regie van Dagmar Slagmolen.

4+


achter de schermen

muziek Claude Debussy, Felix Mendelssohn, Johannes Brahms, Frederic Chopin
pianospel Tobias Borsboom
tekst Sanne Schuhmacher
dramaturgie Caecilia Thunnissen
opnameregie Hans Smit en Caecilia Thunnissen
acteur/stem Gustav Borreman
opname en montage Frans de Rond

biografieën

biografieën

Caecilia Thunnissen
Regisseur Caecilia Thunnissen, sinds 2015 artistiek directeur van Oorkaan, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk en Tarantula en De Dans der Dieren met het Concertgebouworkest. Met Kriebel won zij onlangs de YAMaward 2020, dé internationale prijs voor beste muziekproducties voor jong publiek. In 2021 zal zij een jeugdproductie creëren voor de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera en muziek.

Gustav Borreman
Gustav Borreman studeerde in 1997 af aan de Theaterschool Amsterdam. Met zijn jeugdtheatergroep Lange Mannen maakt hij al tien jaar muzikaal en filosofisch getinte voorstellingen. De afgelopen jaren was hij o.a. te zien in de televisieseries Soof en Penoza. Hij verwierf bekendheid als de vader van Abi in de gelijknamige serie. Gustav speelt de vader in De Familie van Nielie, een vierdelig grote zaal feuilleton van jeugdtheatergroep Kwatta. Deel 2 hiervan werd gemaakt in coproductie met Oorkaan.

voor thuis

voor thuis

Luister naar het prachtige hoorspel Zwarte Monster en kleur ondertussen deze kleurplaat in. Maak een foto van het resultaat, mail deze foto naar publiciteit@oorkaan.nl en maak kans op een gratis download van een nieuw Oorkaan Hoorspel!

Download HIER de kleurplaat.

Aankomende concerten

zo
14
jul
Oorkaan Ensemble
10:00 uur,

Klaterklanken
Landgoed De Haere, Olst

di
27
aug
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
10:00 uur,

Tolhuistuin, Amsterdam
Grachtenfestival

vr
30
aug
Takadaaaap!
met het Maat Saxophone Quartet
14:00 uur,

Likeminds, Amsterdam
Grachtenfestival

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.