Tarantula en de dans der dieren

Tarantula en de dans der dieren

Huu! Een spin! Maar wacht- dit is helemaal geen enge spin. Het is de eenzame spin Tarantula. Ze kan namelijk geen web spinnen terwijl ze juist droomt van een spinnenwebbenpaleis vol vrienden. Ze ziet alle dieren voorbijkomen, van de trotse leeuw tot de gezellige kippen. Maar niemand heeft oog voor haar! Totdat blijkt dat ze een toverkracht bezit waarmee ze de andere dieren kan laten dansen. Zal haar droom toch uitkomen?
Wil je weten hoe dit klinkt? Kom dan naar het Familieconcert Tarantula en de dans der dieren. Aan de hand van drie stukken van de Franse componist Saint-Saëns nemen de musici van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en een actrice je mee in de wereld van Tarantula. In Saint-Saëns Carnaval der Dieren laten zij de meest wonderlijke dieren voorbij komen, die dansen op zijn Tarantelle. Natuurlijk komt ook het bekende stuk Dans Macabre voorbij.

6+
Luisterwijzer:
Gek


bekijk agenda

Dit concert in samenwerking met Oorkaan wordt geregisseerd door Caecilia Thunnissen dramaturgie Erin Coppens tekst Lisanne van Aert musici 8 musici v.h. Concertgebouworkest & de jonge talenten op vleugel Florian Verweij en Yang Yang Cai arrangementen Lionel Ziblat scenografie Tessa Verbei performer Ibelisse Guardia Ferragutti lichtontwerp Desiree van Gelderen.Er zijn twee voorstellingen: een om 13:00 en een om 15:30 uur.