De Gebroeders Kist

Hoe klinkt het?

Er waren eens vier broers. Ze heetten De Gebroeders Kist. Niemand wist of ze zo heetten omdat ze in een kist woonden of dat ze in een kist woonden omdat ze zo heetten. Natuurlijk hadden ze elk ook nog een eigen naam: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze met Grote Trom, op zoek naar het geluk...

De Gebroeders Kist is een spannende voorstelling met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor, gespeeld door Percossa.

Adviesleeftijd: 4+
Language No Problem

Luisterwijzer:
Spannend
Grappig
Gek


Op het podium

Op het podium

Percossa spel en percussie

Eric Robillard/Freek Koopmans spel/percussie
René Spierings/Romeo Cimarosti spel/percussie
Janwillem van der Poll/Luuk van Rossum spel/percussie
Glenn Liebaut spel/percussie

Percossa gebruikt alles wat los en vast zit als instrument en speelt alle mogelijke ritmes om de meest hilarische, ontroerende en spectaculaire theatrale vondsten over te brengen. Je zit als publiek op het puntje van je stoel en wordt van de ene emotie in de andere geslingerd. Niet voor niets is Percossa de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een wereldwijde sensatie. Percossa speelt De Gebroeders Kist al jaren met veel succes in binnen- en buitenland. www.percossa.nl

Achter de schermen

Margrith Vrenegoor regie
Margrith Vrenegoor is bekend om haar multidisciplinaire voorstellingen, waaronder veel kinderconcerten met orkest: Concert voor 1000 sterren, Concert voor Rafiq en Horen, Zien en… dansen! Voor Oorkaan regisseerde ze de o.a.  Zingende Honden Blaffen Niet (2001), Tijger en Beer Gaan Schatgraven (2007) en BV De Pianomannen (2009). In 2014-2015 maakte Margrith voor Oorkaan met de Wëreldband de productie Naar de haaien? En in 2015-2016 maakte ze samen met Percossa de productie Tijgers op de trap. www.mvrenegoor.nl

Har Smeets stem
Peter Claassen videobeeld
Joris Speelman uitvoering decor
Judith de Zwart kostuums en rekwisieten
Tom Verheijen lichtontwerp
Maarten van Dorp techniek

Publiciteitsbeeld: Anna van Kooij.

de muziek

In De Gebroeders Kist hoor je muziek gecomponeerd door Toek Numan, Jacques Offenbach, John Williams en Percossa.

Toek Numan/bew. Percossa, tekst Margrith Vrenegoor – Heimweelied
Toek Numan/bew. Percossa, tekst André Sollie – Niet Bang
Jacques Offenbach/bew. Percossa – Cancan
John Williams/bew. Percossa – Raiders March
Alle andere muziek in De Gebroeders Kist is geschreven door Percossa.

“Ze combineren Japans slagwerk met Afrikaanse ritmes of minimal music, jazz, funk en dance tot één groot ritmefeest, waarbij de kleuters in de zaal staan te springen.”
Anita Twaalfhoven,Trouw (9 februari 2011)

Voor thuis

Net zo acrobatisch roffelen als Percossa? Daar heb je geen instrumenten voor nodig! Je hebt namelijk genoeg aan jezelf als je ‘body percussion’ doet! Body is Engels voor lichaam. Percussion betekent slagwerk.

Hoe werkt het? Elk geluid maak je met je lichaam. Klak met je tong, klap in je handen, klop op je borst, stamp met je voeten, alles mag! Wissel de verschillende geluiden af en maak je eigen ritme. Ben je er klaar voor? Start dan hier het filmpje, dan legt Percossa uit hoe het werkt. Veel plezier!

PS. Als het je goed lukt, stuur ons dan een filmpje van jouw eigen body percussion show. Dan zetten we dat filmpje hier ook op de website!

Mede mogelijk gemaakt door

Aankomende concerten

do
9
mei
Kriebel
14:45 uur,

Maaiveld Festival, Apeldoorn

do
9
mei
Kriebel
17:00 uur,

Maaiveld Festival, Apeldoorn

wo
15
mei
Showcase Classical Next
met het Oorkaan Ensemble
10:00 uur,

Colosseum, Berlijn (Duitsland)

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.