De concertzaal als klaslokaal

Educatie

Voor scholen biedt Oorkaan rondom de concerten uitgebreide educatieprojecten aan. De educatieprojecten bestaan uit het bezoek aan het schoolconcert in een theater of concertzaal, en interactief digitaal lesmateriaal om de concerten in de klas voor te bereiden. Bij een aantal concerten wordt standaard een workshop in de klas aangeboden. Dit pakket kan worden uitgebreid met workshops op school en trainingen voor leerkrachten.
De beleving van kunst, waaronder muziek heeft een eigen unieke bijdrage aan het functioneren van het brein. Meer weten? Klik HIER voor meer achtergrondinformatie over hoe muziek de topfuncties van het kinderbrein ontwikkelt.

workshops

workshops

Samen met de regisseurs en de musici ontwikkelen we workshops en lesmateriaal waarin het actieve deel van de muziekeducatie tot uitdrukking komt. Het digitale lesmateriaal bestaat uit educatiemateriaal met doe-, kijk- en luistermateriaal dat zodanig is samengesteld, dat de leerkracht hier eenvoudig zelfstandig mee aan de slag kan. De workshops in de klas worden gegeven door professionele musici en/of vakdocenten en waar mogelijk samen met een instrumentalist. Zij zijn in staat om in te spelen op de vraag van de school en het niveau van de leerlingen.

Voor meer informatie, neem contact op met Gabriela Acosta Camacho (Educatie & Diversiteit): gabriela@oorkaan.nl,
+ 31 20 2440212.

Aanbod 20-21

Mede mogelijk gemaakt door

De schoolconcerten van Oorkaan worden mede mogelijk gemaakt door de ASN Foundation, Stichting SEC en het Prins Bernhard Cultuurfonds (Willem Gehrels Muziek Fonds en Fonds de Visser-Geerling), in het kader van het project ‘De Concertzaal als Klaslokaal’.