Interview met beatboxer B-Art door Danique (10) van de Kinderraad voor Muziek en haar neefje Tim

Danique en Tim waren als echte VIPS uitgenodigd voor de doorloop van Superball, Lollipop & Mr. Classic (8+) met Slagwerk Den Haag. Danique en Tim vragen beatboxer B-Art (Superball) in dit interview zijn hemd van het lijf én laten ons weten wat ze van het concert vonden:

Bent u zenuwachtig als u speelt?
Nee valt wel mee, wij moeten in het begin van de repetitie allemaal gekke dingen doen en daardoor gaan de zenuwen langzaam weg.

Is dit uw eerste show?
Ja dit is mijn eerste theatershow. Ik heb veel shows gegeven in mijn eentje of samen met twee beatboxers. Ik heb ook eens met een violist gewerkt, maar dat was maar voor één show. Dit is de eerste keer echt voor theater. Dit is ook de eerste keer dat wij gaat touren.

Vindt u uw rol leuk?
Ja, ik wist dat er drie namen waren en toen de Kinderraad zei dat ik Superball was, was ik wel blij met die naam want dat was de naam die ik graag wou.

Superball is stoer, op de voorgrond, zelfverzekerd en de verbinder tussen de anderen. Hij praat alles aan elkaar.

Hoe vaak gaan jullie optreden?
Er staan nu 20 shows gepland door heel Nederland en zelfs eentje in Duitsland. Hij kan vaker verkocht worden. Dus als de show een nog groter succes wordt, dan kunnen misschien later nog meer spelen.

Wat is uw baan in het dagelijks leven?
Ik geef les op basisscholen en middelbare scholen en dan geef ik beatbox les en ik geef loopstation les. Een loopstation is een apparaatje dat zich steeds herhaalt. Dat doe ik dus.

Wat vonden Danique en Tim van Superball, Lollipop & Mr. Classic?

Danique: ik vond het een leuke voorstelling. Heel verrassend, vooral de beatboxer was erg verassend. De kostuums waren ook leuk.

Superball (de beatboxer) was juist de oplosser van alle ruzies en de geluidenmaker.
Lollipop (met de felle kleren) is juist de vrolijke die graag nieuwe dingen wil proberen.
Mr. Classic (met de onopvallende kleren) wil juist niks doen en zoekt steeds ruzie op.

Tim: ik vond het een leuke voorstelling omdat Superball, Lollipop en Mr. Classic eerst los van elkaar speelden en daarna door elkaar. Er gebeurde ook nog wat met blokken. Maar Danique heeft al genoeg verteld, dus ik houd nu mijn mond en als je meer over de voorstelling wilt weten moet je er zelf naartoe gaan. Ik raad het aan omdat: er zit van alles in, het is een grappige/leuke voorstelling en het is een voorstelling voor jong en oud.