Superball, Lollipop and Mr. Classic

#hoeklinkt...VET en MAGISCH

Beatbox meets klassiek slagwerk (voor 8 tot 108 jaar)   

Dit theatrale concert van Oorkaan en HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) heeft een eigen sound, luisterbeleving en visuele kracht voor iedereen vanaf 8 jaar oud. Ga mee in de wereld van  beats en klassiek slagwerk. 

Wat is jouw #battle? Tijdens dit theatrale concert word je meegevoerd door de kracht van beatbox en klassiek slagwerk. De drie musici in Superball, Lollipop & Mr. Classic vertellen een verhaal zonder woorden, maar met een eigen ritme. Beatboxen, muziek en dancemoves komen samen in een spannend spel waarin we bewegen op de beat die we allemaal kennen, de beat van ons eigen hart. Wat hebben we nodig? Onszelf en elkaar! Ben je er klaar voor om jouw eigen ritme te volgen? Wanneer onze ritmes samenkomen zijn we onverwoestbaar! 

Language No ProblemOp het podium

Human beatboxer B-Art
Slagwerk Maria Martinez Paya
Slagwerk Vitaly Medvedev

Bart Voogt, beter bekend als B-Art, begon met beatboxen toen hij vijftien jaar oud was. Hij ontdekte beatbox door een YouTube-video en was betoverd door de mogelijkheden van de menselijke stem! Daarnaast voelde hij zich direct aangetrokken tot de community die zo ontzettend hecht is en gedreven wordt door zogenaamde beatbox battles. Zijn drive werd om mee te doen aan deze battles. Na talloze uren training en deelname aan alle mogelijke nationale en internationale battles is hij inmiddels drie keer Nederlands kampioen en vice wereldkampioen beatboxen.

Maria Martinez Paya is een Spaanse freelance muzikant en sinds negen jaar gevestigd in Nederland. Ze leerde het vak van percussionist in haar thuisland, maar deed in Rotterdam ook nog een aantal jaren een klassieke opleiding. De slaginstrumenten die zij kan spelen zijn inmiddels ontelbaar. Ze was onder meer te horen in de musical De Lion King en tijdens de tour Verder van Simone Kleinsma, met toetsenist Menno Theunissen (o.a. Diana en Zonen). Met haar voormalige duo Lip Stick Percussion Duo samen met Laura Trompetter heeft ze op veel verschillende podia en festivals in Nederland gestaan, zoals de Doelen en het Grachtenfestival Amsterdam. Daarnaast werkte ze mee aan diverse tv-shows zoals Podium Witteman en het Klokhuis. Sinds 2019 is Maria lid van de percussie-entertainmentgroep Drumboost en de salsa band Seis en Salsa onder leiding van Thomas Böttcher.  

Al op zijn zevende studeerde Vitaly Medvedev aan één van de meest prestigieuze muziekscholen van Rusland. Later behaalde hij zijn bachelor muziek (percussie) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en een master percussie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de afgelopen jaren heeft Vitaly zich ontwikkeld tot multidisciplinair performer en was als musicus / danser / acteur o.a. te zien in voorstellingen van NITE, Orkater, Oorkaan en Schweigman&. Hij trad ook op met toonaangevende Nederlandse hedendaagse muziekensembles, zoals Klang, Asko | Schönberg, Silbersee, Ragazze Quartet, Cappella Amsterdam en heeft samen met percussionist Mei-Yi Lee het hedendaagse muziek- en performance ensemble SonoLab opgericht.

Achter de schermen

Regie: Cornelia Voglmayr 
Muzikale leiding:
Pepe Garcia
Beatbox
: B-Art Voogt
Percussie:
Maria Martinez Paya & Vitaly Medvedev
Muzikaal advies:
Mando Beatbox, Abdelhadi Baaddi
Lichtontwerp & tourtechniek:
Martin Kaffarnik
Concept en artistiek leiding:
Caecilia Thunnissen
Kostuums:
Kim Rombouts
Decor:
Afke Manshanden
Productie: Stephie Kolman 

Muziek credits
Iannis Xenakis, Thierry De Mey, B.C.Manjunath, Christos Hatzis, Pepe Garcia. 

Regisseur Cornelia Voglmayr (alumnus Jeunesse-Oorkaan-Academy) is een freelance danseres en choreograaf, gevestigd in Wenen. Na het behalen van haar BA in Danstheater aan “TrinityLaban – conservatorium of music and dance/ Londen, was ze lid van Jasmin Vardimon Company JV2 en werkte ze met verschillende choreografen. Als choreografe toerde Cornelia met haar voorstellingen door Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Denemarken, Nederland en Oostenrijk. Haar muzikale achtergrond leidde tot samenwerkingen met muzikanten/bands zoals Federspiel, Duo Kutrowatz, Manu Delago, Marie Spaemann, Zsófia Boros, Ludwig Lusser, Gilbert Handler. Sinds 2017 werkt ze bij het gezelschap KörperVerstand en deelt ze haar kennis over community dance in workshops.  

Pepe Garcia is een veelzijdige slagwerker/performer gevestigd in Nederland. Zijn interesse in klassieke percussie, handdrummen, compositie en improvisatie heeft geleid tot optredens in een breed spectrum van muzikale en artistieke vormen. Met een groot hart voor maatschappelijke projecten werkt hij als medeoprichter van Sonoro Foundation en communitytrainer bij Musicians without Borders (MwB) in El Salvador (Soy Música). Momenteel is hij verbonden aan de faculteit van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en een vaste gastdocent/adviseur aan verschillende conservatoria in Mexico en Latijns-Amerika 

Aankomende concerten

zo
14
jul
Oorkaan Ensemble
10:00 uur,

Klaterklanken
Landgoed De Haere, Olst

di
27
aug
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
10:00 uur,

Tolhuistuin, Amsterdam
Grachtenfestival

vr
30
aug
Takadaaaap!
met het Maat Saxophone Quartet
14:00 uur,

Likeminds, Amsterdam
Grachtenfestival

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.