Superball, Lollipop and Mr. Classic

Superball, Lollipop and Mr. Classic

#hoeklinkt...

Beatboxer challenges female drummer challenges klassiek slagwerker. #StreetMeetsPluche

Akoestisch vs Elektronisch

Turning on your head is a matter of hard practice. Het draait het om authenticiteit. #NoFilter

Connect met de kracht van kwetsbaarheid. Dat maakt jou en de groep #unbreakable.What is your #battle?

Tijdens dit theatrale concert word je meegevoerd door de kracht van hiphop beats, klassiek slagwerk en drums. De drie musici in Superball, Lollipop & Mr. Classic vertellen een verhaal zonder woorden maar met een eigen ritme. Beatboxen, muziek en dancemoves komen samen in een spannend spel waarin we bewegen op de beat die we allemaal kennen, de beat van ons eigen hart. Wat hebben we nodig? Onszelf en elkaar! Are you ready to follow your own rhythm? Wanneer onze ritmes samenkomen zijn we onverwoestbaar!

Superball, Lollipop and Mr. Classic is een coproductie van Oorkaan en Slagwerk Den Haag.

Adviesleeftijd: 8 tot 108
Language No Problembekijk agenda
VOOR ZAKELIJKE BOEKINGEN, KLIK HIER

Op het podium

Human beatboxer B-Art
Slagwerk Maria Martinez Paya
Slagwerk Vitaly Medvedev

Bart Voogt, beter bekend als B-Art, begon met beatboxen toen hij vijftien jaar oud was. Hij ontdekte beatbox door een YouTube-video en was betoverd door de mogelijkheden van de menselijke stem! Daarnaast voelde hij zich direct aangetrokken tot de community die zo ontzettend hecht is en gedreven wordt door zogenaamde beatbox battles. Zijn drive werd om mee te doen aan deze battles. Na talloze uren training en deelname aan alle mogelijke nationale en internationale battles is hij inmiddels drie keer Nederlands kampioen en vice wereldkampioen beatboxen. 

Maria Martinez Paya is een Spaanse freelance muzikant en sinds negen jaar gevestigd in Nederland. Ze leerde het vak van percussionist in haar thuisland, maar deed in Rotterdam ook nog een aantal jaren een klassieke opleiding. De slaginstrumenten die zij kan spelen zijn inmiddels ontelbaar. Ze was onder meer te horen in de musical De Lion King en tijdens de tour Verder van Simone Kleinsma, met toetsenist Menno Theunissen (o.a. Diana en Zonen). Met haar voormalige duo Lip Stick Percussion Duo samen met Laura Trompetter heeft ze op veel verschillende podia en festivals in Nederland gestaan, zoals de Doelen en het Grachtenfestival Amsterdam. Daarnaast werkte ze mee aan diverse tv-shows zoals Podium Witteman en het Klokhuis. Sinds 2019 is Maria lid van de percussie-entertainmentgroep Drumboost en de salsa band Seis en Salsa onder leiding van Thomas Böttcher.  

Al op zijn zevende studeerde Vitaly Medvedev aan één van de meest prestigieuze muziekscholen van Rusland. Later behaalde hij zijn bachelor muziek (percussie) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en een master percussie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de afgelopen jaren heeft Vitaly zich ontwikkeld tot multidisciplinair performer en was als musicus / danser / acteur o.a. te zien in voorstellingen van NITE, Orkater, Oorkaan en Schweigman&. Hij trad ook op met toonaangevende Nederlandse hedendaagse muziekensembles, zoals Klang, Asko | Schönberg, Silbersee, Ragazze Quartet, Cappella Amsterdam en heeft samen met percussionist Mei-Yi Lee het hedendaagse muziek- en performance ensemble SonoLab opgericht.

Achter de schermen

creatief team Caecilia Thunnissen, Pepe Carcia en Abdelhadi Baaddi
lichtontwerper & Tourtechnicus Martin Kaffarnik

Internationaal bekroond regisseur Caecilia Thunnissen won de YAMawards 2020 met Kriebel/Tickle (2+), een internationale coproductie van Oorkaan, De Nationale Opera en de Philharmonie Luxembourg. Thunnissen was twee jaar dansdramaturg en company manager van Dance Company Nanine Linning in Duitsland. Als operaregisseur creëerde zij meerdere semi-scenische opera’s met Het Concertgebouworkest, waaronder Wagners Lohengrin o.l.v. dirigent Sir Mark Elder, genomineerd als “Opera of the Year” door Place de l’Opera Magazine en Der fliegende Holländer o.l.v. dirigent Andris Nelsons. caeciliathunnissen.com 

Pepe Garcia is een veelzijdige slagwerker/performer gevestigd in Nederland. Zijn interesse in klassieke percussie, handdrummen, compositie en improvisatie heeft geleid tot optredens in een breed spectrum van muzikale en artistieke vormen. Met een groot hart voor maatschappelijke projecten werkt hij als medeoprichter van Sonoro Foundation en communitytrainer bij Musicians without Borders (MwB) in El Salvador (Soy Música). Momenteel is hij verbonden aan de faculteit van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en een vaste gastdocent/adviseur aan verschillende conservatoria in Mexico en Latijns-Amerika 

Abdelhadi Baaddi begon op jonge leeftijd met human beatboxing om zich niet te vervelen op de tramhalte. Toen hij voor het eerst een cassettetape van Rahzel te horen kreeg was hij gelijk verkocht. Dit was iets wat Baaddi moest en zou beheersen. Maar het bleef bij een hobby en hij richtte zich voornamelijk op zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Het idee om op de planken te staan bleef echter aan hem knagen. Helemaal toen hij voor het eerst 4-ISH in de Meervaart zag. Dat was de dag waarop hij besloot: “Ik moet daar ook staan!”