Kwartetten met Beethoven

Kwartetten met Beethoven

Hoe Klinkt het?

HOE KLINKT KWARTETTEN MET PASSIE?
In Kwartetten met Beethoven breekt het Dudok Kwartet het beroemde Strijkkwartet opus 132 van Beethoven open voor jonge oren.
Vier musici spelen met elkaar een kwartetspel. Zij nemen je mee op een muzikale reis met verschillende sferen en kleuren. Het geniale muziekstuk van Beethoven wordt, net als de kaarten in het kaartspel, steeds opnieuw geschud. Komen alle muzikale kleuren uiteindelijk bij elkaar?

Een concert voor iedereen vanaf 6 jaar vol fantasievolle beelden, magie, humor en verwondering met de mooiste muziek van Beethoven.

6+
Luisterwijzer:
Spannend


agenda
Op het podium

Op het podium

Het Dudok Kwartet studeerde met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Door hun successen op internationale strijkkwartetconcoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. In november 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjesprijs voor uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. www.dudokkwartet.nl

Judith van Driel 1e viool
Marleen Wester 2e viool
Marie-Louise de Jong altviool
David Faber cello

 

achter de schermen

achter de schermen

Rosabel Huguet choreografie en regie

Rosabel Huguet is choreograaf, performer en danseres. Sinds 2012 speelt ze bij de Berliner Schaubühne (met Thomas Ostermeier en Romeo Castellucci) en sinds 2015 werkt ze als Assistent Director samen met Sasha Waltz & Guests. Rosabel was choreografisch assistent van Jochen Sandig in het theatraal concert “Human Requiem” met het Rundfunkchor Berlin, dat tijdens de Koorbiënnale 2015 in het Muziekgebouw aan ’t IJ speelde. Rosabel was verantwoordelijk voor o.a. de mise-en-espace bij concerten van o.a. Daria van Den Bercken, Dudok Kwartet en Rosanne Philippens. www.rosabelhuguet.com

David Dramm muzikaal advies en bewerking
Marjolijn Brouwer scenografie
Caecilia Thunnissen artistieke leiding

Publiciteitsbeeld Festina

De Muziek

Strijkkwartet nr. 15, opus 132 van Beethoven