Onbekend Land

Hoe klinkt het?

Na een lange reis zet ze met een plof haar koffers op de ijzige bergtop. Het is hier wit en glibberig. Dit is haar nieuwe thuis, maar alles is hier anders. De geluiden en geuren, de seizoenen en zelfs de manier waarop iedereen zich voortbeweegt. Een ei met vleugels brengt de post langs en eigenaardige buren varen op de rug van een groot zeedier naar haar toe om kennis te komen maken. Ondanks het verlangen naar haar oude huis, ontdekt ze langzaam hoe alles werkt in dit onbekende land… Samen met Oorkaan en Nordland Visual Theatre (NO) neemt Het Houten Huis je in de voorstelling Onbekende Land mee in een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden.

6+
Luisterwijzer:
Spannend
Verdrietig
Gek


Op het podium

Martin Franke – muziek/spel
Martin Franke studeerde in 2005 cum laude af als percussionist aan het conservatorium in Arnhem. Sindsdien heeft hij meerdere muziekprijzen in de wacht gesleept, onder andere de Duitse Jazzwerkruhr en de solistenprijs tijdens het Jazz Festival Jazz nad Odra in Polen. www.martinfranke.com

Raimund Gross – muziek/spel
Raimund Gross begon op zijn 14de met het componeren van muziek voor zijn eerste band the Theme of Things. In 2007 studeerde hij af aan het conservatorium in Arnhem en werkte hij als muziekdocent voor kinderen en adolescenten. In 2010 schreef hij, als muzikaal leider, de muziek voor de Productie Frühlingserwachen van Deutsches Schauspielhaus in Hamburg.

Radek Fedyk – muziek/spel

Radek Fedyk studeerde o.a. af aan de Messiaen Academie met als hoofdvak elektrische gitaar, jazz & pop en aan het conservatorium in Arnhem met de hoofdvakken trompet en elektrische gitaar in 2007. Radek is multi-instrumentalist; naast trompet en gitaar bespeelt hij met verve de fluegelhoorn, tuba, ventiel trombone, contrabas, basgitaar, accordeon en piano.

Achter de schermen

Concept Elien van den Hoek & Inez de Bruijn Regie Elien van den Hoek & Gienke Deuten Regieassistent Frederieke Vermeulen Spel Inez de Bruijn Muziek & Spel Radek Fedyk, Martin Franke & Raimund Groß Decorontwerp & rekwisiten Marlies Schot Kostuums & pop-ups Freja Roelofs & André Kok Lichtontwerp Desiree van Gelderen Dramaturgie Preben Faye-Schjøll Muzikale dramaturgie Caecilia Thunnissen Decorbouw Douwe Ket Techniek Gerrit Schilp, Roy Vermeer/Tjarko van Heese/René Groeneveld Productie Ruben Bosch Flyerontwerp Inez de Bruijn & Elien van den Hoek Grafisch ontwerp Jobbe Holtes Teaser & foto’s Ilja Lammers Team Nordland Visual Theatre Geir-Ove Andersen, Elisabeth Belsvik,Preben Faye-Schjøll, Ing Randi Johansen, Tim Lucassen, Jack Markussen, Jan Erik Skarby, Anne Sørfjell Met dank aan Douwe Hibma, PeerGrouP

Awards

Componist Martin Franke won in 2011 een Zilveren Krekel voor zijn muzikale bijdrage aan de voorstellingen Beet! en Adios van Het Houten Huis

Voor thuis

GRENZELOOS SLAPEN

Wij verzamelen slaapliedjes uit alle windstreken en landen in alle dialecten en moedertalen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Welk slaapliedje wordt er voor jou gezongen? Welk lied zongen je opa en oma voor hun kinderen? Laat het horen via onze interactieve wereldkaart op onbekendland.org. Je kunt je lied opnemen in de foyer van het theater, maar ook thuis via je telefoon of computer. Met alle verzamelde liedjes proberen we één grenzeloos slaaplied te creëren dat voor iedereen herkenbaar klinkt en alle mensen ter wereld in slaap wiegt.

mede mogelijk gemaakt door

Aankomende concerten

zo
14
jul
Oorkaan Ensemble
10:00 uur,

Klaterklanken
Landgoed De Haere, Olst

di
27
aug
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
10:00 uur,

Tolhuistuin, Amsterdam
Grachtenfestival

vr
30
aug
Takadaaaap!
met het Maat Saxophone Quartet
14:00 uur,

Likeminds, Amsterdam
Grachtenfestival

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.