Muzikale Catwalk

Hoe klinkt het?

Het Koninklijk Concertgebouworkest presenteert in samenwerking met Oorkaan de Muzikale Catwalk (6+). Met chef-dirigent Daniele Gatti en actrice Maartje van de Wetering zorgt het orkest voor een wervelende show van betoverende muziekstukken. De muzikale catwalk loopt dwars door de zaal. Maak de musici en hun instrumenten van dichtbij mee!
In dit Familieconcert neemt een prinses ons mee op een muzikale reis, wanneer ze op zoek gaat naar de musicus die de verloren schoen past. De reis begint met de sprookjesachtige klanken van Ravels Ma mère l'oye. Stravinsky neemt de prinses in zijn Eerste suite mee naar Italië, Spanje en verder. In Tsjaikovski’s Suite 'De notenkraker' horen we de Suikerfee dansen, en belandt de prinses in Rusland en Arabië. Let op! 40 minuten voor aanvang start een leuk voorprogramma.

6+


op het podium

op het podium

Het Koninklijk Concertgebouworkest
o.l.v. Daniele Gatti

Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort al 125 jaar tot de absolute wereldtop. Wat maakt het orkest uniek? Critici roemen telkens weer de orkestklank, die uit duizenden herkenbaar is. De strijkers klinken ‘fluwelig’, het koper heeft een ‘gouden’ klank, het timbre van de houtblazers is heel persoonlijk en de slagwerkers uit Amsterdam hebben wereldfaam opgebouwd. Hierbij speelt de bijzondere akoestiek van Het Concertgebouw, gebouwd naar een ontwerp van de architect A.L. van Gendt, een belangrijke rol. Maar niet elk orkest klinkt in de Grote Zaal als het Concertgebouworkest.
www.concertgebouworkest.nl

actrice Maartje van de Wetering

Na de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie in 2008 kreeg Maartje een vaste aanstelling aangeboden bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen, waar ze vele mooie rollen heeft gespeeld in producties als Medea, Salomé, Fellini en Much Ado About Nothing. In september 2015 nam Maartje afscheid van het NNT en besloot verder te gaan als freelance actrice. Zij was te zien in voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam en De Toneelschuur en speelde in 2016 in de familievoorstelling De Pindakaasprins van Orkater, Holland Baroque en Oorkaan. Maartje is ook regelmatig te zien in de bioscoop en op televisie. Zij speelde in films als Daglicht, Mannenharten 2 en Waldstille en de politieserie Flikken Rotterdam. Eind februari 2017 was Maartje samen met het Orkest van het Oosten te zien in het Koninklijk Concertgebouw met het familieconcert Midzomernachtsdroom van Mendelssohn.

Achter de schermen

concept en regie Caecilia Thunnissen naar een idee van Anne Vegter kostuums Johanna Trudzinski lichtontwerp Teus van der Stelt dramaturgie Erin Coppens regieassistentie Kenza Koutchoukali

Dit familieconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest is in samenwerking met Oorkaan.

De Muziek

Ravel – uit Ma mère l’oye: 3 delen uit cinq pièces enfantines
Petit Poucet
Laideronnette
Jardin Féerique

Stravinsky – Suite no 1
Andante
Napolitana
Espanola
Balalaika

Tchaikovsky – uit De Notenkraker
Mars van de speelgoedsoldaatjes
Dans van de Suikerfee
Russische dans (Trepak)
Arabische dans
Chinese dans
Dans van de rietfluitjes
Semi-toegift: Russische dans (herhaling)

Aankomende concerten

zo
9
jun
Kriebel
11:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

zo
9
jun
Kriebel
13:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

za
15
jun
Oorkaan Ensemble
8:00 uur,

Dag van de Componist
New Music NOW Express, treinreis vanaf Amsterdam
met stops in Almere-Stad, Zwolle, Arnhem, Den Bosch en Utrecht

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.