Hoorspel Romeo en Julia

Hoe klinkt het?

Oorkaan en het Concertgebouworkest vertellen in dit hoorspel met muziek van Tsjaikovski en acteurs Jouman Fattal en Steven Stavast een eigen versie van het verhaal van misschien wel het beroemdste liefdespaar aller tijden…Romeo en Julia.

Heel lang geleden was er een straat waarin twee families woonden, de familie van Romeo en de familie van Julia. De families hadden al zo lang ruzie, dat niemand meer wist waar die ruzie eigenlijk over ging. De verliefde Romeo en Julia willen maar één ding, niet meer wonen in de straat van haat, maar in de straat van vrede en liefde. Hierbij kiezen Romeo en Julia voor een andere afloop.

Gebaseerd op het familieconcert Romeo en Julia van het Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan, in regie van Caecilia Thunnissen.

4+


achter de schermen

muziek Tsjaikovski: Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’
uitvoering Het Concertgebouworkest
dirigent Gustavo Gimeno
tekst Sanne Schuhmacher
concept en regie Caecilia Thunnissen
dramaturgie Erin Coppens
muziekdramaturgie Lili Schutte
acteurs/stemmen Jouman Fattal en Steven Stavast
opname en montage Frans de Rond
concert opname Everett Porter, Polyhymnia

biografieën

biografieën

Caecilia Thunnissen
Regisseur Caecilia Thunnissen, sinds 2015 artistiek directeur van Oorkaan, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk en Tarantula en De Dans der Dieren met het Concertgebouworkest. Met Kriebel won zij onlangs de YAMaward 2020, dé internationale prijs voor beste muziekproducties voor jong publiek. In 2021 zal zij een jeugdproductie creëren voor de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera en muziek.

Het Concertgebouworkest
Het Concertgebouworkest behoort al 130 jaar tot de absolute wereldtop. Critici roemen telkens weer de orkestklank, die uit duizenden herkenbaar is. De strijkers klinken ‘fluwelig’, het koper heeft een ‘gouden’ klank, het timbre van de houtblazers is heel persoonlijk en de slagwerkers uit Amsterdam hebben wereldfaam opgebouwd.

Jouman Fattal
Jouman Fattal is een actrice, theatermaker en schrijver en speelde o.a. bij de Toneelmakerij en MAAS Theater en Dans. Ook was Jouman te zien in series als Zuidas, Flikken Maastricht, Moordvrouw, en speelde ze de hoofdrol in Project Orpheus (nominatie Zilveren Notenkraker) en de film Gelukzoekers. Onlangs heeft ze alle luisterboeken ingesproken van Harry Potter.

Steven Stavast
Steven Stavast is acteur en studeerde in 2007 af aan de Toneelschool Arnhem, waarna hij o.a. speelde en maakte voorstellingen bij het Noord Nederlands Toneel, Grand Theatre, De Citadel en De Peergroup. Op TV was Steven o.a. te zien in Grijpstra en De Gier, De brief voor de koning en Het Bombardement.

voor thuis

voor thuis

Luister naar het prachtige hoorspel Romeo & Julia en kleur ondertussen deze kleurplaat in. Maak een foto van het resultaat, mail deze foto naar publiciteit@oorkaan.nl en maak kans op een gratis download van een nieuw Oorkaan Hoorspel!

Download HIER de kleurplaat.

Aankomende concerten

vr
24
mei
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
14:00 uur,

Première in Amsterdam (besloten)

zo
9
jun
Kriebel
11:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

zo
9
jun
Kriebel
13:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.