Hoorspel Nachtvlinder

Hoe klinkt het?

Het is lente en de zon schijnt. Dochter en vader drinken samen verse thee en wandelen door de fleurige tuin. De dochter is zelf nog een klein rupsje dat eet en eet en steeds uit haar kleren groeit. Vader is bioloog en vertelt over de metamorfose van een vlinder. Dat een vlinder eerst een rups is, maar de moedervlinder eerst eitjes legt. Dan vraagt de dochter zich af wie haar moeder eigenlijk is. Vader raakt van slag, maar de volgende ochtend durft hij het geheim te vertellen. Haar moeder was een nachtvlinder.

Geïnspireerd op het theatrale concert Kwartetten met Beethoven van Oorkaan met Dudok Quartet Amsterdam in regie van Rosabel Huguet, met de mooiste strijkkwartetmuziek van Beethoven.

4+


achter de schermen

muziek Beethoven, strijkkwartet nr. 15, opus 132
uitvoering Dudok Quartet Amsterdam
tekst Sanne Schuhmacher
dramaturgie Caecilia Thunnissen
opnameregie Caecilia Thunnissen en Hans Smit
acteurs/Stemmen Maartje van de Wetering (dochter) en Gustav Borreman (vader)
opname en montage Frans de Rond

biografieën

biografieën

Caecilia Thunnissen
Regisseur Caecilia Thunnissen, sinds 2015 artistiek directeur van Oorkaan, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk en Tarantula en De Dans der Dieren met het Concertgebouworkest. Met Kriebel won zij onlangs de YAMaward 2020, dé internationale prijs voor beste muziekproducties voor jong publiek. In 2021 zal zij een jeugdproductie creëren voor de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera en muziek.

Maartje van de Wetering
Maartje van de Wetering kreeg meteen na haar afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2008 een vaste aanstelling bij het Noord Nederlands Toneel. Sinds 2015 werkt Maartje als freelance actrice en zangeres en speelde zij bij o.a. Orkater en Toneelgroep Amsterdam. Grotere bekendheid verwierf zij met de rol van Esther Wegereef in de politieserie Flikken Rotterdam. Ook was ze te zien in de televisieserie Celblok H.

Gustav Borreman
Gustav Borreman studeerde in 1997 af aan de Theaterschool Amsterdam. Met zijn jeugdtheatergroep Lange Mannen maakt hij al tien jaar muzikaal en filosofisch getinte voorstellingen. De afgelopen jaren was hij o.a. te zien in de televisieseries Soof en Penoza. Hij verwierf bekendheid als de vader van Abi in de gelijknamige serie. Gustav speelt de vader in De Familie van Nielie, een vierdelig grote zaal feuilleton van jeugdtheatergroep Kwatta. Deel 2 hiervan werd gemaakt in coproductie met Oorkaan.

voor thuis

voor thuis

Luister naar het prachtige hoorspel Nachtvlinder en kleur ondertussen deze kleurplaat in. Maak een foto van het resultaat, mail deze foto naar publiciteit@oorkaan.nl en maak kans op een gratis download van een nieuw Oorkaan Hoorspel!

Download HIER de kleurplaat.

Aankomende concerten

zo
14
jul
Oorkaan Ensemble
10:00 uur,

Klaterklanken
Landgoed De Haere, Olst

di
27
aug
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
10:00 uur,

Tolhuistuin, Amsterdam
Grachtenfestival

vr
30
aug
Takadaaaap!
met het Maat Saxophone Quartet
14:00 uur,

Likeminds, Amsterdam
Grachtenfestival

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.