Hoorspel Meneer Sax

Hoe klinkt het?

Meneer Sax woont al zijn hele leven op een heel gewoon pleintje. Ineens krijgt Meneer Sax een nieuw buurmeisje. Met haar hele huisraad en zo’n harde, schelle saxofoon trekt ze in het huisje naast zijn huisje in. Overdag zit ze urenlang te tetteren op haar saxofoon. Maar ’s nachts is er ook geen rust voor de oude Meneer Sax. Dan sluipen, rennen en kruipen de tonen zijn huisje binnen. De melodie doet Meneer Sax denken aan...nee, nee, dat wil Meneer Sax niet zeggen. Een grote twinkel blinkel fonkel ster aan de hemel brengt Meneer Sax en het buurmeisje samen, en een geheim komt uit…

Geïnspireerd op het theatrale concert Het Pleintje van Meneer Sax met het Ebonit Saxophone Quartet in regie van Jochem Stavenuiter.

4+


achter de schermen

muziek Maurice Ravel, Felix Mendelssohn Gioacchino Rossini, Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann
uitvoering Ebonit Saxophone Quartet
tekst Sanne Schuhmacher
dramaturgie Caecilia Thunnissen
opnameregie Hans Smit en Caecilia Thunnissen
acteurs/stemmen Maartje van de Wetering (buurmeisje) en Gustav Borreman (Meneer Sax)
opname en montage Frans de Rond

biografieën

biografieën

Caecilia Thunnissen
Regisseur Caecilia Thunnissen, sinds 2015 artistiek directeur van Oorkaan, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk en Tarantula en De Dans der Dieren met het Concertgebouworkest. Met Kriebel won zij onlangs de YAMaward 2020, dé internationale prijs voor beste muziekproducties voor jong publiek. In 2021 zal zij een jeugdproductie creëren voor de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera en muziek.

Maartje van de Wetering
Maartje van de Wetering kreeg meteen na haar afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2008 een vaste aanstelling bij het Noord Nederlands Toneel. Sinds 2015 werkt Maartje als freelance actrice en zangeres en speelde zij bij o.a. Orkater en Toneelgroep Amsterdam. Grotere bekendheid verwierf zij met de rol van Esther Wegereef in de politieserie Flikken Rotterdam. Ook was ze te zien in de televisieserie Celblok H.

Gustav Borreman
Gustav Borreman studeerde in 1997 af aan de Theaterschool Amsterdam. Met zijn jeugdtheatergroep Lange Mannen maakt hij al tien jaar muzikaal en filosofisch getinte voorstellingen. De afgelopen jaren was hij o.a. te zien in de televisieseries Soof en Penoza. Hij verwierf bekendheid als de vader van Abi in de gelijknamige serie. Gustav speelt de vader in De Familie van Nielie, een vierdelig grote zaal feuilleton van jeugdtheatergroep Kwatta. Deel 2 hiervan werd gemaakt in coproductie met Oorkaan.

voor thuis

voor thuis

Luister naar het prachtige hoorspel Meneer Sax en kleur ondertussen deze kleurplaat in. Maak een foto van het resultaat, mail deze foto naar publiciteit@oorkaan.nl en maak kans op een gratis download van een nieuw Oorkaan Hoorspel!

Download HIER  de kleurplaat.

Aankomende concerten

ma
22
apr
Tempo
MET HET OORKAAN ENSEMBLE
9:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

ma
22
apr
Tempo
met het Oorkaan Ensemble
11:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

do
9
mei
Kriebel
14:45 uur,

Maaiveld Festival, Apeldoorn

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.