Hoorspel Krijgerszoon

Hoe klinkt het?

Met muziek van Béla Bartók, gespeeld door het Cello Octet Amsterdam wordt in dit hoorspel van Oorkaan door de acteur Steven Stavast het avontuurlijke verhaal verteld over een dappere krijgerszoon in het bos.

In een diep woud woont een dappere krijgerszoon samen met zijn moeder en zijn beste vriend Raaf. De krijgerszoon bewaakt het fort als zijn moeder op jacht is. Samen met Raaf beleeft hij de mooiste avonturen in het bos. Ze doen wedstrijdjes rennen, wedstrijdjes vliegen, en ze eten en dansen samen. En elke avond, wanneer het donker wordt, steekt zijn moeder het kampvuur aan. Maar op een avond wanneer de schemer valt blijft de boomhut leeg en het kampvuur uit. De krijgerszoon gaat op zoek naar zijn moeder in het diepe, donkere bos, en overwint zijn angsten.

Geïnspireerd op het concert Cellokrijgers van Oorkaan en het Cello Octet Amsterdam, met muziek van Béla Bartók.

4+


achter de schermen

muziek Béla Bartók
uitvoering Cello Octet Amsterdam
tekst Sanne Schuhmacher
dramaturgie Caecilia Thunnissen
opnameregie Hans Smit en Caecilia Thunnissen
acteur/stem Steven Stavast
stemopname en montage Frans de Rond
muziekopname Frerik de Jong

biografieën

biografieën

Caecilia Thunnissen
Regisseur Caecilia Thunnissen, sinds 2015 artistiek directeur van Oorkaan, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk en Tarantula en De Dans der Dieren met het Concertgebouworkest. Met Kriebel won zij onlangs de YAMaward 2020, dé internationale prijs voor beste muziekproducties voor jong publiek. In 2021 zal zij een jeugdproductie creëren voor de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera en muziek.

Steven Stavast
Steven Stavast is acteur en studeerde in 2007 af aan de Toneelschool Arnhem, waarna hij o.a. speelde en maakte voorstellingen bij het Noord Nederlands Toneel, Grand Theatre, De Citadel en De Peergroup. Op TV was Steven o.a. te zien in Grijpstra en De Gier, De brief voor de koning en Het Bombardement.

voor thuis

voor thuis

Luister naar het prachtige hoorspel Krijgerszoon en kleur ondertussen deze kleurplaat in. Maak een foto van het resultaat, mail deze foto naar publiciteit@oorkaan.nl en maak kans op een gratis download van een nieuw Oorkaan Hoorspel!

Download HIER de kleurplaat.

Aankomende concerten

zo
9
jun
Kriebel
11:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

zo
9
jun
Kriebel
13:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

za
15
jun
Oorkaan Ensemble
8:00 uur,

Dag van de Componist
New Music NOW Express, treinreis vanaf Amsterdam
met stops in Almere-Stad, Zwolle, Arnhem, Den Bosch en Utrecht

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.