Gong en de vier neuzen

Gong en de vier neuzen

Hoe klinkt het?

BOING! Wie sloeg daar op de gong? Vier neuzen wijzen alle kanten op. Er is ontzettend veel te ontdekken. Instrumenten met knoppen, snaren, gouden toetsen en zelfs een hele grote ronde. En ergens zit een Neus verstopt. De Feestneus? Of is het een olifantenslurf? Er ontvouwt zich een zoektocht die de Neuzen verder doet kijken dan ze lang zijn. En als je een deksel op je neus krijgt, dan maak je daar toch gewoon muziek mee?

Dit theatrale concert van Oorkaan biedt een waanzinnige én visuele luisterbeleving voor iedereen vanaf 5 jaar oud. Zelfs de meest (on)ervaren concertbezoeker wordt meegenomen in de kleurrijke wereld van Indonesische klanken en gamelanmuziek. Theatrale elementen maken deze concertbeleving aantrekkelijk voor jong en oud.

Adviesleeftijd: 5 tot 105
Language No Problembestel kaarten bekijk agenda
VOOR ZAKELIJKE BOEKINGEN, KLIK HIER

Op het podium

Op het podium

Het Oorkaan Ensemble  

Oorkaan presenteerde in september 2021, ter ere van het 20-jarig jubileum, haar eigen ensemble met vier multi-getalenteerde sprankelende jonge musici van internationaal topniveau. Een mooie sublimatie van alles wat Oorkaan in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl heeft opgebouwd.  Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur zijn opgeleid volgens de Oorkaan methode. Ze spelen alle muziek uit hun hoofd en creëren zo ruimte voor theatrale performance. Het repertoire dat ze spelen heeft een dubbele missie: zoveel mogelijk kleine en grote oren kennis laten maken met live uitgevoerde muziek en het openbreken van de canon met mondiale klassieke muziek.  

Het Oorkaan Ensemble werkt in Gong en de vier neuzen samen met verschillende makers die een band hebben met Indonesië. Zij laten zich inspireren door de betoverende en hypnotische Indonesische gamelanmuziek. De musici dragen hun neus met trots, als hedendaagse versie van de beroemde Indonesische Panakawan narren. Muzikale mopjes en poëtische klanken gaan bij dit theatrale concert hand in hand.

De muziek

Muziek: Claude Debussy, Iwan Gunawan, Sinta Wullur, Michele Mazzini, Ki Nartosabdo, Gesang Martohartono

Achter de schermen

compositie Sinta Wullur
compositie Michele Mazzini

regie Yorick Stam 
decorontwerp Morgana Machado Marques
kostuumontwerp Loïs Brandsen
lichtontwerp Jeroen Oostenveld
inhoudelijk advies Lara Nuberg
workshopleiders Javaanse Gamelan Michiel Niemantsverdriet, Wulan Dumatubun 
trainer pencak silat Gerindo Kartadinata 
tourtechniek Jeroen Oostenveld 
productieleider Selma Hanzon-Keijzer
artistiek leider Caecilia Thunnissen