Gong en de vier neuzen

Gong en de vier neuzen

Hoe klinkt het?

BOING! Wie sloeg daar op de gong? Vier neuzen wijzen alle kanten op. Ergens zit een neus verstopt. Hij was het: de feestneus! De wijsneus weet wel waar hij zit. Wie gaat hem halen? De loopneus natuurlijk. “Ik wil ook mee!”, snuift de snotneus. Er ontvouwt zich een zoektocht die de neuzen verder doet kijken dan ze lang zijn. En als je een deksel op je neus krijgt, dan maak je daar toch gewoon muziek mee? 

Het Oorkaan Ensemble nodigt een bijzondere gast uit, en samen laten zij zich inspireren door de betoverende en hypnotische Indonesische gamelanmuziek. Ze dragen hun neus met trots, als hedendaagse versie van de beroemde Indonesische Panakawan narren. Muzikale mopjes en poëtische klanken gaan bij dit theatrale concert hand in hand.  

Adviesleeftijd: 5 tot 105
Language No Problembekijk agenda
VOOR ZAKELIJKE BOEKINGEN, KLIK HIER

Op het podium

Op het podium

Het Oorkaan Ensemble  

Oorkaan presenteerde in september 2021, ter ere van het 20-jarig jubileum, haar eigen ensemble met vier multi-getalenteerde sprankelende jonge musici van internationaal topniveau. Een mooie sublimatie van alles wat Oorkaan in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl heeft opgebouwd.  Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur zijn opgeleid volgens de Oorkaan methode. Ze spelen alle muziek uit hun hoofd en creëren zo ruimte voor theatrale performance. Het repertoire dat ze spelen heeft een dubbele missie: zoveel mogelijk kleine en grote oren kennis laten maken met live uitgevoerde muziek en het openbreken van de canon met mondiale klassieke muziek.  

De muziek

Voormalig toondichteres des Vaderlands Sinta Wullur componeert specifiek voor deze productie een nieuw werk, naast muziek van Iwan Gunawan, Claude Debussy en Michele Mazzini.

Achter de schermen

compositie Sinta Wullur
compositie Michele Mazzini

regie Yorick Stam 
decorontwerp Morgana Machado Marques
kostuumontwerp n.t.b.
lichtontwerp Jeroen Oostenveld
inhoudelijk advies Lara Nuberg
workshopleiders Javaanse Gamelan Michiel Niemantsverdriet, Wulan Dumatubun 
trainer pencak silat Gerindo Kartadinata 
tourtechniek Jeroen Oostenveld 
productieleider Selma Hanzon-Keijzer
artistiek leider Caecilia Thunnissen