Educatiemateriaal Cellokrijgers

Educatiemateriaal Cellokrijgers

Cellokrijgers

HOE KLINKT MOED? Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel, en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren. Ze strijken een doolhof van onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd. Welke kracht heb jij nodig om een krijger te zijn?

Cellokrijgers is een 3-luik van 3 korte concerten, in regie van 3 choreografen, over stoer doen en kwetsbaar zijn, winnen en verliezen, en de kracht van muziek. Met composities van Bartók, Ligeti en Glass.

6+
Luisterwijzer:
Spannend
Grappig


bekijk agenda

Cellokrijgers is in première gegaan tijdens de Cello Biënnale Amsterdam. Het educatieproject De Krijgerbestorming is een coproductie van de Cello Biënnale Amsterdam, Oorkaan, Cello Octet Amsterdam en het Prinses Christina Concours voor diverse basisscholen in Amsterdam, Zwolle, Den Haag en Eindhoven. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij de Anner Bijlsma Award en Stichting De Versterking.

Download hier het lesmateriaal

Beluister hier het hoorspel

Bekijk hier de educatiefilmpjes