Caravan

Hoe klinkt het?

HOE KLINKT THUIS? Vier muzikale vrienden sorteren pakjes. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, stoere altvioliste Yanna en percussiegenie Jeroen volgen de melodie. Met een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels gaan ze op weg. De wereld maakt muziek maar hun pakje klinkt anders. Wat moeten ze doen?

Caravan is een muzikale zoektocht naar de klank van thuis met Arabische, Ierse en Turkse klanken gemengd met klassieke muziek en jazz.

"De mix van Oosterse en Westerse klanken swingt, het is jazz, het is klassiek, werelds en hedendaags. Caravan past muzikaal perfect op een festivalpodium en steekt even goed een theaterzaal vol kinderen aan.” “... voor ouders en kinderen die van muziek houden, is dit theatraal concert dus zeker een aanrader.”  Theaterkrant

Adviesleeftijd: 5 tot 105
Language No Problem

Luisterwijzer:
Spannend


Op het podium

Op het podium

De jonge topmusici van JULIAN SCHNEEMANN & FRIENDS reizen grenzeloos door de werelden van klassiek, jazz, oosterse en westerse volksmuziek. In hun eerste jaar kwam hun geprezen debuutalbum uit en speelden ze het publiek van het Concertgebouw, Bimhuis en Paradiso volledig plat. “Een feestje om de minder leuke kanten van het leven het hoofd te bieden.” – het Parool

Julian Schneemann piano en composities
Jeroen Batterink percussie
Yanna Pelser altviool
Sinan Arat ney

Achter de schermen

Achter de schermen

regie Robin Coops

Robin Coops is een multidisciplinair kunstenaar. Robin’s werk verkent het dialoog tussen verschillende kunstdisciplines om één verenigde compositie te creëren. Zijn werk richt zich op de bewegingen van geluid, ruimte en het lichaam van de performers. Hij denkt niet in grenzen, maar vraagt zich in plaats daarvan telkens af: wat voor vorm heeft dit werk nodig? Het resultaat kan een film-, opera-, concert-, installatie- of VR-ervaring zijn. Onder zijn stichting M31 Foundation produceerde en regisseerde hij projecten als de opera Der Kaiser von Atlantis i.s.m. de Nederlandse Reisopera en de audiovisuele performance Disconnect. Hij maakte ‘muziekfilms’ voor ensembles als het Ragazze Quartet en Stargaze Ensemble. Dit jaar zal Robin o.a. projecten realiseren onder muziektheater gezelschap Silbersee en de VR Academy. robincoops.com

scenografie Tessa Verbei
ontwerp licht en geluid Rens van Dijk
tourtechniek Rob Touwslager
met dank aan Laura Minderhoud, Jochem Stavenuiter

De Muziek

Beluister HIER de spotify-playlist van de muziek uit Caravan in de originele bezetting met ud en viool. Voor Caravan (5+) van Oorkaan is gekozen voor een bezetting met altviool en ney.

Beluister & Bekijk

VOOR THUIS

VOOR THUIS

EEN FLUITJE VAN EEN CENT

Zo maak je je eigen fluitje!
Wat heb je nodig? Een rietje, een donkere stift en een schaar

Druk één uiteinde van het rietje plat met je vinger. Knip daar een langwerpige scherpe punt. Teken met een donkere stift om de 3 cm een klein rondje over de lengte van het rietje, en knip deze uit tot je kleine gaatjes hebt. Zorg dat je ze kunt afdekken met je vingers. Steek het rietje in je mond en fluiten maar!

“De mix van Oosterse en Westerse klanken swingt, het is jazz, het is klassiek, werelds en hedendaags. Caravan past muzikaal perfect op een festivalpodium en steekt even goed een theaterzaal vol kinderen aan.” “... voor ouders en kinderen die van muziek houden, is dit theatraal concert dus zeker een aanrader.”
Theaterkrant

Educatie

Lees voor dat jullie aan de slag gaan de introductietekst voor docenten.

Download hier de PREZI met het lesmateriaal voor Caravan.

Let op: Het lesmateriaal werkt het beste vanuit de browser Google Chrome.
Indien de audiofragmenten niet verschijnen, klik dan op de optie ‘pop-ups toestaan’ in uw browser.

Mede mogelijk gemaakt door

Caravan wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst en het VSBfonds.
De schoolconcerten van Caravan worden mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Aankomende concerten

za
22
jun
Sticks
met Percossa
13:00 uur,

Festival Tweetakt
Theater Kikker, Utrecht

za
22
jun
Sticks
met Percossa
16:00 uur,

Festival Tweetakt
Theater Kikker, Utrecht

za
22
jun
Workshop ‘Maak je eigen hoorspel’
11:30 uur,

Kunstfestival IkToon, Hilversum
Gratis workshop

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.