Vacature Coördinator Educatie (24 uur)

Jeugdmuziekgezelschap Oorkaan speelt met professionele musici theatrale concerten voor een jong publiek. Oorkaan laat zo veel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek ontdekken. Klassieke muziek uit de hele wereld van vroeger en nu, klinkt in theatrale en verrassende vormen. Net als bij een concert is een Oorkaan-voorstelling (bijna) zonder woorden en staan er alleen musici op toneel. Je kijkt je oren uit!

Oorkaan is al twintig jaar gespecialiseerd in het creëren van jeugdmuziekvoorstellingen op hoog internationaal niveau. Oorkaan wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Klik hier voor meer informatie over Oorkaan.

Over educatie bij Oorkaan
Oorkaan heeft als missie dat alle kinderen in Nederland de kans krijgen de wereld van live uitgevoerde klassieke muziek te ervaren. Daarom speelt Oorkaan jaarlijks ca. 40 concerten voor schoolgaande kinderen die met hun klas naar de concertzaal of het theater komen. De leerlingen en hun docenten worden voorbereid op het concertbezoek met lespakketten en randprogramma’s. Met deze voorbereiding bieden we een mooie mix van leren luisteren naar live uitgevoerde muziek en actieve muziekparticipatie. Daarnaast vindt Oorkaan het belangrijk om in het contact met de doelgroep een link te maken naar buitenmuzikale (maatschappelijke) thema’s in de voorstelling.

Onze relaties met scholen en educatieve instellingen zijn erg belangrijk voor Oorkaan. Steeds vaker verbinden wij onze activiteiten met buitenschoolse activiteiten door het hele land. Zo willen wij óók de ouders en begeleiders bereiken rondom ons jonge publiek en zijn wij breed in de maatschappij ingebed. Oorkaan is als initiator en bedenker van het samenwerkingstraject “De Keten” voorloper in de klassieke muziek sector wat betreft inclusieve programmering en diverse performers op het podium.

Over de rol van Coördinator Educatie
Als Coördinator Educatie ben jij de specialist op jouw vakgebied in het team van Oorkaan. Jij legt met de door jou te ontwikkelen educatieve programma’s de verbinding tussen de doelgroep en het artistieke product van Oorkaan. Omdat je terecht komt in een klein slagvaardig team werk je eigenlijk met alle afdelingen samen, maar de manager marketingcommunicatie, de manager boekingen en het artistieke team zullen je directe collega’s worden. Oorkaan ziet educatie namelijk ook echt als onderdeel van het artistieke proces. Het is een zelfstandige functie waar er veel ruimte is voor innovatieve projecten en waarbij je buiten de gebaande paden van het muziekonderwijs mag denken en waarin creativiteit wordt gestimuleerd. Wij verwachten dat onze nieuwe collega een visie heeft op cultuureducatie die aanvullend is op de missie en visie van Oorkaan. Verbonden zijn met zowel grootstedelijke als provinciale sociaal-maatschappelijke thema’s zoals diversiteit en inclusie is van belang om deze functie goed uit te voeren.

Jouw werkzaamheden bestaan vooral uit:
– Ontwikkeling en uitvoering van educatieprogramma’s rondom nieuwe en bestaande producties;
– Het leggen en onderhouden van contacten en netwerken van Oorkaan op gebied van educatie;
– Coördinatie van bestaande en nieuw op te zetten projecten inclusief het opstellen van de begrotingen en het beheren daarvan;
– Gesprekspartner van intermediairs, koepelorganisaties cultuur/educatie, samenwerkingspartners, scholen en programmeurs (concert)podia;
– Bijhouden van ontwikkelingen op het eigen vakgebied en het bespreken van nieuwe ontwikkelingen met het team en de directie.

Jouw profiel:
– Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring in kunst- en cultuureducatie, bij voorkeur in de discipline muziek, met minimaal HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding.
– Je kan zowel in woord als geschrift werken in het Nederlands en Engels.
– Je bent op de hoogte en hebt actuele kennis van het culturele en educatieve veld op gemeentelijk en landelijk niveau.
– Je bent communicatief vaardig en een teamplayer, maar vindt het ook prettig om zelfstandig aan verschillende educatieve projecten te werken.
– Je bent initiatiefrijk en onderzoekend ingesteld en beschouwt jezelf als bruggenbouwer met een inclusief netwerk en/of mogelijkheden om dat verder uit te breiden.
– Je hebt vanuit je (werk)ervaring een persoonlijke en visie op inclusie en diversiteit.

Wij bieden
– Een fijne werkplek in de Kempenaerstudio in Amsterdam-West.
– Onderdeel van een klein slagvaardig team.
– Een jaarcontract (geen ZZP-opdracht) met de intentie tot verlenging, salariëring op basis van de CAO Toneel en Dans in schaal VI afhankelijk van opleiding, leeftijd en relevante werkervaring.

Sollicitatie en meer informatie

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je motivatiebrief en CV dan zo snel mogelijk naar
info@oorkaan.nl onder vermelding van ‘Vacature Coördinator Educatie’. Sluitingsdatum: 13 juni 2021.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Caecilia Thunnissen via bovenstaand mailadres. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Oorkaan onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.