OORKAAN LANCEERT HET HOORSPEL ROMEO EN JULIA

Oorkaan lanceert online het hoorspel Romeo en Julia, geschreven door Sanne Schuhmacher, naar een concept en regie van Caecilia Thunnissen. Het hoorspel betreft een verkorte versie van het familieconcert Romeo en Julia van het Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan.

Met een uitvoering van Tsjaikovski’s Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’ vertellen Oorkaan, het Concertgebouworkest en (stem)acteurs Jouman Fattal en Steven Stavast een eigen versie van het verhaal van misschien wel het beroemdste liefdespaar aller tijden…Romeo en Julia.

 

 

Romeo en Julia
Heel lang geleden was er een straat waarin twee families woonden, de familie van Romeo en de familie van Julia. De families hadden al zo lang ruzie, dat niemand meer wist waar die ruzie eigenlijk over ging. De verliefde Romeo en Julia willen maar één ding, niet meer wonen in de straat van haat, maar in de straat van vrede en liefde. Hierbij kiezen Romeo en Julia voor een andere afloop.
 Beluister HIER een voorbeeldfragment.

muziek Tsjaikovski: Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’ uitvoering Concertgebouworkest dirigent Gustavo Gimeno tekst Sanne Schuhmacher concept en regie Caecilia Thunnissen dramaturgie Erin Coppens muziekdramaturgie Lili Schutte acteurs/stemmen Jouman Fattal en Steven Stavast opname en montage Frans de Rond concert opname Everett Porter, Polyhymnia

Reeks van 5 Oorkaan-hoorspelen
Het hoorspel Romeo en Julia behoort tot de eerste van een reeks van vijf. Al in 2017 ontwikkelde Oorkaan diverse hoorspelen – gemaakt door presentator en radiomaker Hans Smit – ter verdieping van haar theatrale concerten, het prikkelen van de fantasie en het ontwikkelen van het luistervermogen. Binnenkort zijn ook de hoorspelen Zwarte Monster met Tobias Borsboom, Krijgerszoon met het Cello Octet Amsterdam, Nachtvlinder met het Dudok Quartet Amsterdam en Meneer Sax met het Ebonit Saxofoon Quartet online verkrijgbaar.

Sanne Schuhmacher schreef hiervoor korte verhalen waarin woord en muziek elkaar als verteller afwisselen. Juist in deze tijd waarin het bezoeken van live concerten even niet vanzelfsprekend is, biedt Oorkaan online een bijzondere luisterervaring, waarbij de hele familie op speelse wijze kan genieten van de mooiste klanken van o.a. Tsjaikovski, Bach, Bartók, Beethoven, Brahms, Debussy, Ravel, Rossini, Mendelssohn en Telemann.

Het Oorkaan Hoorspel Romeo en Julia is nu verkrijgbaar via StorytelKobo PlusLuisterrijkLibris en De Slegte.
[ ISBN – nummer: 
9789083114316 ].

Het Concertgebouworkest behoort al 130 jaar tot de absolute wereldtop. Critici roemen telkens weer de orkestklank, die uit duizenden herkenbaar is. De strijkers klinken ‘fluwelig’, het koper heeft een ‘gouden’ klank, het timbre van de houtblazers is heel persoonlijk en de slagwerkers uit Amsterdam hebben wereldfaam opgebouwd.

Jouman Fattal is een actrice, theatermaker en schrijver en speelde o.a. bij de Toneelmakerij en MAAS Theater en Dans. Ook was Jouman te zien in series als Zuidas, Flikken Maastricht, Moordvrouw, en speelde ze de hoofdrol in Project Orpheus (nominatie Zilveren Notenkraker) en de film Gelukzoekers. Onlangs heeft ze alle luisterboeken ingesproken van Harry Potter.

Steven Stavast is acteur en studeerde in 2007 af aan de Toneelschool Arnhem, waarna hij o.a. speelde en maakte voorstellingen bij het Noord Nederlands Toneel, Grand Theatre, De Citadel en De Peergroup. Op TV was Steven o.a. te zien in Grijpstra en De Gier, De brief voor de koning en Het Bombardement.

Sanne Schuhmacher schrijft theater en speelt kleinkunst. Ze schrijft toneelteksten voor o.a. BonteHond, NTjong en Het Koninklijk Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan. De toneeltekst Eiland die ze schreef binnen het atelier van de Toneelmakerij werd geselecteerd voor de Stückenpool van de Nederlands Duitse toneelschrijfprijs Kaas & Kappes.

Regisseur Caecilia Thunnissen, sinds 2015 artistiek directeur van Oorkaan, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk en Tarantula en De Dans der Dieren met het Concertgebouworkest. Met Kriebel won zij onlangs de YAMaward 2020, dé internationale prijs voor beste muziekproducties voor jong publiek. In 2021 zal zij een jeugdproductie creëren voor de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera en muziek.