Oorkaan lanceert het hoorspel Romeo en Julia

Oorkaan lanceert online het hoorspel Romeo en Julia, geschreven door Sanne Schuhmacher, naar een concept en regie van Caecilia Thunnissen. Het hoorspel betreft een verkorte versie van het familieconcert Romeo en Julia van het Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan.

Met een uitvoering van Tsjaikovski’s Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’ vertellen Oorkaan, het Concertgebouworkest en (stem)acteurs Jouman Fattal en Steven Stavast een eigen versie van het verhaal van misschien wel het beroemdste liefdespaar aller tijden…Romeo en Julia.

 

 

Romeo en Julia
Heel lang geleden was er een straat waarin twee families woonden, de familie van Romeo en de familie van Julia. De families hadden al zo lang ruzie, dat niemand meer wist waar die ruzie eigenlijk over ging. De verliefde Romeo en Julia willen maar één ding, niet meer wonen in de straat van haat, maar in de straat van vrede en liefde. Hierbij kiezen Romeo en Julia voor een andere afloop.
Beluister HIER een voorbeeldfragment.

muziek Tsjaikovski: Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’ uitvoering Concertgebouworkest dirigent Gustavo Gimeno tekst Sanne Schuhmacher concept en regie Caecilia Thunnissen dramaturgie Erin Coppens muziekdramaturgie Lili Schutte acteurs/stemmen Jouman Fattal en Steven Stavast opname en montage Frans de Rond concert opname Everett Porter, Polyhymnia

Reeks van 5 Oorkaan-hoorspelen
Het hoorspel Romeo en Julia behoort tot de eerste van een reeks van vijf. Al in 2017 ontwikkelde Oorkaan diverse hoorspelen – gemaakt door presentator en radiomaker Hans Smit – ter verdieping van haar theatrale concerten, het prikkelen van de fantasie en het ontwikkelen van het luistervermogen. Binnenkort zijn ook de hoorspelen Zwarte Monster met Tobias Borsboom, Krijgerszoon met het Cello Octet Amsterdam, Nachtvlinder met het Dudok Quartet Amsterdam en Meneer Sax met het Ebonit Saxofoon Quartet online verkrijgbaar.

Sanne Schuhmacher schreef hiervoor korte verhalen waarin woord en muziek elkaar als verteller afwisselen. Juist in deze tijd waarin het bezoeken van live concerten even niet vanzelfsprekend is, biedt Oorkaan online een bijzondere luisterervaring, waarbij de hele familie op speelse wijze kan genieten van de mooiste klanken van o.a. Tsjaikovski, Bach, Bartók, Beethoven, Brahms, Debussy, Ravel, Rossini, Mendelssohn en Telemann.

Het Oorkaan Hoorspel Romeo en Julia is nu verkrijgbaar via Storytel, Kobo Plus, Luisterrijk, Libris en De Slegte.
[ ISBN – nummer:
9789083114316 ].