Kriebel winnaar YAMawards!

Dinsdagavond 20 oktober 2020 werd via een live stream op Facebook en YouTube bekend gemaakt dat Kriebel, de internationale coproductie van Oorkaan, De Nationale Opera en Philharmonie Luxembourg, de Young Music Audiences Award (YAMaward) 2020 heeft gewonnen in de categorie Best Small Ensemble. Dit ensemble bestaat uit de vioolspelende zanger Tiemo Wang, de dansende slagwerker Vitaly Medvedev en de zingende danseres Sarah Reynolds. Zij werden getraind volgens de Oorkaan-methode in het trainingscentrum voor musici van Oorkaan.

De YAMawards eert creativiteit en innovatie op het gebied van muzikale producties voor een jong publiek, van over de hele wereld, gecreëerd door professionele ensembles van alle vormen, met de categorie Best Small Ensemble als koningscategorie. De jury van de YAMawards bestaat uit journalisten en vertegenwoordigers van operahuizen en concertzalen van over de hele wereld.

De jury over Kriebel/Tickle:
“Very high level. The artists are excellent. Many nice ideas and great movements. It is just amazing how sometimes a performance becomes something more. Here it happens. The artists are so skillful in all areas, movements, navigating the stage and communicating. Playing their instruments and singing. The preciseness of all the artistic intentions is a delight. To make art for children from 2 till 5 years and still make it interesting for all ages, also parents is extremely difficult, but in this production they have nailed it.”

De YAMawards zijn dé internationale prijzen voor de beste muziekproducties voor een jong publiek. Uit de 30 ingestuurde muziekproducties binnen de categorie Best Small Ensemble werden vier producties genomineerd door een internationale vakjury. Uit deze finalisten werd Kriebel, in regie van Caecilia Thunnissen, uitgekozen tot internationale prijswinnaar.

KRIEBEL
De winnende peuterproductie Kriebel is geregisseerd door Caecilia Thunnissen, met een nieuwe compositie van Leonard Evers en een choreografie van Milena Sidorova. De vioolspelende zanger Tiemo Wang, de dansende slagwerker Vitaly Medvedev en de zingende danseres Sarah Reynolds nemen je mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem, waarin alle zintuigen worden gekriebeld.

Caecilia Thunnissen deelde met Leonard Evers de fascinatie voor het fenomeen “synesthesie,” de vermenging van zintuigen. In Kriebel versmelten muziek, zang en dans ín de performers in een driedimensionale vormgeving van decor en kostuums. Lees HIER verder.

– Bekijk de TRAILER van Kriebel;
– Lees HIER een interview met Caecilia Thunnissen en Leonard Evers in Odeon;
– Lees HIER de recensie van Place de l’Opera;
– Lees HIER een interview met Leonard Evers in Place de l’Opera.


CREDITS

regie Caecilia Thunnissen compositie Leonard Evers choreografie Milena Sidorova zang en viool Tiemo Wang slagwerk en dans Vitaly Medvedev dans en stem Sarah Reynolds dramaturgie Erin Coppens decorontwerp Tessa Verbei kostuumontwerp Merel van Marken Lichtenbelt lichtontwerp Tiedo Wilschut compositieopdracht dankzij Fonds Podiumkunsten

Caecilia Thunnissen

Caecilia Thunnissen

Caecilia Thunnissen, regisseur en artistiek directeur van Oorkaan sinds 2015, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! (2017) met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk (2017), Romeo & Julia (2018) en Tarantula en de dans der Dieren (2018) met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2019 werd Caecilia gevraagd om een jeugdproductie te creëren voor het 100-jarige jubileum van de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera, muziek en theater. Schräg/Strich met het Beija Flor Quartet zal in 2021 in première gaan in Salzburg in Oostenrijk. Lees HIER verder.

OORKAAN
Jeugdmuziekgezelschap Oorkaan speelt met professionele musici theatrale concerten voor een jong publiek. Oorkaan laat zo veel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek ontdekken. Klassieke muziek uit de hele wereld van vroeger en nu, klinkt in theatrale en verrassende vormen. Net als bij een concert is een Oorkaan-voorstelling (bijna) zonder woorden en staan er alleen musici op toneel. Je kijkt je oren uit! oorkaan.nl

Nationale Opera & Ballet is hét instituut voor opera en ballet, en presenteert zowel traditionele als vernieuwende opera-en balletproducties van topkwaliteit.
Philharmonie Luxembourg is dé concertzaal van Luxemburg en presenteert en produceert hoogstaande kwalitatieve muziekproducties.

OORKAAN OPNIEUW WINNAAR YAMAWARDS
Dit is de derde keer dat Oorkaan een YAMaward in ontvangst mag nemen. Oorkaan won twee keer eerder twee YAMawards: met Glimp in 2015 voor Best Production of the Year en Best Small Ensemble, en met Skyggespill (Shadowmusic) in 2018 met het Noors Kamer Orkest voor Best Production of the Year en Best Large Ensemble. In 2013 werd Oorkaan samen met het Cello Octet Amsterdam genomineerd voor Cellostorm.

Kriebel ging op 19 oktober 2019 in première in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en is vanaf 10 oktober 2020 in reprise gegaan.