Word jij lid van onze Kinderraad voor Muziek??

Hé! Ben je tussen de 8 en 12 jaar en hou je van muziek en voorstellingen?  Ben jij iemand met een duidelijke mening? En woon je in (de buurt van) Amsterdam?  Dan zoeken wij jou! 

Jeugdmuziekgezelschap Oorkaan is op zoek naar leden voor de Kinderraad voor Muziek.  

Je komt met een groepje leeftijdsgenoten een paar keer per jaar bij elkaar om voorstellingen en repetities te bezoeken en deelt jouw mening hierover met de regisseur en de artiesten. Dankzij jouw mening kunnen wij de voorstelling nog beter en leuker maken! Ook vragen we je mee te denken over bijvoorbeeld de titel van een nieuwe voorstelling en de inhoud van het programmaboekje. Je mag bij speciale evenementen (zoals premières) backstage en de artiesten ontmoeten. Ook mag je vragen stellen aan het publiek. 

Dit is jouw kans voor een kijkje in de professionele wereld van muziek en podiumkunsten! Oorkaan regelt vervoer, apparatuur en natuurlijk jouw VIP-pas. 

Lijkt dit jou leuk? Stuur het aanmeldingsformulier uiterlijk 15 september naar kinderraad@oorkaan.nl.
Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten! 

Over Oorkaan en de Kinderraad voor Muziek

Jeugdmuziekgezelschap Oorkaan speelt met professionele musici theatrale concerten voor een jong publiek. Net als bij een concert is een Oorkaan-voorstelling (bijna) zonder woorden en staan er alleen musici op toneel. Oorkaan wil klassieke muziek uit de hele wereld van vroeger en nu toegankelijk maken voor álle kinderen. Een missie die wij niet kunnen volbrengen zonder de input van onze jonge doelgroep! Oorkaan gaat daarom starten met een Kinderraad voor Muziek.

De Kinderraad voor Muziek bestaat uit een groep kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Iedereen is welkom, ongeacht gender, achtergrond, religie, of beperking. De Kinderraad voor Muziek zal een paar keer per jaar bij elkaar komen onder leiding van de Kinderraad-projectleider, die de kinderen begeleidt, bevraagt en uitdaagt om kritisch mee te denken. Deze reflectiemomenten zijn voor ons heel waardevol en nemen wij mee in het verdere maakproces van onze voorstellingen. Wij geloven dat de inbreng van de Kinderraad voor de Muziek ook heel waardevol kan zijn op andere vlakken, zoals bij het creëren van ons educatiemateriaal en onze workshops.  

Meer weten? 
Voor vragen kun je contact met ons opnemen via kinderraad@oorkaan.nl of bel +31 (0) 20 6202828.