Vier!

Vier!

Hoe klinkt het?

HOE KLINKT SAMEN?
Het is feest! Maar je struikelt, en valt met je gezicht in de taart. Je veegt de slagroom uit je ogen, kijkt om je heen, en ... je bent plots ergens anders. Je hoort muziek. Het komt steeds dichterbij. Vier musici spelen vrolijk, hinkelend, struikelend. Samen vieren ze iets bijzonders. Met zijn vieren samen, dat is een feest. Vier!.

Het nieuw opgerichte Oorkaan Ensemble bestaat uit vier topmusici. Zij combineren verschillende culturen en muziektradities, en spelen theatrale concerten zonder woorden. Ze vertellen niets meer dan het verhaal dat je uit de muziek kan horen. Dat is in Vier! een hele reis, vol Turkse klanken! En het begint en eindigt met een feestje.

Vier! in regie van internationaal bekroonde regisseur Caecilia Thunnissen, naar een idee van Yorick Stam, is een vrolijk familieconcert vol (on)herkenbare klanken, beweging en humor.

4+
Luisterwijzer:
Grappig
Betoverend


Achter de schermen

Achter de schermen

musici Michela Zanoni (harp), Michele Mazzini (klarinet), Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan) en Veysel Dzhesur (slagwerk)
regie Caecilia Thunnissen
idee Yorick Stam
scenografie Morgana Machado Marques
muziekcomposities en arrangementen Steven Kamperman, Turkse muziek, Mozart, e.a.

Vier! wordt geregisseerd door Caecilia Thunnissen, artistiek directeur van Oorkaan. Caecilia stelde eerder de ensembles samen voor Kriebel (winnaar YAMawards 2020 in de categorie Best Small Ensemble), het Trio Diamanda voor Vreemde Streken en voegden twee van de drie vrienden toe aan het ensemble van Julian Schneemann & Friends voor Caravan. Ook regisseerde zij o.m. een aantal familieconcerten met het NKO en het Koninklijk Concertgebouworkest waaronder Romeo & Julia (2018). caeciliathunnissen.com

Op het podium

Het nieuw opgerichte Oorkaan ensemble bestaat uit vier topmusici: harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, accordeonist Robbrecht Van Cauwenberghe (op bajan), en slagwerker Veysel Dzhesur.  Zij combineren niet alleen verschillende culturen en muziektradities, maar ook een concert met theater. De musici van het ensemble worden door de speltrainers van Oorkaan intensief volgens de Oorkaan-methode opgeleid tot performers in acteertechnieken.

De Muziek

De missie van Oorkaan is tweeledig: zo veel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met klassieke muziek, én de West-Europese canon van de klassieke muziek openbreken. Oorkaan spreekt daarbij over ‘mondiale klassieke muziek’. De Raad voor Cultuur over deze ambitie: ‘De raad waardeert de sterke motivatie die uit het plan spreekt, om breed te programmeren en de traditionele indeling van muziekstromingen los te laten. De term ‘mondiale klassieke muziek’ doet recht aan een meer inclusieve canon, passend bij de hedendaagse samenleving.’

20-JARIG JUBILEUM

20-JARIG JUBILEUM

Het Oorkaan Ensemble wordt gepresenteerd in het jubileumjaar van 20 jaar Oorkaan. Dit is een langgekoesterde droom die uitkomt. Een sublimatie van alles wat we in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl hebben opgebouwd. De spreekwoordelijke kers op de jubileumtaart. Het vormen van het eigen ensemble kunnen we realiseren zodra we audities kunnen gaan afnemen. De première vindt plaats op 9 januari 2022 in Muziekgebouw aan ‘t IJ, met een pré-première in december 2021 in Podium Mozaiek.