Vier!

Vier!

Hoe klinkt het?

HOE KLINKT SAMEN?
Het is feest! Maar je struikelt, en valt met je gezicht in de taart. Je veegt de slagroom uit je ogen, kijkt om je heen, en... je bent plots ergens anders. Je hoort muziek. Het komt steeds dichterbij. Vier musici spelen vrolijk, hinkelend, struikelend. Samen vieren ze iets bijzonders. Met zijn vieren samen, dat is een feest!

Het nieuw opgerichte Oorkaan ensemble bestaat uit vier musici uit "de vier windstreken”. Zij combineren niet alleen verschillende culturen en muziektradities, maar ook een concert met theater. Ze vertellen niets meer dan het verhaal dat je uit de muziek kan horen. Dat is, in hun geval, een hele reis! En het begint en eindigt net als alle goede verhalen: op het feest.

4+
Luisterwijzer:
Grappig
Betoverend


Achter de schermen

Achter de schermen

Caecilia Thunnissen, is sinds 2015 artistiek directeur van Oorkaan. Caecilia’s missie is om de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te ontwikkelen. De productie Kriebel won onder haar regie de YAMawards 2020 voor Best Small Ensemble. Ze regisseerde de opera’s: Jeanne d’Arc au Bucher, van Wagner Lohengrin, Der fliegende Holländer  o.l.v. Andris Nelsons met Concertgebouworkest. En sinds 2015 bij Oorkaan: Tarantula en de dans der Dieren, Romeo&Julia, Muzikale Catwalk , Laat me met rust! In mei 2021 gaat Schräg/Strich op de Salzburger Festspiele in première. caeciliathunnissen.com

regie Caecilia Thunnissen
concept Yorick Stam
scenografie Morgana Machado Marques
musici Een inclusief ensemble van diverse
instrumenten en musici

 

Op het podium

Het nieuw opgerichte Oorkaan ensemble bestaat uit vier musici uit “de vier windstreken”. Zij combineren niet alleen verschillende culturen en muziektradities, maar ook een concert met theater. De musici van het ensemble worden door de speltrainers van Oorkaan intensief volgens de Oorkaanmethode opgeleid tot performers in acteertechnieken.

!OPROEP! Oorkaan zoekt 4 musici voor het Oorkaan Ensemble, bekijk HIER de auditieoproep/vacature.

De Muziek

De missie van Oorkaan is tweeledig: zo veel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met klassieke muziek, én de West-Europese canon van de klassieke muziek openbreken. Oorkaan spreekt daarbij over ‘mondiale klassieke muziek’. De Raad voor Cultuur over deze ambitie: ‘De raad waardeert de sterke motivatie die uit het plan spreekt, om breed te programmeren en de traditionele indeling van muziekstromingen los te laten. De term ‘mondiale klassieke muziek’ doet recht aan een meer inclusieve canon, passend bij de hedendaagse samenleving.’

20-JARIG JUBILEUM

20-JARIG JUBILEUM

Het Oorkaan Ensemble wordt gepresenteerd in het jubileumjaar van 20 jaar Oorkaan. Dit is een langgekoesterde droom die uitkomt. Een sublimatie van alles wat we in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl hebben opgebouwd. De spreekwoordelijke kers op de jubileumtaart. Het vormen van het eigen ensemble kunnen we realiseren zodra we audities kunnen gaan afnemen. De première vindt plaats op 9 januari 2022 in Muziekgebouw aan ‘t IJ, met een pré-première in december 2021 in Podium Mozaiek.