Biografieën hoorspelen Oorkaan

Sanne Schuhmacher

Sanne Schuhmacher

Sanne Schuhmacher schrijft theater en speelt kleinkunst. Ze schrijft toneelteksten voor o.a. BonteHond, NTjong en Het Koninklijk Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan. De toneeltekst Eiland die ze schreef binnen het atelier van de Toneelmakerij werd geselecteerd voor de Stückenpool van de Nederlands Duitse toneelschrijfprijs Kaas & Kappes.

Caecilia Thunnissen

Caecilia Thunnissen

Regisseur Caecilia Thunnissen, sinds 2015 artistiek directeur van Oorkaan, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk en Tarantula en De Dans der Dieren met het Concertgebouworkest. Met Kriebel won zij onlangs de YAMaward 2020, dé internationale prijs voor beste muziekproducties voor jong publiek. In 2021 zal zij een jeugdproductie creëren voor de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera en muziek.

Het Concertgebouworkest

Het Concertgebouworkest

Het Concertgebouworkest behoort al 130 jaar tot de absolute wereldtop. Critici roemen telkens weer de orkestklank, die uit duizenden herkenbaar is. De strijkers klinken ‘fluwelig’, het koper heeft een ‘gouden’ klank, het timbre van de houtblazers is heel persoonlijk en de slagwerkers uit Amsterdam hebben wereldfaam opgebouwd.

Jouman Fattal

Jouman Fattal

Jouman Fattal is een actrice, theatermaker en schrijver en speelde o.a. bij de Toneelmakerij en MAAS Theater en Dans. Ook was Jouman te zien in series als Zuidas, Flikken Maastricht, Moordvrouw, en speelde ze de hoofdrol in Project Orpheus (nominatie Zilveren Notenkraker) en de film Gelukzoekers. Onlangs heeft ze alle luisterboeken ingesproken van Harry Potter.

Steven Stavast

Steven Stavast

Steven Stavast is acteur en studeerde in 2007 af aan de Toneelschool Arnhem, waarna hij o.a. speelde en maakte voorstellingen bij het Noord Nederlands Toneel, Grand Theatre, De Citadel en De Peergroup. Op TV was Steven o.a. te zien in Grijpstra en De Gier, De brief voor de koning en Het Bombardement.

Gustav Borreman

Gustav Borreman

Gustav Borreman studeerde in 1997 af aan de Theaterschool Amsterdam. Met zijn jeugdtheatergroep Lange Mannen maakt hij al tien jaar muzikaal en filosofisch getinte voorstellingen. De afgelopen jaren was hij o.a. te zien in de televisieseries Soof en Penoza. Hij verwierf bekendheid als de vader van Abi in de gelijknamige serie. Gustav speelt de vader in De Familie van Nielie, een vierdelig grote zaal feuilleton van jeugdtheatergroep Kwatta. Deel 2 hiervan werd gemaakt in coproductie met Oorkaan.

Maartje van de Wetering

Maartje van de Wetering

Maartje van de Wetering kreeg meteen na haar afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2008 een vaste aanstelling bij het Noord Nederlands Toneel. Sinds 2015 werkt Maartje als freelance actrice en zangeres en speelde zij bij o.a. Orkater en Toneelgroep Amsterdam. Grotere bekendheid verwierf zij met de rol van Esther Wegereef in de politieserie Flikken Rotterdam. Ook was ze te zien in de televisieserie Celblok H.