Trommelvuur

Hoe klinkt het?

Hoe klinkt een deur? Drie vrienden, zes handen, dertig vingers, drie deuren en nog véél meer. Ze slaan, roffelen, vegen, zwiepen, beuken en bezemen. Wie is de snelste, de slimste? Wie durft het langst stil te zijn? Ritmes vliegen je om de oren en bekkens tollen rond. Deuren maken muziek en stokken zingen. Een concert waar je ogen en oren tekort komt!

In Trommelvuur is het decor niet alleen leuk om te zien, maar ook om naar te luisteren. Het idee achter Trommelvuur is dat elk geluid muziek en ritme kan zijn, van het kloppen van je hart tot het slaan met deuren.

Première: 13 september 2009 in Het Concertgebouw Amsterdam.
Laatst gespeeld op 15 maart 2015.



Op het Podium

Twitching Eye Trio:
Jasper Goedman percussie
Achim Heine percussie
Marijn Korff de Gidts percussie

ACHTER DE SCHERMEN

Claire Leenaers/Klaus Jürgens regie
Zita Winnubst kostuums
Desirée van Gelderen lichtontwerp
Saskia Koenders techniek

Pers

Uit de pers
‘In Trommelvuur […] staat het ritme centraal en wordt duidelijk dat er helemaal geen geijkt instrumentarium nodig is om muziek te maken.’ (Frederike Berntsen, De Telegraaf, 15 oktober 2009)

‘De sleutel tot het succes van de voorstelling zit hem in de spanning die het trio opbouwt in korte, sketch-achtige slagwerkstukken. Waarbij je het woord ‘slagwerk’ ruim moet opvatten. […] Wie de gezichten van de kinderen in de zaal bekijkt bij het slotstuk, waarbij bekkens worden gebruikt als draaitollen, weet dat Trommelvuur zonder meer een geslaagde belevenis is.’ (Slagwerkwereld, 16 oktober 2009)

 

 

Aankomende concerten

zo
15
sep
Oorkaan Ensemble
20:00 uur,

Vondelkerk, Amsterdam
Slotconcert Muze van Zuid

za
28
sep
De dag dat papa viel
N.T.B. uur,

25 jaar jubileum De Kempenaerstudio, Amsterdam

zo
27
okt
Superball, Lollipop & Mr. Classic
14:00 uur,

Stadsschouwburg Utrecht

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.