Tempo

Hoe klinkt het?

Wie het heeft over muziek, heeft het over tijd. En tijd is eindeloos, zeker als je zeven bent. Of zeven-en-een-half, bijna acht, volgende week, overmorgen, morgen, nog één nachtje slapen. Tijd is al helemaal eindeloos als je je verveelt. En tijd verdwijnt wanneer je wordt meegezogen in een wereld vol verwondering. Ze lijkt dan het alleroneindigst. Tot het opeens voorbij is.

De leden van het Oorkaan Ensemble spelen samen als waren ze radartjes in een uurwerk. Ze beheersen hun instrumenten tot in de puntjes, en spelen in ‘Tempo’ westers klassiek, gaande van Monteverdi, Bach en Schubert, tot hedendaags klassiek werk speciaal voor hen gecomponeerd. Als Meesters van de Tijd weten ze in één seconde genoeg muziek te stoppen voor een minuut, en andersom. Ze versnellen, vertragen, keren om, en springen weer naar voor.

Ongebonden aan bladmuziek, stoelen, of andere conventies met poten, laten ze de tijd tegelijkertijd vooruitvliegen én een klein uur stilstaan. Een theatraal concert als een zwart gat waar je in gezogen wordt. Totdat je er aan het eind weer uitvalt, op je stoel in de concertzaal. “Mag ik morgen weer?” vraag je. Goed dan. Nog één nachtje slapen.

Leeftijdsadvies: 7 tot 107
Language No ProblemDe muziek

Na de succesvolle producties ‘Vier!’, gebaseerd op Turkse muziek, en ‘Gong en de Vier Neuzen’, gebaseerd op Indonesische gamelan, duikt het Oorkaan Ensemble voor deze voorstelling in de canon van westerse klassieke muziek. Grote componisten voor kleine oren. De Oorkaan Methode maakt dit al jarenlang een feest voor jong en oud! Je hoort Monteverdi, Bach, Haydn en nog veel meer! Het programma zit boordevol prachtige en tijdloze muziek, geschreven tijdens de Renaissance, Barok of Romantiek, of gewoon vorige week! In arrangementen speciaal op maat gemaakt voor de bijzondere bezetting van het Oorkaan Ensemble. Een theatraal concert met oorspronkelijk klassiek repertoire, waarin luisteraars van elk formaat zullen worden verrast en betoverd.  

Op het podium en achter de schermen

Musici Oorkaan Ensemble:
Harp Michela Zanoni
Klarinet Michele Mazzini
Bajan Robbrecht Van Cauwenberghe
Percussie Veysel Dzhesur
Gast musicus:
Viool Valentine Blangé

Regie: Rianne Meboer
Artistieke leiding Caecilia Thunnissen

Gastmusicus: Valentine Blangé

Gastmusicus: Valentine Blangé

Valentine Blangé begon haar vioolstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en volgt momenteel de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt, Tjeerd Top en Tim Kliphuis. Naast het klassieke repertoire houdt Valentine zich veel bezig met andere stijlen, zoals jazz en tango, en met improvisatie en compositie. Dit leidde in 2022 tot de eerste prijs in de categorie ‘Jonge Makers’ op het Nederlands Vioolconcours. Kamermuziek en orkestspel zijn voor Valentine onmisbaar. Ze maakte in 2023 deel uit van de academie van Amsterdam Sinfonietta, en speelt regelmatig in het Metropole Orkest. Daarnaast vormt ze een vast duo met gitarist Cem Karayalçin.

Aankomende concerten

zo
10
dec
Dauw
met het Amsterdams Andalusisch Orkest
15:00 uur,

Maaspodium, Rotterdam

wo
27
dec
Dauw
met het Amsterdams Andalusisch Orkest
11:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

wo
27
dec
Dauw
met het Amsterdams Andalusisch Orkest
14:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.