Romeo en Julia

Nieuwe afloop

In dit Familieconcert voor kinderen vanaf 6 jaar maken we kennis met Romeo en Julia, misschien wel het beroemdste liefdespaar aller tijden. Shakespeare schreef ooit een toneelstuk over hen dat niet bepaald goed afliep. De Russische componist Tsjaikovski had zo veel medelijden met Romeo en Julia, dat hij later een muziekstuk componeerde: de Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’.

Het Koninklijk Concertgebouworkest en Oorkaan vertellen met de muziek van Tsjaikovski en twee acteurs, een eigen versie van het eeuwenoude verhaal voor een jong publiek. Daarin kiezen Romeo en Julia zelf voor een nieuwe afloop. Een concert onder leiding van Nuno Coelho, met prachtige muziek, een eigentijdse poëtische tekst, humor en natuurlijk… liefde!

Adviesleeftijd: 6 tot 106

Luisterwijzer:
Betoverend


Op het podium

Op het podium

Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort al 125 jaar tot de absolute wereldtop. Wat maakt het orkest uniek? Critici roemen telkens weer de orkestklank, die uit duizenden herkenbaar is. De strijkers klinken ‘fluwelig’, het koper heeft een ‘gouden’ klank, het timbre van de houtblazers is heel persoonlijk en de slagwerkers uit Amsterdam hebben wereldfaam opgebouwd.

Hierbij speelt de bijzondere akoestiek van Het Concertgebouw, gebouwd naar een ontwerp van de architect A.L. van Gendt, een belangrijke rol. We zijn er daarom ook trots op dat Oorkaan samen met het Koninklijk Concertgebouworkest een concert als Romeo en Julia mag neerzetten in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

Dirigent: Nuno Coelho.

Amy van der Weerder
Amy van der Weerder
Acteur

Amy van der Weerden studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Ze speelde in verschillende toneelproducties: ‘TheDreaming’ (i.s.m. De Warme Winkel), ‘Het Ontmoetingsbureau’ en ‘Better Safe Than Sorry’ van Merel Smitt, ‘Paradise Pigs’ en ‘Oor Overboord’ van Jan Jasper de Vries, ‘Kaptka’ en ‘Scherven’ van Sytze Schalk.

Amy speelde in de Netflix serie ‘Toon’ en de webserie ‘Toen wij de tijd hadden’. Ook was ze te zien in de televisieserie ‘Anne+’ en in de romantische komedie ‘Single39’.

Jacob de Groot
Jacob de Groot
Acteur

Jacob de Groot studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.  Na zijn afstuderen werkt hij afwisselend als (muziektheater)acteur en zelfstandig maker, o.a. bij De Toneelmakerij, Het Concertgebouw, AYA, Bellevue Lunchtheater, Karavaan Festival, De Theateralliantie en Orkater. In 2019 richt hij het collectief KONVOOI op, dat bij Orkater/De Nieuwkomers zijn eerste voorstelling ILIAS ontwikkeld. Voor zijn rol in Fiddler on the Roof won hij de Musicalaward voor beste aanstormend talent 2018. Naast spelen en schrijven is hij ook geschoold zanger en klassiek pianist.

Achter de schermen

Sanne Schuhmacher
Sanne Schuhmacher
Tekst

Sanne is toneelschrijver. Ze studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU in Utrecht.
Ze schrijft toneelteksten voor o.a. BonteHond, NTjong, Bellevue Lunchtheater, Het Koninklijk Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan. De toneeltekst Eiland die ze schreef binnen het atelier van de Toneelmakerij werd geselecteerd voor de Stückenpool van de Nederlands Duitse toneelschrijfprijs Kaas & Kappes.

Zephyr Brüggen
Zephyr Brüggen
Regie assistent

Zephyr Brüggen is een theatermaker uit Amsterdam. In 2021 studeerde ze af aan de Regie opleiding met ‘Lizzy & De Bacchanten’ de André Veltkampbeurs won. Ze regisseerde, schreef, zong en speelde voorstellingen bij o.a. Karavaan, Boslab, Frascati, De Diamantfabriek, en Likeminds. Zephyr is een muzikale regisseur die grote filosofische vragen invoelbaar en belichaamd probeert te maken in haar performances.

Credits

Acteurs: Amy van Weerden en Jacob de Groot
Tekst: Sanne Schuhmacher
Regie: Caecilia Thunnissen
Regie Assistent: Zephyr Brüggen
Dramaturgie: Erin Coppens
Kostuums: Clement & Sanou
Lichtontwerp: Mike Evers

Aankomende concerten

ma
22
apr
Tempo
MET HET OORKAAN ENSEMBLE
9:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

ma
22
apr
Tempo
met het Oorkaan Ensemble
11:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

do
9
mei
Kriebel
14:45 uur,

Maaiveld Festival, Apeldoorn

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.