Romeo en Julia

Romeo en Julia

Nieuwe afloop

In dit Familieconcert voor kinderen vanaf 6 jaar maken we kennis met Romeo en Julia, misschien wel het beroemdste liefdespaar aller tijden. Shakespeare schreef ooit een toneelstuk over hen dat niet bepaald goed afliep. De Russische componist Tsjaikovski had zo veel medelijden met Romeo en Julia, dat hij later een muziekstuk componeerde: de Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’.

Het Koninklijk Concertgebouworkest en Oorkaan vertellen met de muziek van Tsjaikovski en twee acteurs, een eigen versie van het eeuwenoude verhaal voor een jong publiek. Daarin kiezen Romeo en Julia zelf voor een nieuwe afloop. Een concert onder leiding van Gustavo Gimeno, met prachtige muziek, een eigentijdse poëtische tekst, humor en natuurlijk… liefde!

Adviesleeftijd: 6 tot 106

Luisterwijzer:
Betoverend


bestel kaarten bekijk agenda

Op het podium

Op het podium

Het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Gustavo Gimeno behoort al 125 jaar tot de absolute wereldtop. Wat maakt het orkest uniek? Critici roemen telkens weer de orkestklank, die uit duizenden herkenbaar is. De strijkers klinken ‘fluwelig’, het koper heeft een ‘gouden’ klank, het timbre van de houtblazers is heel persoonlijk en de slagwerkers uit Amsterdam hebben wereldfaam opgebouwd.

Hierbij speelt de bijzondere akoestiek van Het Concertgebouw, gebouwd naar een ontwerp van de architect A.L. van Gendt, een belangrijke rol. We zijn er daarom ook trots op dat Oorkaan samen met het Koninklijk Concertgebouworkest een concert als Romeo en Julia mag neerzetten in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

Achter de schermen

Achter de schermen

Tekst: Sanne Schuhmacher, sanneschuhmacher.nl (foto)
Regie: Caecilia Thunnissen
Dramaturgie: Erin Coppens
Kostuums: Clement & Sanou
Lichtontwerp: Mike Evers