Het Kleine Nachtorkest

Hoe klinkt het?

Het is midden in de nacht. De muis vangt de jongen, de jongen vangt de kat, de kat vangt de muis en met elkaar vangen ze de muziek. Ra ra, hoe zit dat?

De Jongen ligt heerlijk te slapen. Muis is klaarwakker. Ze speelt viool en is dringend op zoek naar een dirigent voor haar Muizenorkest. De jongen wiens opa dirigent was? Maar hij blijkt helemaal niet te kunnen dirigeren… Geen nood, hij weet wel iemand anders die perfect muizen kan temmen. De Jongen gaat met Muis naar de keuken waar Kat woont, die toevallig fantastisch kan dirigeren, maar helaas ook dol is op muizen. Paniek! De Jongen bedenkt een list…

Het Kleine Nachtorkest is een muziekvoorstelling van philharmonie zuidnederland voor de jongste groepen van het primair onderwijs. Drie musici van het orkest, een violiste, celliste en een klarinettist komen naar school om de voorstelling te spelen. In de voorstelling is ruimte voor participatie van de kinderen met materiaal dat ze in de voorbereidende lessen hebben geleerd. De muziek van onder anderen Tsjaikovsky, Prokofjev, Milhaud, Bach, Mozart en Joplin is heel beeldend verweven met de verhaallijn.

Heeft gespeeld van 29 september 2014 t/m 8 juni 2016.Op het Podium

Monique Pellens viool
Karel Plessers
klarinet
Sanne de Graaf
cello

ACHTER DE SCHERMEN 

Dagmar Slagmolen regie
Steffie van Lamoen decor en kostuum

Aankomende concerten

zo
9
jun
Kriebel
13:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

zo
9
jun
Kriebel
11:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

za
15
jun
Oorkaan Ensemble
8:00 uur,

Dag van de Componist
New Music NOW Express, treinreis vanaf Amsterdam
met stops in Almere-Stad, Zwolle, Arnhem, Den Bosch en Utrecht

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.