Glimp

Glimp

Hoe klinkt het?

Hoe klinkt kleur?
Wie kan de maan verstaan? Wat zegt de zon?
Wat klinkt lager, een bas of een trom?
Hoeveel kleuren heeft een droom?

Glimp neemt je mee naar een betoverende droomwereld, waarin jazzy klanken en kleurrijke beelden een spannend spel met elkaar en met jou spelen. Een muziekvoorstelling voor peuters en hun (groot)ouders waarin muziek, beeld, techniek, musici en publiek een bijzondere vriendschap aangaan.

Winnaar YAMAWARDS 2015 (Young Audience Music Awards) voor ‘Best Production of the Year ‘ en ‘Best small ensemble’.

Adviesleeftijd: 2-4
Language No Problem

Luisterwijzer:
Grappig
Gek


bestel kaarten bekijk agenda
VOOR ZAKELIJKE BOEKINGEN, KLIK HIER

Op het podium

Lotte van Dijck - zang/tekeningen
Lotte van Dijck - zang/tekeningen

Lotte van Dijck studeerde schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daarna een opleiding aan de Schrijversvakschool met als hoofdvakken toneel en poëzie. Samen met Tony Overwater maakte ze al verschillende muziekvoorstellingen voor kinderen en ouders, zoals Het Dwaallichtje. In opdracht van het Koninklijke Concertgebouw schreef Lotte de familievoorstelling Koning Klimboom. Ook maakte Lotte samen met rietkwintet Calefax de voorstelling Zeven Sloten. www.lottevandijck.nl  

Karel Bredenhorst- cellist/composities
Karel Bredenhorst- cellist/composities

Karel Bredenhorst  is oprichter en artistiek leider van het Cervo Chamber Music festival in Italië en is vooral bekend van zijn tango kwartet Cuarteto SolTango, Cello8ctet Amsterdam en het Duo Verzaro met Simon Callaghan. Hij treedt internationaal op als solist en kamermusicus, is cellist bij het Pynarello collectief en loop-specialist onder zijn pseudoniem ‘The GoOzer’. Naast het experimenteren met improvisatie in live-looping schrijft Karel ook z’n eigen muziek en componeert en dirigeert hij voor film & tv.

www.cellist.nl

 

Rob Kloet - percussie/composities
Rob Kloet - percussie/composities

Rob Kloet is sinds 1974 drummer van de Nederlandse popgroep The Nits. Sinds 2006 manifesteert hij zich ook solo buiten The Nits. Hij organiseerde workshops waarin groepen zelf percussie-instrumenten maakten, speelde o.a. met dichteres Anne van Amstel, met wie hij bundel-met-cd ‘Vlinderslag’ maakte. Ook werkte aan het boek-met-cd ‘Drumset with Dog’ en speelde hij in de voorstelling Die Hintertür. www.robkloet.nl  

Tony Overwater - violone/compositie
Tony Overwater - violone/compositie

Tony Overwater is een internationaal vermaard bassist die zich in verschillende muziekstijlen thuisvoelt. Hij raakte met name bekend door zijn pionierswerk op het gebied van Arabische muziek met zangeres Rima Khcheich. Hij heeft eigen groepen en realiseert eigen projecten, maar treedt ook op als sideman in andermans formaties. Daarnaast speelde hij met musici als Ack van Rooyen, Misha Mengelberg, Sylvie Courvoisier, Sunny en David Murray. Als componist schrijft hij muziek voor moderne dans, documentaires, filmmuziek en kindermuziekproducties.  

Achter de schermen

Achter de schermen

Bram de Goeij regie

Bram de Goeij deed de regieopleiding aan de Theaterschool Amsterdam en ontwikkelde zich sindsdien als regisseur, acteur, schrijver en illustrator. Onlangs verzorgde Bram de regie van AaiPet (BonteHond), winnaar van de Zilveren Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdproductie. www.bramdegoeij.com

Atty Kingma kostuums
Merijn Schilte decorbouw
Machiel Veltkamp/Maplab ontwikkeling software
Remko Smids techniek
Koos de Vries lichtontwerp

Awards

Glimp heeft de YAMA Young Audiences Music Awards 2015 gewonnen voor ‘beste productie van het jaar’ en ‘best small ensemble’. De jury van de YAMawards over Glimp:

“A magical production for 2-4 year olds that integrates light and visuals in the most extraordinary way. Masterfully played, the performance maintains an exemplary balance between the music, its graphic elements and the interaction with the children Their primary role as excellent jazz musicians is never overshadowed by the visuals, rather, it gives the audience a new way to relate and explore a world of music and sounds.”

“Mooi aan deze voorstelling is hoe de kinderen worden betrokken in het spel van ontdekken. (…) Binnen die kaders wordt naar een prachtig eindbeeld gewerkt, waar de projectie de grote trom geel kleurt als een volle maan, en de kinderen midden in het heelal wanen. Geen beter gevoel om de zaal mee uit te lopen.”
Theaterkrant

de muziek

In Glimp hoor je composities van Tony Overwater en Rob Kloet.

Voor thuis

Vraag aan mama, papa, oma of oma of je oppas of ze de Glimp-kleurplaat kunnen uitprinten. Klik hieronder op de knop ‘download’ om de kleurplaat te downloaden. Vraag of er een jazzy muziekje op kan worden gezet. Kleur de kleurplaat in met zo veel mogelijk kleuren en beleef thuis een glimp van de wonderlijke wereld van Glimp.

Mede mogelijk gemaakt door:

Glimp wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernard Cultuurfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst.