Glimp

Hoe klinkt het?

Hoe klinkt kleur?
Wie kan de maan verstaan? Wat zegt de zon?
Wat klinkt lager, een bas of een trom?
Hoeveel kleuren heeft een droom?

Glimp neemt je mee naar een betoverende droomwereld, waarin jazzy klanken en kleurrijke beelden een spannend spel met elkaar en met jou spelen. Een muziekvoorstelling voor peuters en hun (groot)ouders waarin muziek, beeld, techniek, musici en publiek een bijzondere vriendschap aangaan.

Winnaar YAMAWARDS 2015 (Young Audience Music Awards) voor ‘Best Production of the Year ‘ en ‘Best small ensemble’.

Adviesleeftijd: 2-4
Language No Problem

Luisterwijzer:
Grappig
Gek


Op het podium

Lotte van Dijck - zang/tekeningen
Lotte van Dijck - zang/tekeningen

Lotte van Dijck studeerde schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daarna een opleiding aan de Schrijversvakschool met als hoofdvakken toneel en poëzie. Samen met Tony Overwater maakte ze al verschillende muziekvoorstellingen voor kinderen en ouders, zoals Het Dwaallichtje. In opdracht van het Koninklijke Concertgebouw schreef Lotte de familievoorstelling Koning Klimboom. Ook maakte Lotte samen met rietkwintet Calefax de voorstelling Zeven Sloten. www.lottevandijck.nl  

Tony Overwater - violone/composities
Tony Overwater - violone/composities

Tony Overwater is een jazz-bassist en componist in de jazz en geïmproviseerde muziek. Zijn unieke manier van spelen bezorgden hem grote faam in binnen- en buitenland. Hij leidt zijn eigen projecten, maar speelt ook in diverse ensembles. In 2015 bracht het Tony Overwater Ensemble de cd ‘Om de Oude Wereldzee’ uit. Tony heeft vaker muziek voor kindermuziekvoorstellingen gemaakt, zoals voor Kikker heeft de blues, Ik ben een held en Het Dwaallichtje. www.tonyoverwater.com  

Rob Kloet - percussie/composities
Rob Kloet - percussie/composities

Rob Kloet is sinds 1974 drummer van de Nederlandse popgroep The Nits. Sinds 2006 manifesteert hij zich ook solo buiten The Nits. Hij organiseerde workshops waarin groepen zelf percussie-instrumenten maakten, speelde o.a. met dichteres Anne van Amstel, met wie hij bundel-met-cd ‘Vlinderslag’ maakte. Ook werkte aan het boek-met-cd ‘Drumset with Dog’ en speelde hij in de voorstelling Die Hintertür. www.robkloet.nl  

Karel Bredenhorst
Karel Bredenhorst
Cellist/composities

Karel Bredenhorst  is oprichter en artistiek leider van het Cervo Chamber Music festival in Italië en is vooral bekend van zijn tango kwartet Cuarteto SolTango, Cello8ctet Amsterdam en het Duo Verzaro met Simon Callaghan. Hij treedt internationaal op als solist en kamermusicus, is cellist bij het Pynarello collectief en loop-specialist onder zijn pseudoniem ‘The GoOzer’. Naast het experimenteren met improvisatie in live-looping schrijft Karel ook z’n eigen muziek en componeert en dirigeert hij voor film & tv.

www.cellist.nl

Achter de schermen

Achter de schermen

Bram de Goeij regie

Bram de Goeij deed de regieopleiding aan de Theaterschool Amsterdam en ontwikkelde zich sindsdien als regisseur, acteur, schrijver en illustrator. Onlangs verzorgde Bram de regie van AaiPet (BonteHond), winnaar van de Zilveren Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdproductie. www.bramdegoeij.com

Atty Kingma kostuums
Merijn Schilte decorbouw
Machiel Veltkamp/Maplab ontwikkeling software
Remko Smids techniek
Koos de Vries lichtontwerp

Awards

Glimp heeft de YAMA Young Audiences Music Awards 2015 gewonnen voor ‘beste productie van het jaar’ en ‘best small ensemble’. De jury van de YAMawards over Glimp:

“A magical production for 2-4 year olds that integrates light and visuals in the most extraordinary way. Masterfully played, the performance maintains an exemplary balance between the music, its graphic elements and the interaction with the children Their primary role as excellent jazz musicians is never overshadowed by the visuals, rather, it gives the audience a new way to relate and explore a world of music and sounds.”

“Mooi aan deze voorstelling is hoe de kinderen worden betrokken in het spel van ontdekken. (…) Binnen die kaders wordt naar een prachtig eindbeeld gewerkt, waar de projectie de grote trom geel kleurt als een volle maan, en de kinderen midden in het heelal wanen. Geen beter gevoel om de zaal mee uit te lopen.”
Theaterkrant

de muziek

In Glimp hoor je composities van Tony Overwater en Rob Kloet.

Voor thuis

Vraag aan mama, papa, oma of oma of je oppas of ze de Glimp-kleurplaat kunnen uitprinten. Klik hieronder op de knop ‘download’ om de kleurplaat te downloaden. Vraag of er een jazzy muziekje op kan worden gezet. Kleur de kleurplaat in met zo veel mogelijk kleuren en beleef thuis een glimp van de wonderlijke wereld van Glimp.

Mede mogelijk gemaakt door:

Glimp wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernard Cultuurfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Aankomende concerten

zo
21
apr
Tempo
MET HET OORKAAN ENSEMBLE
14:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten

ma
22
apr
Tempo
MET HET OORKAAN ENSEMBLE
9:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

ma
22
apr
Tempo
met het Oorkaan Ensemble
11:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.