De Bestorming

KRIJGER- BESTORMING

Aan de voorstelling Cellokrijgers wordt het educatieproject de Krijgerbestorming gekoppeld. Dit project is door Oorkaan ontwikkeld i.s.m. het Cello Octet Amsterdam, de Cello Biënnale, Prinses Christina Concours/ Classic Express en partners in de steden waar het project plaatsvindt (Amsterdam, Zwolle, Den Haag en Eindhoven). De Krijgerbestorming vindt plaats op basisscholen in wijken waar kinderen niet zo snel met klassieke muziek in aanraking komen en gaat van start tijdens de Cello Biënnale in Amsterdam.

De Krijgerbestorming is een project voor groep 3 t/m 8 waarbij basisscholen letterlijk door een cello-guerrilla worden bestormd en de school een dag lang wordt bezet door de cello en cellisten. De cellisten ‘vervangen’ de docenten, maken samen met de kinderen een kleine voorstelling en laten ze kennismaken met jonge talenten in de Classic Express; de rijdende muziekzaal van het Prinses Christina Concours. De Krijgerbestorming is een vervolg op eerdere edities met een geheel nieuwe  invulling m.b.t. het lesmateriaal en de voorstelling op school.Het lesmateriaal werkt het beste vanuit de browser Google Chrome.

Beluister hier het hoorspel

Aankomende concerten

zo
14
jul
Oorkaan Ensemble
10:00 uur,

Klaterklanken
Landgoed De Haere, Olst

di
27
aug
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
10:00 uur,

Tolhuistuin, Amsterdam
Grachtenfestival

vr
30
aug
Takadaaaap!
met het Maat Saxophone Quartet
14:00 uur,

Likeminds, Amsterdam
Grachtenfestival

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.