Dromenblazers

Hoe klinkt het?

HOE KLINKT FANTASIE?
Vier jongens blazen dromen tot leven. Met de sleutels van fantasie openen ze deuren naar ongekende droomwerelden. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje stout, dagen ze je op speelse wijze uit om mee te dromen. Of feestdromen. Of dansdromen. Of terugdromen.

Dromenblazers is een vrolijk concert waarin de vier spelers van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op een magische wijze soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen van Gershwin, Satie, Mahler en Dvořák. Want in dromen kan alles!

Leeftijdsadvies: 6 tot 106
Language No Problem

Luisterwijzer:
Betoverend
Swingend


Op het podium

Op het podium

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. Het ensemble bestaat uit vier veelzijdige klarinettisten die zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek, kenmerken het kwartet. Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. In 2017 kwam hun debuut cd Ode aan Amsterdam uit, in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. In 2019 brachten ze de cd New Amsterdam Stories uit met muziek van Bernstein, Gershwin tot Dvořák. Het ensemble houdt van muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. nakk.nl

blazers Tom Wolfs, Jesse Faber, Bart de Kater en Sergio Hamerslag

achter de schermen

achter de schermen

regie Mart van Berckel

”Van Berckel is een ontdekking.” – Volkskrant

Mart van Berckel studeerde aan de opleiding Muziektheater van ArtEZ Arnhem en aan de regieopleiding in Zürich, Zwitserland. Zijn afstudeervoorstelling ‘PLAY MAIDS’ won op Festival Studio Körber Junge Regie in Hamburg de publieksprijs. Mart ontving een tweejarige subsidie via de nieuwe makers regeling van Fonds Podiumkunsten, waarmee hij (muziektheater)voorstellingen maakte bij Kameroperahuis en Productiehuis De Nieuwe Oost. Hij regisseert daarnaast projecten bij o.a. het Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni. Als regieassistent werkte hij bij De Nationale Opera aan producties van Lotte de Beer en Robert Wilson. Zijn werk kenmerkt zich door een sterke muzikaliteit, een fantasierijke beeldtaal en een vaak associatieve, poëtische samenhang.

scenografie Vera Selhorst
regie-assistentie Merit Vessies
techniek Jessy van Adrichem
artistieke leiding Caecilia Thunnissen
met dank aan Erin Coppens

“Het werk van Mart van Berckel is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Gefascineerd door ons onderbewustzijn zet hij werelden op het toneel met een volstrekt eigen logica, die soms rechtstreeks uit onze dromen of nachtmerries lijkt te komen. ”

DE MUZIEK

In Dromenblazers zal muziek te horen zijn van o.a. Gershwin, Bacg, Dvořák, Schumann, Goodman en meer.

Beluister HIER de SpotifyPlaylist van Dromenblazers.

VOOR THUIS

VOOR THUIS

Maak je eigen wortel-klarinet!

Bekijk HIER een filmpje met Tom en Bart van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet hoe je van een biologische wortel een échte klarinet maakt!
Als je aan de slag gaat, vergeet dan niet je ouders te vragen om mee te helpen! Laat je mam of papa de klopboor maar vast uit de garage halen ;-)

Nog meer blaasinstrumenten van groenten maken? Kijk HIER Veel plezier en succes!

 

Kleurplaat

Kleurplaat

Download HIER de kleurplaat van Dromenblazers! Wat zie je allemaal? Hoeveel klarinetten tel jij? En wat gebeurt er voor, achter en met deze mysterieuze deuren? Welke muzieknotenbalk leidt je naar de wolken? Zie je ook de rechte notenbalk? Hier kun je muziek of tekst opschrijven. Veel ontdek- en kleurplezier!

Verbeeld jouw droomwereld!

Verbeeld jouw droomwereld!

Hoe klinkt jouw droomwereld? En hoe ziet deze eruit? Download HIER de droomwolk, print deze uit en omschrijf of teken jouw droomwereld in deze geblazen droomwolk.  Maak er een foto van en mail deze naar info@oorkaan.nl en maak kans op een muzikale droomprijs!

 

Aankomende concerten

zo
21
apr
Tempo
MET HET OORKAAN ENSEMBLE
14:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten

ma
22
apr
Tempo
MET HET OORKAAN ENSEMBLE
9:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

ma
22
apr
Tempo
met het Oorkaan Ensemble
11:00 uur,

Schouwburg de Lawei, Drachten
Schoolconcert

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.