De PindakaasPrins

Hoe klinkt het?

Er was eens –niet zo heel lang geleden- een straat, waarin het altijd regende, dag in dag uit. In de straat stond een huis, waar er altijd ruzie was jaar in jaar uit. In het huis woonde een gezin: een vader, een moeder en drie kinderen. Je had Esmaraldadina, zij was de oudste. Jaak was de jongste. En Valentijntino zat daartussenin.

Op een dag besluiten de kinderen dat het genoeg is geweest. Er moet een oplossing komen voor al die ruzie en al die regen. Dan horen zij van een oude wijze man die woont in het bos. Hij zou leven van de wind en praten met de dieren, misschien heeft hij de oplossing! Die avond klimmen ze uit het raam en gaan ze op zoek naar de wijze man. Een lange tocht dwars door een gigantisch sprookjesbos met stoere ninja-piraten, lieve heksen en…een pindakaasprins.

Onversneden rock&roll en zinderende barok begeleiden de drie helden op hun avontuurlijke tocht. Een voorstelling voor iedereen die weleens door de regen heeft gelopen. De PindakaasPrins is een coproductie van Orkater, Holland Baroque en Oorkaan.

Luisterwijzer:
Spannend
Grappig
Zielig
Gek


Op het podium

Holland Baroque - muziek/spel
Holland Baroque - muziek/spel

Holland Baroque verwondert keer op keer haar publiek met uiteenlopende muzikale programma’s. Het orkest stort zich met haar hele hebben en houwen in een muzikale ontmoeting; met barokmusici, maar ook met musici uit andere genres. Barokmuziek staat daarbij altijd centraal. www.hollandbaroque.com

Eric van der Horst - muziek/spel
Eric van der Horst - muziek/spel

Erik van der Horst studeerde in 2006 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien is hij o.a. werkzaam bij Orkater, waar hij met twee vrienden The Sadists vormt. Het drietal was onderdeel van het talentenproject Orkater/De Nieuwkomers, waarin jonge makers de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Voor Orkater componeerde Erik o.a. de muziek voor De terugkeer van Hans en Grietje. www.erikvanderhorst.nl

Maartje van de Wetering - muziek/spel
Maartje van de Wetering - muziek/spel

Maartje van de Wetering studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na haar afstuderen werd ze actrice bij het NNT in Groningen en speelde ze in vrijwel alle voorstellingen van het NNT zoals Hamlet, Salomé en Alice in Wonderland. Maartje in verschillende films en tv-series, waaronder Mannenharten 2, Divorce en Flikken Rotterdam.

Kaspar Schellingerhout - muziek/spel
Kaspar Schellingerhout - muziek/spel

Kaspar Schellingerhout studeerde in 2007 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht en richtte in 2006 de muziektheatergroep The Sadists op.  Zij maakten  o.a. de succesvolle voorstellingen Dranck! Rockabilly Roadkill en Onward! Ook is Kaspar te zien in Ramses en in de speelfilm Terug naar de Kust.

Achter de schermen

Achter de schermen

Ria Marks regie

Ria Marks deed de Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht, waar ze Titus Tiel Groenestege leerde kennen. Samen maakten ze onder andere het theaterdrieluik Valse Wals – Bankstel – Zucht en met filmregisseur Mark de Cloe de op dit drieluik geïnspireerde film Valse Wals, waarvoor ze de prestigieuze Prix Italia wonnen, een Canadese Rocky kregen en genomineerd werden voor een Emmy Award. Voor Oorkaan regisseerde Ria Marks onder andere de herneming van de succesvolle muziekvoorstelling De Verb(l)azing en de voorstelling Draai, Orgel!

Judith Steenbrink, Tineke Steenbrink en Erik van der Horst composities en arrangementen
Freek Vielen tekst (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2014)
Catharina Scholten decorontwerp
Bernadette Corstens kostuumontwerp
Stefan Dijkman lichtontwerp

De Muziek

In De PindakaasPrins hoor je composities van o.a. Rameau, Telemann en nieuwe composities van Erik van der Horst.

Franz Xaver Richter (1709-1789) Uit de Grandes Symphonies: nr. 4 in C-groot
Jean-Philippe Rameau (1683-1764) Uit Boréades: Les Vents. Uit Hippolyte et Aricie: Ritournelle
Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788) Uit Fluitconcert in d-klein: Allegro di molto
Jean-Féry Rebel (1666-1747) Uit Les Eléments: Le Chaos 1 – 4
Erik van der Horst Lied van de Reus
Erik van der Horst Geluid van de Stilte
Georg Philipp Telemann (1681-1767) Uit Concert in e-klein voor fluit en viool: Allegro
Kaspar Schellingerhout Uit de put. Tekst: F. Vielen
Erik van der Horst Het Vrolijke Dingen Lied
Johann Sebastian Bach (1685-1750) / Waarom laat je mij zo hangen?
Uit Cantate ‘Widerstehe doch der Sünde’: Aria. Tekst: E. van der Horst
Erik van der Horst 123, PANG!
Erik van der Horst / Georg Friedrich Händel (1685-1759) Dromenlied, tekst: F. Vielen
Jean-Philippe Rameau
Uit Naïs: Ouverture (arr. J&T. Steenbrink)
Jean-Philippe Rameau
Uit Zoroastre: Tambourin – Contredanse

“"Geweldig muziektheater voor het hele gezin"”
Haarlems Dagblad – Yske Gunning

Voor thuis

OORKAAN IN HUIS

Maak je eigen Toverparaplu!

Wat heb je nodig? Stiften, plakband, rietje en een printer.

Na afloop van de voorstelling kun je je eigen toverparaplu maken. Maar je kunt hier ook al thuis mee aan de slag.  Download hieronder de tekening van de toverparaplu, print deze uit, kleur de tekening in en teken in de lege stroken jouw favoriete sprookjesfiguren, vouw de paraplu rond en plak de stroken aan elkaar met plakband, pak het rietje en bevestig deze stevig met plakband in het midden aan de onderkant van de paraplu en je hebt je eigen toverparaplu!

Maak je eigen regenmaker-instrument
Je kunt ook je eigen regenmaker percussie-instrument maken met echte pinda’s!
Zie hier hoe dat moet.

Bekijk De PindakaasPrins TV op www.depindakaasprins.nl voor grappige filmpjes en nog meer leuke doe-opdrachten voor thuis! Je kijkt je oren uit!

Mede mogelijk gemaakt door

De PindakaasPrins wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Amsterdam, Gemeente Utrecht, Fonds 21, VSB Fonds, Janivo, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kersjesfonds, Zabawas, K.F. Hein Fonds, Gravin van Bylandt Stichting en alle donateurs via Voordekunst.

Aankomende concerten

vr
24
mei
De dag dat papa viel
met Matteo Paggi en Aviv Noam
14:00 uur,

Première in Amsterdam (besloten)

zo
9
jun
Kriebel
13:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

zo
9
jun
Kriebel
11:00 uur,

TivoliVredenburg, Utrecht

Boek deze voorstelling

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag van een boeking. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de pagina boekingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.