Oorkaan op Takeover festival van Festspielhaus Baden-Baden

Hoe ziet het festival van de toekomst eruit? Waarin is het jonge cultuurpubliek geïnteresseerd in 2022? Het nieuwe Takeover festival van Festspielhaus Baden-Baden zoekt het uit! Oorkaan is ook van de partij met Vier! met het Oorkaan Ensemble en een tweedaagse workshop met de makers en musici van Vier!.

Koop HIER je Festival Pass. Meer informatie HIER.

Zaterdag 5 februari 2022 – In de schijnwerpers: tweedaagse workshop met de makers en musici van Vier! – 11:00 – 16:00 uur
Je wordt getraind in het maken van muziek en acteren, om op zondag deel uit te maken van de voorstelling Vier!. Durf jij ons wonderland binnen te gaan en in het konijnenhol te springen? De workshop zal in het Engels gegeven worden. Eerdere ervaring met een instrument is mooi meegenomen, maar geen vereiste.

Zondag 6 februari 2022 – Vier! met het Oorkaan Ensemble – 13:30 – 14:30 uur
HOE KLINKT SAMEN?
Het is feest! Maar je struikelt, en valt met je gezicht in de taart. Je veegt de slagroom uit je ogen, kijkt om je heen, en … je bent plots ergens anders. Je hoort muziek. Het komt steeds dichterbij. Vier musici spelen vrolijk, hinkelend, struikelend. Samen vieren ze iets bijzonders. Met zijn vieren samen, dat is een feest!

Het nieuw opgerichte Oorkaan Ensemble bestaat uit vier topmusici. Zij combineren verschillende culturen en muziektradities, en spelen theatrale concerten zonder woorden. Ze vertellen niets meer dan het verhaal dat je uit de muziek kan horen. Dat is in Vier! een hele reis, vol traditionele Turkse klanken, nieuwe composities, Mozart en meer. En het begint en eindigt met een feestje.

Vier! in regie van internationaal bekroonde regisseur Caecilia Thunnissen en Yorick Stam, is een vrolijk theatraal familieconcert voor iedereen van 4-104 jaar, vol (on)herkenbare klanken, beweging en humor.