De première van schräg/strich tijdens de Salzburger Festspiele was een groot succes!

De première van schräg/strich tijdens de Salzburger Festspiele was een groot succes! Het daverende slotapplaus inclusief luid gejuich, evenals de lovende recensies, spreken boekdelen:

?”De klassieke strijkkwartet-opstelling mag ook wel eens doorbroken worden. De musici spelen staand, op de knieën of liggend, en Guilherme Moraes doet ons versteld staan als cellist die zijn instrument ook kan bespelen terwijl hij daarmee door de ruimte loopt. […] Maar er is bovenal de muziek: twee strijkkwartetten, van Mozart en Debussy, zijn het bronmateriaal (of klankmateriaal) waarmee componist-arrangeur David Dramm speelt, en waarmee [Caecilia] Thunnissen spannende en steeds opnieuw komische scenes zonder woorden vindt. Hoe het Beija-flor Quartet bij alle beweging ook muzikaal soeverein blijft, is geweldig. En bij het luide slotapplaus en -gejuich was alle afstand hoe dan ook vergeten.” Lees hier de volledige recensie van Salzburger Nachrichten in het Duits.

?“Het kernidee is eenvoudig, de uitvoering is prachtig poëtisch. Een jong publiek laten kennismaken met ‘het strijkkwartet’, daar gaat het om. […] Het jonge strijkkwartet, waarvan de leden elkaar vonden aan het Mozarteum Conservatorium, is waarlijk meertalig: Haruna Shinoyama, Alkim Berk Önoglu, Camille Havel, Guilherme Moraes – internationaler, multicultureler kan het niet. Maar alle wegen leiden naar het gezamenlijk musiceren. [..] Uit horen én zien ontstaan ​​mooie verhalen. Waarschijnlijk hoor je de twee muziekstukken vanaf nu met nieuwe oren.” Lees hier de volledige recensie van DrehPunktKultur in het Duits.

Op het podium: Beija-flor String Quartet
Regie: Caecilia Thunnissen
Scenografie: Morgana Machado Marques
Kostuums: Merel van Marken Lichtenbelt
Muziekarrangement: David Dramm
Dramaturgie: Yorick Stam
Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=B2pzEcHZt0s.

Schräg/strich is nog te zien op 8, 11, 17, en 22 augustus. Kaartjes zijn te koop via https://www.salzburgerfestspiele.at/en/p/schraeg-strich.