PomPomPom

PomPomPom

Hoe klinkt het?

De succesvolle serie PomPomPom gaat dit seizoen weer van start. PomPomPom zijn meedoe-concertjes op de vrijdag of dinsdagochtend in Podium Mozaïek voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar, samen met hun papa’s, mama’s, ooms, tantes, oppas, oma’s of opa’s. Zes bijzondere topmusici spelen voor en met de kinderen.

Een serie van 3 concerten op 3 dinsdag-of vrijdagochtenden voor in totaal € 15 per persoon (€ 15  voor volwassenen én € 15 voor een kind) in Podium Mozaïek in Amsterdam.

Zes bijzondere musici spelen voor en met de kinderen. Zie hier onderaan bij MUZIEK welke musici spelen.

1,5
Luisterwijzer:
Betoverend


agenda

MUZIEK

SERIE 1: AFRIKAANSE PERCUSSIE – MET MOUSSÉ DRAMÉ (VAN DJEMBÉ DRAMÉ)
VRIJDAG 6, 13 EN 20 OKTOBER 2017 VAN 9.30-10.15 U OF VAN 10.30-11.15 U

SERIE 2: VIOOL – MET MARIA-PAULA MAJOOR (VAN HET MATANGI KWARTET)
DINSDAG 7, 14 EN 21 NOVEMBER 2017 VAN 9.30-10.15 U OF VAN 10.30-11.15 U

SERIE 3: ZANG – MET JULIËTTE VAN DIJK (SINGER-SONGWRITER)
VRIJDAG 1,8 EN 15 DECEMBER 2017 VAN 9.30-10.15 U OF VAN 10.30-11.15 U

SERIE 4: SAXOFOON – MET TIES MELLEMA (GRENSVERLEGGENDE SOLOSAXOFONIST)
VRIJDAG 2,9 EN 16 FEBRUARI 2018 VAN 9.30-10.15 U OF VAN 10.30-11.15 U

SERIE 5: UD – MET MEHMET POLAT  (VAN HET MEHMET POLAT TRIO)
VRIJDAG 2, 9 EN 16 MAART 2018 VAN 9.30-10.15 U OF VAN 10.30-11.15 U

SERIE 6: CELLO – MET SANNE BIJKER (VAN HET CELLO8CTET AMSTERDAM)
VRIJDAG 6, 13 EN 20 APRIL 2018 VAN 9.30-10.15 U OF VAN 10.30-11.15 U

PomPomPom is een coproductie van Oorkaan en Podium Mozaïek

Musici

Ties Mellema
Ties Mellema

Ties Mellema is een grensverleggende saxofonist die zich in alle muziekstijlen begeeft van klassiek tot jazz en wereldmuziek. Hij arrangeert, doceert en speelt terwijl hij ook de raakvlakken opzoekt met dans en theater. Op achtjarige leeftijd besloot Ties saxofoon te gaan spelen. Later studeerde hij cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Als één van de oprichters heeft hij lange tijd gespeeld in het Amstel Quartet. Ties heeft samengewerkt met veel vooraanstaande musici, waaronder Remy van Kesteren en Gustavo Dudamel. In 2010 won hij de Nederlandse Muziekprijs.

Mehmet Polat
Mehmet Polat

Mehmet Polat is ud speler, componist, ensemble leider en solist. Met zijn ensemble het Mehmet Polat trio heeft hij bekendheid verworven en veel internationale tours gemaakt. Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Hij heeft een eigen techniek ontwikkeld om verder te kunnen kijken dan de beperkingen van zijn eens zo traditionele instrument. Met zijn nieuwe techniek voor de linkerhand speelt hij meer moderne en verder ontwikkelde muziekstukken. Ook heeft hij een eigen ud ontwikkeld met twee extra bas-snaren om de reikwijdte en functie van zijn instrument te vergroten.

Sanne Bijker
Sanne Bijker

Sanne Bijker is sinds 2004 celliste en artistiek coördinator bij Cello Octet Amsterdam. Cello Octet Amsterdam bestaat uit acht cellisten en is een begrip in de internationale muziekwereld. Het octet staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdisciplines. Zo heeft het Octet meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd, de meeste aan het Octet opgedragen, van o.a. Xenakis, Gubaidulina, Pärt, Loevendie, Riley, Kagel en Glass. Arvo Pärt zei na de première van zijn stuk voor het Octet: “Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

Moussé Dramé
Moussé Dramé

Moussé vertelt dat hij al vanaf zijn geboorte omringd werd door muziek. Elke maand was er een “Djalifoli” bij hem thuis. De belangrijke instrumenten voor dit feest, zoals de djembé, talking drum, doundoun, kora, kamalinkoné, bolon, xalam en de kalabassen in water stonden altijd bij de familie. Moussé herinnert zich een enorme djembé, waar alle kinderen van de familie dol op waren. Hij was als een stuk goud voor hen. Sinds 1998 woont Moussé in Amsterdam en in 1999 zet hij samen met zijn vrouw Turid Dramé het bedrijf Djembé Dramé op. Daarnaast verzorgt hij workshops in Nederland, België, Frankrijk, de Verenigde Staten, Zwitserland tot in China waar ze hem inmiddels hebben ontdekt.

Maria-Paula Majoor
Maria-Paula Majoor

Maria-Paula studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Musikhochschule in Freiburg. Ze heeft prijzen gewonnen tijdens verscheidene concours, waaronder het Davina van Wely concours. Maria-Paula is de primarius van het Matangi Kwartet. In 2002 kregen zij de prestigieuse Kersjesprijs uitgereikt. Het Matangi Kwartet deelde het podium met bekende artiesten als Tania Kross, Ivo Janssen, Paolo Giacometti and Severin von Eckardstein.

Juliëtte van Dijk
Juliëtte van Dijk

Singer-songwriter Juliëtte van Dijk maakt afgeronde liedjes, kleine verhalende observaties met een belangrijke plek voor de tekst. Oprecht verbaasd of licht geamuseerd, meelevend of vragend kijkt zij naar de wereld en vertaalt ze wat ze ziet in muziek. In 2011 verscheen de debuutcd Fickle Machines. Een deel van de nieuwe liedjes zal binnenkort worden opgenomen op een EP’tje met als werktitel Escape Routes. Juliëtte houdt van indiepop en folk en deze invloeden zijn dan ook terug te horen in haar muziek.

Mede mogelijk gemaakt door