De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar

De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar

Hoe klinkt

HOE KLINKT VERLIEFD? In De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar gaat alles net even anders dan je verwacht. Emmy wil alléén spelen, maar dan sluipen Pepijn en Maarten op het podium en spelen ze samen de Suleika. Cellist Pepijn blijkt een geheime goochelaar te zijn en opeens vliegen de balletjes hen om de oren. En als de viool en cello verliefd op elkaar klinken, wordt pianist Maarten jaloers. En waarom heeft hij zijn hand in het verband? Is dat de schuld van de zingende zaag?

Een verrassend concert -  in de regie van Jochem Stavenuiter (mimetheatergroep Bambi) -  vol komische scènes, pijnlijke situaties en onverwachte goocheltrucs met muziek van Mozart tot Piazzolla, van Chaplin tot Ravel.

6+
Luisterwijzer:
Spannend
Grappig


agenda

op het podium

Maarten den Hengst piano
Emmy Storms viool
Pepijn Meeuws cello
Jochem Stavenuiter regie
Atty Kinga kostuums
Udo Akemann en Isabel Cordeiro rekwisieten
Desirée van Gelderen lichtontwerp

Trio Suleika werd opgericht in 2002 door Pepijn Meeuws en Maurice Lammerts van Bueren . Als één van de vooraanstaande pianotrio’s in Nederland won het ensemble onder meer de Vriendenkrans van het Concertgebouw en de Kersjesprijs. Niet toevallig kiest Trio Suleika voor gepassioneerd repertoire vol tegenpolen, met klassieke werken, nieuwe composities en verrassende bewerkingen. Het ensemble ontleende haar naam aan het werk van Goethe, waarin het personage “Suleika” symbool staat voor liefde, vol geluk én pijn. In 2011 maakte Trio Suleika met pianist Maurice Lammerts van Bueren deze Oorkaanproductie, die gedurende vier seizoenen gespeeld werd in Nederland, België en Frankrijk. Voor de reprise dit seizoen spelen cellist Pepijn Meeuws en violiste Emmy Storms met pianist Maarten den Hengst.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds.