De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar

De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar

Hoe klinkt

Hoe klinkt verliefd?

Help! Pepijn, Emmy en Maarten doen de Suleika! Dat lijkt op een dans, maar dan anders. Of op een concert, maar ja, toch ook weer anders. Waarom zou je in je eentje op een cello spelen als dat ook met zijn drieën kan? Waarom speelt die viool zoeter dan de vorige keer? En waarom heeft die pianist zijn hand in het verband?
‘De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar’ is een theatraal concert van Oorkaan met Trio Suleika voor iedereen vanaf 6 jaar. In de regie van Jochem Stavenuiter (Mimetheatergroep Bambie) gaat alles net even anders dan je verwacht. Komische scènes, pijnlijke situaties en onverwachte goocheltrucs ontstaan met mooiste muziek die voor pianotrio is gemaakt – van Mozart tot Piazzolla, van Chaplin tot Ravel.

6+
Luisterwijzer:
Spannend
Grappig


agenda

op het podium

Maarten den Hengst piano
Emmy Storms viool
Pepijn Meeuws cello
Jochem Stavenuiter regie
Atty Kinga kostuums
Udo Akemann en Isabel Cordeiro rekwisieten
Desirée van Gelderen lichtontwerp

Trio Suleika werd opgericht in 2002 door Pepijn Meeuws en Maurice Lammerts van Bueren . Als één van de vooraanstaande pianotrio’s in Nederland won het ensemble onder meer de Vriendenkrans van het Concertgebouw en de Kersjesprijs. Niet toevallig kiest Trio Suleika voor gepassioneerd repertoire vol tegenpolen, met klassieke werken, nieuwe composities en verrassende bewerkingen. Het ensemble ontleende haar naam aan het werk van Goethe, waarin het personage “Suleika” symbool staat voor liefde, vol geluk én pijn. In 2011 maakte Trio Suleika met pianist Maurice Lammerts van Bueren deze Oorkaanproductie, die gedurende vier seizoenen gespeeld werd in Nederland, België en Frankrijk. Voor de reprise dit seizoen spelen cellist Pepijn Meeuws en violiste Emmy Storms met pianist Maarten den Hengst.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds.